Jordan Green Clean

11 Produkt(er)

Jordan Green Clean är framställd av 100% återvunnet material

Jordan Green Clean är utvecklat med tanke både på dig och miljön så att du kan ta hand om dina tänder med extra, gott samvete.

Allt material i Jordan Green Clean väljs ut noggrant med tanke på miljön. 90% av produkterna, inklusive förpackningar, är tillverkade av återvunnet material. Trots skandinaviska designprinciper har Jordan Green Clean en modern och minimalistisk look där endast de mest nödvändiga materialen har använts för att säkerställa en bra och behaglig borstupplevelse.

Vilket material finns i Green Clean-handtaget?

Green Clean-handtaget är tillverkat av 100% återvunnen PP (polypropen). Det överensstämmer med FDA-föreskrifterna och källan är livsmedelsbehållare som t.ex. yoghurtbägare. Vi ger plasten ett nytt liv och följer filosofin om cirkulär ekonomi.

Vilket material finns i Green Clean-borsten?

Green Clean-borsten är tillverkad av 100% biobaserad nylon, som kommer från ricinoljeväxten - en förnybar källa. Ricinoljeväxten kan odlas med framgång på marginella jordar och även under omfattande, fientliga ekologiska förhållanden. Den kommer inte att konkurrera med jordbrukssektorn som producerar mat och fibrer.

Vilket material finns i Green Clean-förpackningen av papp?

Green Clean pappersförpackning är tillverkad av avfallspapper från pappersindustrin samt överblivna, kommersiella lådor som samlats in av avfallsindustrin. Genom att återanvända avfallspapper kreativt används det till något skyddande och nyttigt.

Vilket material finns i Green Clean-etiketten?

Green Clean-etiketten är tillverkad av FSC och PEFC-certifierat papper. FSC (Forest Stewardship Council) och PEFC (Program for Endorsement of Forest Certification) är internationella tredjeparts, icke-statliga organisationer som syftar till att främja och upprätthålla bästa praxis för hållbar skogsförvaltning. Dessa certifieringar säkerställer att den träråvara som används i produkterna har inköpts lagligt och hämtats från hållbart, förvaltade skogar.

Vilken typ av lim finns i Green Clean-etiketten?

Limmet är gummibaserat, utvecklat och tillverkat så miljövänligt som möjligt utan att kompromissa med funktionen. Limmet uppfyller föreskrifterna från FDA om indirekt kontakt med livsmedel och används idag i många livsmedelsrelaterade förpackningar.

Varför använder Green Clean återvunna material?

Genom att använda återvunna material behåller vi värdet på materialen så länge som möjligt och är därför en del av den cirkulära ekonomin. På detta sätt minimerar vi avfalls- och resursförbrukningen genom att vitalisera produkter och material.

Hela sortimentet från Jordan finns här!

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.