Ingefära

18 Produkt(er)

Ingefära - vad, varför och hur?

Ingefära har rykte om sig att vara lite av ett underverk. Men vad är det så bra för och hur verkar ingefära på kroppen? Ingefära har flera hälsofördelar som du kan njuta av - både när det gäller färsk i matlagning och genom de många, olika produkter som du hittar här. Även om de flesta kanske äter ingefära i bakverk eller som tillbehör till sushi, har den asiatiska roten mycket mer att erbjuda.


Vad är ingefära?

Ingefärans hälsofördelar har varit i fokus under många år, men i själva verket har ingefärsväxten en mycket längre historia som sträcker sig tillbaka till det antika Asien. Den har använts i folkmedicin och matlagning, och det beror främst på dess höga innehåll av vitaminer, mineraler och aktiva substanser.

Frukt, grönsak eller rot? Kärt barn har många namn, men i det här fallet är de alla korrekta. Den rätta termen är dock stamknöl som ursprungligen kommer från Sydostasien. Under senare år har den berömda knölen smugit sig in i våra kylskåp och är mer populär än någonsin Vi river, skär, kokar eller syltar och den finns också att köpa torkad hel eller som mald krydda.


Varför är ingefära nyttigt?

Den populära växten kanske rider på en hälsovåg just nu, men den har faktiskt varit en viktig komponent i naturmedicin i flera tusen år. Den del av växten som är mest intressant kallas rhizomet. Det är växtstammen som växer precis vid markytan och det är här de mest aktiva ämnena finns. Det mer vardagliga ordet för rhizomet är ingefärsrot och det är det vi är bekanta med.

Ingefäran är en allsidig växt med många fördelar som kan gynna alla och envar. Förutom att vara ett bra tillbehör till sushi innehåller ingefära många hälsosamma egenskaper som är bra för oss. Roten innehåller bland annat en stor mängd vitaminer inklusive vitamin A, B, C och Vitamin. Dessutom innehåller den även magnesium, kalium, fosfor, kisel, järn, natrium, kalcium och zink.

Ingefäran är bra mot:

  • Illamående och kräkningar. Gäller dock inte graviditetsillamående.
  • Åksjuka

På Med24 hittar du ett hav av välkända märken, som alla har ingefära i sitt sortiment - välj mellan Fitness Pharma och Urizal.


Ingefära som ett naturligt kosttillskott

Många tillför färsk ingefära i sin dagliga kost utan problem. Men om du vill ha ett mer koncentrerat och lätt doserat ingefärstillskott, kan du välja det som kosttillskott, till exempel tabletter, kapslar eller droppar. Kosttillskott ska inte ersätta kosten, utan ska ses som ett tillskott. Du kan läsa mer om kosttillskott här.

På Med24 hittar du ett stort urval av ingefära i olika former och naturligtvis med olika certifieringar avseende på ekologi och veganvänlighet. Det finns en uppsjö av aktiva ingredienser förutom ingefäran, som kan ge din kropp en hjälpande hand. Ta en titt på hela sortimentet och vad din kropp kanske skulle ha användning för.

VIKTIGT! Vid behandling med det blodförtunnande ämnet Marevan (Warfarin) kan ingefära påverka INR-värdet, så rådgör med läkare innan du tar stora doser med ingefära som t.ex. kosttillskott.


Välj rätt kosttillskott med ingefära

Det finns många bra skäl till varför det kan vara bra för dig att tillföra ingefära som ett komplement i din dagliga kost. Här på sidan finns ett noggrant utvalt sortiment av produkter där ingefära ingår som aktiv ingrediens. Här får du en liten översikt över några av de olika preparaten du kan välja mellan.

Ingefära som droppar

Ingefärsdroppar är ett flytande koncentrat, där de aktiva och värdefulla ämnena bibehålls i välsmakande droppar. Tillsätt de kraftfulla dropparna i vatten, fruktjuice eller te. Om du är förtjust i den färska smaken, prova några droppar rent - men försiktigt, de är starka.

Ingefära och gurkmeja

Flera av de produkter du hittar här på Med24 kombinerar ingefära och gurkmeja, som också är en välkänd, verkansfull ingrediens i rotfamiljen. Båda har antiinflammatorisk och positiv effekt på immunsystemet.

Ingefära på resan

Ingefära kan vara fördelaktig på resan av flera skäl. Prova åksjuketabletter med ingefära, oavsett var du reser, på land, vatten eller i luften. Om du är en av dem som dagligen tar ingefärstillskott och vill fortsätta med den goda vanan på semestern, kan du välja ett resepack. Här får du det du behöver i rätt mängd.

Pulveriserad ingefära

Det finns olika sätt att använda pulveriserad ingefära i den dagliga kosten. I de produkter där ingefära doserats i kapslar, kan pulvret tas ut och användas i örtte, mjölk eller yoghurt. På så sätt kan du njuta av den goda smaken medan du på ett enkelt sätt tar kosttillskottet med maten.

Ingefära och fiskolja

Om fiskolja redan ingår i din dagliga rutin kan du välja en produkt som kombinerar ingefära och fiskolja. Kapslarna innehåller en kombination av Omega-3-fettsyror och ingefärsextrakt. Du får två effektiva produkter i en.

Ingefära och graviditet

Det är ingen tvekan om att ingefära är bra för alla. Men om du är gravid eller ammar, rekommenderas att du kontaktar din vårdgivare innan ett större intag av ingefära påbörjas. Detta gäller ingefära i hög koncentration - kosttillskott, ingefärsshots och liknande. Det är emellertid ingen fara i samband med matlagning med ingefära som används i måttlig mängd.


Köp Ingefära hos Med24

Är du på jakt efter ett kosttillskott som kan ge dig och din kropp en kick i vardagen? Då är det ingefära! Du kan beställa produkterna säkert från oss. Om du har ytterligare frågor om din beställning eller specifika varor, tveka inte utan kontakta oss.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.