Livets Olja - Oil of Life - 500 ml

1
Se alla produkter från Livets olie
Varunummer: 2334

Standard Oljan från Oil of Life är fylld med essentiella fettsyror

Detta är standardvarianten av Livets olja som är ekologisk, orraffinerad och kallpressad för att uppnå högsta möjliga kvalitet.

Oljan har ett högt innehåll av de essentiella fettsyrorna Omega 3-6- och -9 och utvinns från naturlig linfrö och jättenattljusolja. Essentiella fettsyror är oerhört viktiga för kroppen och dess funktioner och de kan inte bildas i vår kropp, utan måste tillföras via kosten. Livets Olja är dock en riktigt bra källa till fettsyrorna som kan komplettera din vanliga kost. Danska dietister har korat Livets Olja, den danska produkten, till världens bäst producerade vegetabiliska olja som innehåller de essentiella fettsyrorna omega-3 och omega-6 och GLA. 

Effekten av Oil of Life

Du har nog hört om att Omega-fettsyror skulle vara bra för dig, men varför och hur mycket behöver man få i sig?

Den koncentrerade oljan är särskilt bra eftersom den kompletterar med de rena essentiella fettsyrorna. Omega-fettsyror bidrar till kroppens uppbyggnad av celler och gör bland annat cellväggarna mer flexibla, vilket stöder blodcirkulationen. Dessutom spelar Omega-3 en viktig roll i ögats näthinna. Det är viktigt att upprätthålla rätt balans mellan hur många Omega-6 och -9 fettsyror du konsumerar i förhållande till Omega-3, och denna optimala balans har Oil of Life.

Livets Olja produceras och tappas under dansk farmaceutisk kontroll.

Användning

Du kan med fördel konsumera oljan i samband med en måltid. Till exempel kan den enkelt blandas i mat och passar utmärkt till sallader och tillhörande dressing eller i smoothies och gröt.

Förvaring:
- Ska förvaras i kyl och kan frysas för att förlänga hållbarheten.

Oil of Life varianter

Livets Olja fås i flera olika varianter, var och en med sitt eget syfte. Prova Livets Olja för kvinnor, för män, för skönhetsändamål m.fl. här på Med24.se

Näringsinnehåll per 100 g:

Energi

3596 kJ / 872 kcal

Fett

93,2 g

Ingredienser:

Linfröolja*, Jättenattljusolja*

Är det angivet en * vid en ingrediens är den 100% ekologisk

Ursprungsland: Danmark
Obligatorisk text för kosttillskott: Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn.

Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.

EU ekologimärket Ø-märket

Andra kunder har köpt

Alternativa produkter

Recensioner

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.