Första hjälpen Matvaror Hygien Övrigt

Hemberedskap

Hemberedskap säkerställer familjens säkerhet i situationer där det inte finns el eller vatten. Detta inkluderar förvaring av mat, vatten, medicin och nödutrustning. Läs mer om hemberedskap här!

102 Produkt(er)

Trygghet i vardagen - hur man skapar en effektiv hemberedskap

Oförutsägbara olyckor och katastrofer kan destabilisera samhället och dess normala stödfunktioner, ofta utan förvarning. Därför är det en god idé att ha ett effektivt beredskapsprogram för hemmet.

Vad är prepping?

Prepping kommer från ordet "preparation" och handlar om att förbereda sig för olika oförutsedda händelser. Prepping omfattar åtgärder för att säkerställa att du och din familj kan klara av olika scenarier.

En prepper förbereder sig för scenariet av ett samhälleligt sammanbrott där vardagliga förnödenheter som vatten och el blir otillgängliga. Tänk dig en situation där det inte finns kranvatten och ett strömavbrott, eller där det är omöjligt att köpa livsmedel.

Effektiv hemberedskap omfattar en rad åtgärder, försiktighetsåtgärder och planeringsstrategier för att hålla dig säker och självförsörjande när nödsituationer uppstår.

Nödvändigheter för hemberedskap:

  1. Vatten: Ha minst tre liter vatten per person och dag. Vatten bör förvaras i rena, förslutna behållare och kan räcka i flera år vid stabila temperaturförhållanden. Det kan också vara bra att köpa vattenreningstabletter.
  2. Livsmedel: Se till att ha livsmedel med lång hållbarhet som konserver, bröd och havregryn som inte kräver uppvärmning.
  3. Medicin: Ha alltid ett basförråd av nödvändiga mediciner.
  4. Belysning och Energi: Ljus, tändare, ficklampor och extra batterier eller powerbanks.
  5. Kommunikation: En batteridriven radio för att ta emot uppdateringar vid strömavbrott.
  6. Värmekällor och Kläder: Varma kläder, sovsäckar eller filtar för att hålla värmen.
  7. Första hjälpen-utrustning: En första hjälpen-låda samt handsprit och våtservetter är viktigt.
  8. Kontanter: Eftersom elektroniska betalningsmedel kan vara otillgängliga är det viktigt att ha kontanter.


Vikten av beredskap i hemmet under globala nedstängningar

Under coronapandemin fick många av oss för första gången uppleva hur praktiskt och tryggt det kan vara att ha en väl förberedd nödlåda hemma.

De oväntade och plötsliga nedstängningarna gjorde det tydligt att tillräckliga leveranser av mat, vatten och läkemedel kan vara skillnaden mellan sinnesfrid och stress i osäkra tider. Lärdomarna från pandemin understryker vikten av att vara förberedd på oförutsedda händelser.

Genom att säkerställa en solid bas av nödvändigheter kunde många familjer hantera begränsningarna och risken för infektion mer effektivt genom att minimera resorna till snabbköpet och andra offentliga platser. Detta bekräftar att ett väl förberett hem inte bara är en fysisk resurs, utan också en källa till mental trygghet.Beredskap för nödsituationer i hemmet - försäkring för dig och din familj

Att bygga upp en beredskap för hemmet kan jämföras med att teckna en försäkring - inte mot ekonomisk förlust, utan mot oförutsägbarhet och de utmaningar som nödsituationer kan medföra.

Precis som en försäkring ger sinnesro genom att täcka oväntade händelser, erbjuder en välfungerande nödplan för hemmet en buffert mot yttre påverkan som kan störa det dagliga livet.

Så genom att investera i säkerhet i form av lagrade förnödenheter som mat, vatten, medicin och nödutrustning ser du till att din familj kan förbli trygg och bekväm även när omständigheterna är allt annat än normala. Detta skapar en känsla av trygghet, vilket är avgörande för att hålla sig lugn och organiserad i utmanande tider. Det är en riktad åtgärd för att se till att varje hushåll kan upprätthålla en viss grad av normalitet och oberoende, oavsett vad som händer runt omkring dem.

Genom att se beredskap för nödsituationer i hemmet som en integrerad del av familjens övergripande skyddsnät blir det en naturlig och värdefull del av vardagen.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.