Introduktion till Jane Iredale

Jane Iredale - Hudvård med färg 

Jane Iredales mineral-makeup är en kombination av passion och behov. Jane Iredale’s livslånga passion har varit att lösa problemet med den felande länken i makeup-industrin: produkter som både bidrar till hudens hälsa och hudens skönhet. Hon började med att bedöma marknaden där användningen av produkter som innehåller cancerframkallande ämnen var ganska vanliga. Eftersom huden absorberar ca 60% av det som appliceras, var Jane Iredale bekymrad över den effekt som den traditionella makeupen som marknadsförs, har på ansiktets allmänna hälsa. 

Hon upptäckte att ”helt naturligt" är ett vitt begrepp. Ibland betyder det mer för priset än för kvaliteten. Det löser inte alltid problemet för känslig hud. Så hon funderade, vad var målet? Att utveckla en makeup-linje som hjälper till att bevara hudens hälsa! 

Kvinnor smink och behov av hudvård 

Det blev tydligt att kvinnor upplever många hudproblem från torrhet, överproduktion av talg till allergier eller acne och rosacea fullt utvecklad - för att inte tala om känsligheten efter olika behandlingar. Behovet var en makeup som ger huden en fulländad look utan att vara "tung"; smink som ger skydd mot solen, men utan att innehålla irriterande ämnen. Den bör också vara fettfri, inte täppa till porerna och faktiskt stärka hudens hälsa. 

Hon fann snart att top 3 av makeup-ingredienserna som orsakar allergier är: parfymer, kemiska konserveringsmedel och kemiska färgämnen. Det var därför mycket viktigt att utveckla produkter utan dessa ingredienser. Jane Iredale ville också utesluta "fyllnadsämnen" så att användaren får bra täckning och lätthet som endast rent pigment ger.  

Make-up som är hälsosam för huden 

Sex år senare skapades en kombination av passion och behov, den första makeup-serien som är hälsosam för huden - och som kan användas även av den mest känsliga hudtyp, Jane Iredale lanserade sitt första finfördelade mineralpuder under namnet Jane Iredale Cosmetics 1994 vid en konferens för plastikkirurger i Seattle. Läkarna var de första som fick se potentialen för en makeup- serie som täcker skavanker utan att irritera huden, vilken definitivt inte ser ut som kamouflage, utan i stället är lätt och naturlig. 

Denna serie återspeglar inte bara makeup-artisternas favoritfärger och traditionella formula. Det är ett verkligt genombrott i makeup-teknologin.

Plastikkirugernas favorit 

Jane Iredales mineral-makeup är långt ifrån detaljhandeln och ses i stället på apotek, hos kosmetologer och på spa….. där effektivitet och innehåll är av största vikt. I själva verket, var plastikkirurgerna de första att använda makeup-serien eftersom de såg den positiva effekten på behandlad hud. De var imponerade av seriens förmåga att täcka nästan alla ojämnheter och älskade det breda spektrat för solskydd som uppnås utan kemiska filter. 

Jane Iredale säger själv: "Din makeup kan med min serie bli så enkel eller komplicerad som du önskar. Använd baserna enbart för att få en perfekt yta, blanda baser, använd rouge på ögonen, läppstift på kinderna och ögonskugga i håret. Serien används i filmer, såpoperor, fotosessioner, kliniker, spa och rekommenderas av de mest kända plastikkirurgerna och dermatologerna över hela världen. Fansen täcker idag ett brett spektrum av människor som tänker på sin huds hälsa och också vill ha en make-up med en unik effekt. Jane Iredale är vad makeup bör vara. Den förskönar huden och får den att se yngre ut, stärker hudens hälsa och ger den ett meningsfullt skydd. 

Det är helt enkelt hudvård med färg!

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.