Utrensning - utrensningskur

En utrensningskur för avgiftning av kroppen har blivit populär under de senaste åren, eftersom många vill hjälpa sin kropp att bli av med gifter och slaggprodukter.

Vad är utrensning? | Kosttillskott för utrensning | Är en utrensningskur farlig?

33 Produkt(er)

Vad är utrensning?

I kroppens dagliga funktion är levern och njurarna huvudansvariga för att rensa kroppen från avfallsprodukter. Levern bryter ned och utsöndrar många avfallsprodukter, som filtreras ut till gallblåsan, där gallan ibland rinner ut i tarmarna och blandas med avföringen.

I njurarna renas en del av blodet, där avfallsprodukter utsöndras i urinen och näringsämnen transporteras med blodet till cellerna där de kan användas i kemiska reaktioner som är till nytta för kroppen. Tillsammans med levern är njurarna därför oerhört viktiga för att rena vårt blod från slaggprodukter.

Matsmältningen spelar en mycket viktig roll för att rensa kroppen från avfallsprodukter från levern, och därför är det viktigt att stärka och behandla ditt tarmsystem på bästa möjliga sätt. Du kan välja att komplettera din kost med kosttillskott inom kategorin mage och matsmältning för att rikta in dig på matsmältningssystemet, men många av kosttillskotten på denna webbplats är speciellt formulerade för att stödja levern, njurarna och matsmältningen.

Kroppen är utformad för att göra sig av med avfallsprodukter på egen hand, men med en reningskur kan du försöka hjälpa kroppen att bättre uppnå en effektiv och naturlig rening.


Kosttillskott för utrensning av kroppen

På den här sidan hittar du olika kosttillskott som antingen syftar till att stödja kroppens reningsorgan, som lever och njurar, eller innehåller speciella ingredienser som kan ha en avgiftande effekt. Det finns många olika örter och grönsaker som var för sig och i specifika kombinationer anses kunna hjälpa kroppens funktioner.

New Nordic Aktiv Liver

Active Liver-tillskottet från New Nordic är populärt bland våra kunder som vill stödja levern och matsmältningen i synnerhet. Tillskottet innehåller både mjölktistel och kronärtskocka, som anses stödja leverns och gallsystemets funktion. Active Liver är enkelt och lätt att använda - ta bara 1 tablett en gång om dagen med lite vätska. Tillskottet är alltså inte en tillfällig reningskur, utan ett tillskott som du tar regelbundet under en längre tid.

Helle L. har gett Active Liver 5 stjärnor och skriver i sin recension:"Jag känner att min mage är i mycket bättre balans när jag tar Active Liver dagligen"

Utrensning på 5 dagar

Om du däremot vill ge din kropp en snabb boost, förser Solaray Multidophilus Cleanse din kropp med en mängd speciella ingredienser under 5 dagar. Multidophilus Cleanse innehåller mycket mjölksyrabakterier i kombination med örter som mjölktistel, maskros, kronärtskocka och loppfröskal. Alla dessa ingredienser är utformade för att stödja leverns, njurarnas och matsmältningens funktion och bidra till en hälsosam tarmflora.


Är en reningskur farlig?

Det är viktigt att inse att kosttillskott aldrig bör ersätta en regelbunden, hälsosam och varierad kost. En normal kost förser kroppen med många viktiga näringsämnen, vitaminer och mineraler, och du bör vara försiktig med att prova populära hemgjorda renings- eller detoxkurer som vitlök, juice eller bakpulver.

Vissa människor provar också en vattendiet för att spola ut alla toxiner och gifter, men för mycket vatten kan vara farligt. Du bör därför hålla dig till de mängder som rekommenderas och undvika överdriven konsumtion. Det finns dock en skillnad mellan vattendieter som fokuserar på fasta och regelbundet vattenintag, vilket är en utmärkt kortsiktig diet, och vattendieter som kräver överdrivet vattenintag på mer än 2-3 liter vatten per dag.

Om du ser till att äta en hälsosam och varierad kost under din reningskur med något av ovanstående tillskott har du mycket goda förutsättningar att hjälpa kroppen att rensa sig från slaggprodukter - utan att riskera att gå miste om viktiga näringsämnen på vägen.


Köp produkter för utrensning av kroppen på Med24.se

Om du letar efter ett kosttillskott som kan bidra till din kropps normala förmåga att göra sig av med avfallsprodukter hittar du ett stort urval på denna webbplats med snabb leverans. 

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.