Kompressionsstrumpor Stödstrumpor Tillbehör

Stöd- och Kompressionsstrumpor

Stödstrumpor kan hjälpa till att lindra trötta och svullna ben. Du kan läsa om allt du behöver veta om stödstrumpor här

45 Produkt(er)

Allt du behöver veta om stödstrumpor

Stödstrumpor är strumpor designade för att stödja och öka blodcirkulationen i benen. De kan vara användbara för personer som upplever problem med blodflödet i benen, eller som tenderar att få svullnad eller trötthet i benen efter långa perioder av stående eller sittande arbete.

Några av de tillstånd som stödstrumpor kan hjälpa till att lindra omfattar:

  • Venös insufficiens: Ett tillstånd där venerna i benen har svårt att pumpa tillbaka blodet till hjärtat.
  • Lymfödem: Ett tillstånd där lymfan inte dräneras ordentligt, vilket kan leda till svullnad i benen eller andra delar av kroppen.
  • Graviditet: Stödstrumpor kan hjälpa till att lindra svullnad och trötthet i benen på gravida kvinnor.
  • Resor: Långvariga perioder av stillasittande i flyg eller tåg kan leda till svullnad av benen. Stödstrumpor kan hjälpa till att minska denna svullnad.

Stödstrumpor kan också användas av idrottare för att förbättra blodcirkulationen och minska muskelömhet efter träning. Generellt sett kan stödstrumpor vara ett bra sätt att lindra besvär och förbättra blodcirkulationen i benen.


Vad är skillnaden mellan stödstrumpor och kompressionsstrumpor?

Stödstrumpor och kompressionsstrumpor är båda utformade för att hjälpa till att öka blodflödet i benen, och de går vanligtvis under samma namn. Men om man ska specificera skillnaden kan man säga att stödstrumpor är till för allmänt dagligt bruk och kompressionsstrumpor är mer för användning under sjukdom eller efter operation.

Stödstrumpor är designade för att ge stöd till benens muskler och leder, vilket kan hjälpa till att förebygga trötthet och smärta i benen. De används ofta av personer som har ett stillasittande arbete eller av personer som tenderar att få ont i benen.

Kompressionsstrumpor är designade för att öka blodflödet i benen genom att ge en högre nivå av kompression än stödstrumpor. De används ofta av personer som har kroniska venösa störningar, såsom åderbråck, eller personer som har haft en blodpropp. Kompressionsstrumpor kan även användas efter operationer eller skador för att förhindra att det bildas blodproppar i benen när man som patient är mer sängliggande än vanligt.


Hjälpmedel för dina stödstrumpor

Hjälpmedel för stödstrumpor kan användas för att göra det lättare att ta på sig strumporna och för att justera dem korrekt på benen. Det kan t.ex. vara:

  • Strumppådragare: Detta är en produkt som hjälper till att dra på stödstrumporna. En strumppådragare kan vara särskilt användbar för personer med begränsad rörlighet, t.ex. äldre eller personer med fysiska funktionsnedsättningar.
  • Strumplim: Detta är ett skonsamt roll-on lim som hjälper till att hålla stödstrumporna på plats på benen. Strumplim kan hjälpa till att förhindra att stödstrumporna rullar ner.

Hjälpmedel för stödstrumpor kan göra det bekvämare och lättare att ta på och använda stödstrumpor.

Det är viktigt att poängtera att hjälpmedlen till stödstrumpor inte alltid är nödvändiga. Många kan utan hjälp ta på sig stödstrumpor och justera dem rätt. Men om du upplever svårigheter med att ta på eller använda stödstrumpor kan ett hjälpmedel vara en bra lösning för dig.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

30 dagars returrätt

30 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.