Unique - Bergamottolja - 10 ml

Unique - Bergamottolja - 10 ml
Se alla produkter från Unique Products
Varunummer: 3360

Unique - Bergamottolja är en 100% ren eterisk olja - Citrus bergamia

Bergamottolja utvinns genom kallpressning av skal från bergamotträdets frukter och tillverkas huvudsakligen i Italien. Den har en söt, fruktig doft. Många är bekanta med bergamott från bland annat Earl Grey te.

Oljan är bra till en doftlampa eller som massageolja för att lindra spänningar. Den verkar avslappnande och förhindrar oro. En kall, trist vintermorgon ger bergamottoljan badet en stimulerande och uppfriskande effekt. Det är en mycket bra olja om du mediterar. En påse med bergamott och lavendel olja bidrar till en god natts sömn.

På sommaren håller den effektivt myggen borta. Den friska, upplyftande doften är perfekt för en doftlampa, när luften måste rensas från matos etc. Använd eventuellt en spray med vatten och olja.

Som hudvård är oljan bra för fet hud och problemhud. Bergamottolja kan användas för muskelvärk och spänningar. Lider man av aptitlöshet eller problem med matsmältningssystemet kan den inhaleras eller masseras in på de berörda områdena.

Oljan är bra att blanda med cypress, geranium, enbär, lavendel, citron, ylang ylang, patchouli, rosmarin, sandelträ, cajeput och pepparmint. Huvudingredienser: linalyl, acetat, linalool, sequiterpenes, terpener, furokumariner.

Undvik solen efter att ha använt bergamottolja, eftersom den kan orsaka förändringar i pigmenteringen. Bergamottolja innehåller bergapten som ökar hudens känslighet mot solen.

Ingredienser:

Bergamottolja (Einecs 289-612-9)

Allergener:

d-Limonene, Linalool

Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.

Ingår i kategorierna
    Kroppsvård > Wellness > Eteriska oljor

Andra kunder har köpt

Alternativa produkter

Recensioner

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.