Insektsfälla - 2 st

Insektsfälla - 2 st
(1) Se alla recensioner
Se alla produkter från Green Protect
Varunummer: 13363
Insektsfälla - 2 st

En grön insektsfälla är en feromonfälla som inte innehåller någon form av bekämpningsmedel.

Pestidicfri
Långtidsverkande
Luktfri
Lätt att använda

Feromonfälla:
I en feromonfälla finns ett artificiellt könshormon för att attrahera artspecifika skadedjur. Detta är en särskilt effektiv metod som omedelbart visar sin effekt.

Innehåll:
Paketet innehåller 2 limfällor. Feromon impregneras i limmet. Fällorna fångar flygande mal och placeras därför runt i kök eller där du har observerat flygande mal. Fällan är aktiv i 6-8 veckor efter öppnandet och sedan ersätts fällan med en ny.

Innan du tar fram fällan:
Vi rekommenderar att du tar bort den infekterade maten och dammsuger rent, noga där det finns misstanke om smitta.
A Green Way Insektsfälla fångar mal av arten: mjölmal, indiska mjölmott, kakaomal.

Lagring av fällor:

De oöppnade fällorna kan med fördel lagras mörkt och svalt - företrädesvis i kylskåp.

Var kommer nattfjärilar från:
De kommer ofta med hem när vi har varit ute och handlat. Det kan vara antingen i fågelfrö, torkad mat till sällskapsdjur eller andra livsmedelsprodukter som frön, kärnor, mjöl, choklad och liknande typer av produkter. Observera att under sommaren kan de komma utifrån och flyga in. Mal finns ofta i fågelfröautomater eller fågelbon.

Malens biologi:
Mal är en liten fjärilsliknande insekt. Malen har ganska smala vingar med en spännvidd på 20-22 mm. Framvingarna är kraftiga med mörka sicksack-formad tvärgående linjer och punkter. De bakre vingarna är ljusgrå och har fransar längs bakkanten. Larverna är 15-19 mm långa, vita, rosa eller ljust gröna.
Larverna lever i mjöl, havre och andra sädesslag, också i fågelfrö, torkad frukt, mandel, nötter och pasta äts av larverna. De vuxna tar inte näring. De är ljusskygga och sitter under dagen i mörka områden. Vid gryning eller skymning, kan du uppleva hur nattfjärilar flyger runt för att hitta en partner eller en lämplig plats att lägga ägg på. Parningen sker kort efter det att malen kläckts och några timmar senare börjar honan att lägga ägg. Ägg läggs löst i mjöl och annan lämplig föda.
Honan lägger upp till 200 ägg. Efter 4-14 dagar kläcks larverna, som omedelbart börjar att äta och för att spinna en klibbig tråd. Larvernas exkrementer, mat larverna livnär sig på, klistras in i spinn. Mjöl och liknande fiber får en kornig, gråbrun färg och en obehaglig lukt.
Larven är ljusskygga och dras som mal till en mörk plats. När larverna når mognad kryper de upp till ytan av materialet de bott i. Sedan kommer det att söka en skyddad plats i en spricka, skreva eller i förpackningen där det förpuppats. Pupptiden är 17-20 dagar. Vid 18 C genom tar utvecklingstiden tre månader, vid 28 C endast 41 dagar. På vintern i ouppvärmda utrymmen kan larverna övervintra i tätt spinn.

Källa: Faculty of Agricultural Sciences
Ingredienser:

Feromon

Andra kunder har köpt

Alternativa produkter

Recensioner

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.