Klamydia

De flesta märker inte att de är smittade med klamydia - Detta gäller både män och kvinnor. På Med24.se kan du enkelt och lätt beställa ett hemtest som visar om du har klamydia. 

Klamydiatest | Vad är klamydia? | Symptom på klamydia

5 Produkt(er)

Klamydiatest eller skicka in anonymt till laboratorium

Oavsett om du föredrar ett klamydiatest där du kan läsa av resultatet själv eller vill skicka in anonymt till ett labb, kan du hitta precis det test som du föredrar hos oss på Med.24. Båda testtyperna är mycket exakta och diskreta. Skillnaden är att ett hemklamydiatest ger ett snabbt och exakt svar, hemma, medan klamydiatestet som vidarebefordras till ett laboratorium har en kortare väntetid.

Om du väljer ett test som ska skickas in så ska du skriva ner koden som finns angiven på testförpackningen. 24 timmar efter att du fått testet kan du läsa testresultatet på laboratoriets webbplats genom att använda koden från förpackningen. På detta sätt är testet 100% anonymt. Om du väljer att göra ett hemtest tar det cirka 20 minuter att få svar och svaret har 98% säkerhet!


Vad är klamydia?

Klamydia är en sexuellt, överförbar sjukdom som ska tas på allvar och behandlas. Bakterien invaderar främst cellerna i urinrör eller livmoderhals, men den kan också drabba ändtarm, mun och ögon.

Hur smittar klamydia?

Hur får man klamydia? Klamydia smittar främst genom sexuell kontakt / oskyddat samlag. Mödrar som har en klamydiainfektion kan dock smitta barnet under förlossningen.

Hur undviks klamydia?

Om man har många partners eller oskyddad sex, löper man en högre risk att få klamydia. Du kan skydda dig helt genom att använda kondom.


Symtom på klamydia

Om du har symtom på klamydia bör du kontakta vårdgivare så snart som möjligt. Klamydiainfektionen kan finnas i kroppen långt innan du får symtom. Även om du inte visar symtom på klamydia kan du mycket väl vara smittad. Ett klamydia-hemtest är då ett enkelt sätt att få visshet.

Olika symtom:

  • Sveda vid urinering och flytningar från urinrör eller livmoderhals
  • Män kan uppleva klåda i urinröret
  • Kvinnor kan blöda mellan menstruationerna eller vid samlag
  • Ont i magen och feber
  • Övergående ledvärk
  • Män kan få inflammation i bitestiklarna

Klamydiatest för kvinnor

Klamydia-hemtest är olika för män och kvinnor, så att köpa rätt test är viktigt. Med24 säljer klamydiatest för kvinnor, som kan tas hemma samt visar resultatet hemma, eller så finns ett test som tas hemma men som skickas anonymt för svar till ett laboratorium.

Dessa test är "Test för Klamydia / mycoplasma kvinna" skickas till laboratorie och "ABBLO Pharma Klamydia Test".

Klamydiatest för män

Med24 har uteslutande hemtester för klamydiatestning för män, som ska skickas anonymt och diskret till ett laboratorium för svar. Du kan kontrollera resultatet 24 timmar efter det att laboratoriet har tagit emot testet.

Dessa test är "Klamydia / mycoplasma (man)” samt "Klamydia test (man)".


Best seller test - ABBLO Pharma Klamydia

Många kvinnor föredrar att få testresultatet diskret och snabbt hemma - ABBLO Pharma Klamydia-test ger ett säkert resultat och en lugnande känsla.

Testet har 98% säkerhet och ger dig ett resultat efter bara 20 minuter! Dock ska du tänka på:

- Testet är olämpligt för användning under graviditet

- Testet kan inte användas under menstruation samt tre dagar efter avlutad menstruation.

- Testet kan inte användas om du har urinvägsinfektion.

- Testet ska endast utföras med den medföljande bomullspinnen.


Vad gör jag om testet är positivt?

Om du testar positivt för klamydia bör du kontakta vårdgivare så snart som möjligt. Om du testar positivt även där ska du genomgå behandling. Dessutom är det viktigt att du kontaktar dina sexuella partners så att de också kan testas!

Behandling av klamydia

Klamydia är lätt att behandla och bekämpa med antibiotika. Efter 7-10 dagar försvinner infektionen och då smittar du inte längre

Så länge du genomgår behandling eller undersökning ska du antingen använda kondom eller undvika samlag. Du kan hitta ett brett sortiment av kondomer hos oss på Med24.

Gå til top

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.