Bio-Pycnogenol - 90 tabletter

1
Se alla produkter från Pharma Nord
Varunummer: 4534

Bio-Pycnogenol - 90 tabletter

Pharma Nord Pycnogenol kosttillskott innehåller 40 mg patenterat extrakt, som erhållits från Pinus Maritima(tallbark). Ger ett bidrag på bioflavonoider, som stödjer och regenererar andra antioxidanter i kroppen.

Bio-Pycnogenoltabletter är baserade på ett patenterad råextrakt av barken från trädet franska maritimatall Pinus Pinastertyp. Bio-Pycnogenol innehåller en blandning av vattenlösliga, naturligt förekommande bioflavonoider. Bio-Pycnogenol är ett kosttillskott utan tillsatta näringsämnen.

Dosering:
2 tabletter om dagen.

Graviditet:
Bio-Pycnogenol bör inte tas under de första 3 månaderna av graviditeten.

Ingredienser:
Bulkmedel: mikrokristallin cellulosa
Klumpförebyggande medel: maltodextrin
Barkextrakt: fransk maritima (Pinus pinaster A.)
Ytbehandlingsmedel: hydroxipropylmetylcellulosa
Klumpförebyggande medel: trikalciumfosfat och magnesiumsalter från fettsyror

Vad är bioflavonoider?
Bioflavonoider är en undergrupp till en mycket stor grupp växtämnen som kallas bioflavonoider eller bara flavonoider eller flavoner. De finns i frukt, grönsaker, nötter, frön och rötter. Bioflavonoider har ett antal egenskaper som liknar vitaminer. Tidigare kallades denna kollektiva grupp av ämnen vitamin P. P står för "permeabilitet", som betyder genomtränglighet. Intag av en tillräcklig mängd bioflavonoider anses vara en viktig del av en hälsosam och balanserad kost.

Vad är Pycnogenol?
Pycnogenol framställs från barken av det franska maritima tall med det latinska namnet Pinus pinaster. Träden odlas i ett smalt område på 2,5 miljoner. hektar i sydvästra Frankrike. Virket används till möbelproduktion. De avverkade träden ersätts med nya anläggningar, så att produktionen är helt hållbart. Därför finns det gott om bark för beredning av Pycnogenol.

Pycnogenol är gjord genom att extrahera trädets yttre barken. Den färska bark pulveriseras och extraheras med etanol och vatten i en patenterad process. Efter rening av råextrakt, spraytorkades till ett fint brunt pulver. Extraktet är standardiserad för att innehålla 70% +/- 5% av de aktiva växtbaserade procyanidins. 

1 tablett innehåller:
Dagsdos Mängd Enhet DRI

Extrakt av Pinus pinaster A.

40

mg

-

DRI = Dagligt referensintag för vuxna och barn över 11 år.
- DRI ej fastställt
Ingredienser:

Fyllnadsmedel: mikrokrystallinsk cellulosa, Antiklumpningsmedel: maltodextrin, Extrakt av bark från fransk strandtall (pinus pinaster A.), Ytbehandlingsmedel: hydroxypropylmethylcellulosa, Antiklumpningsmedel: tricalciumphosphat och magnesiumsalter av fettsyror

Ursprungsland: Danmark
Obligatorisk text för kosttillskott: Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn.

Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.

Andra kunder har köpt

Alternativa produkter

Recensioner

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.