Öronproppar

Din hörsel och dina öron är utsatta i många situationer, och det är viktigt att ta hand om dem. För att bevara din hörsel så länge som möjligt kan du använda öronproppar för att skydda öronen mot vatten, hög musik, tryckskillnader när du reser med flyg eller helt enkelt för att få en bättre sömn.

Varför är hörselskydd viktigt? | Formgjutna öronproppar | Användningsområden | Öronproppar för barn | Återanvändbara öronproppar

33 Produkt(er)

Skydda din hörsel

Vi hoppas alla kunna bevara vår hörsel så länge som möjligt, både för att kunna fortsätta kommunicera som vanligt och för att kunna njuta av ljud och bra musik långt in i framtiden. Ljud är en stor del av vår vardag, men på många arbetsplatser utsätts man tyvärr för mycket buller - även om arbetsplatsen följer alla regler och gränsvärden.

När de små hårstråna i örat som omvandlar ljudvågor till nervsignaler har skadats finns det inget sätt att läka dem eller få nya att växa ut. Därför är det viktigt att ta hand om hörseln innan den skadas, och med öronproppar kan du uppleva en effektiv bullerreducering på så mycket som 25-35 dB beroende på märke och modell.

Formgjutna öronproppar

Om du brukar uppleva obehag när du använder öronproppar, eller om du känner att öronpropparna irriterar och blir obekväma efter en kort tid, kanske du vill ta en titt på våra olika öronproppar. Många av dem är tillverkade med särskilt fokus på korrekt passform och formning efter hörselgången för att minska obehaget.

Quies öronproppar av naturligt vax värms snabbt mellan fingrarna och när de har förts in i hörselgången formar de sig efter din kroppstemperatur när vaxet värms upp. Andra märken har öronproppar med en speciell 3-lagersdesign som också ger optimal komfort.

Många användningsområden

På den här sidan hittar du öronproppar för alla tillfällen där du kan behöva minska ljudnivån. Öronpropparna är speciellt anpassade för sitt ändamål och varierar därför i form, konstruktion och material för att ge optimalt skydd samtidigt som de är bekväma i öronen.

För simning

Flera varumärken erbjuder öronproppar för skydd mot vatten i hörselgången som kan göra det möjligt för personer med rör i öronen och/eller känsliga öron att njuta av aktiviteter i och under vatten utan bekymmer. Öronpropparna tätar ingången till örat och sitter på plats även vid långvarig användning. Otosil öronproppar i silikon är särskilt skonsamma mot huden och för allergiker.

För musik

När du är på konsert eller lyssnar på hög musik tar det inte lång tid innan du har nått din säkerhetsgräns för höga ljud och buller. För att undvika att överskrida "kvoten" för hur många dB man får lyssna på per dag kan man köpa öronproppar som sänker den totala ljudnivån men inte påverkar ljudkvaliteten. Många unga löper idag en särskild risk att utveckla tidiga hörselskador, men med öronproppar som SwedSafes Music/Water kan du uppleva en jämn dämpning utan att ljudbilden förvrängs.

Under flygresor

Många upplever obehag vid start och landning i flygplan eftersom de stora tryckskillnaderna mellan kabinen och mellanörat kan vara svåra att utjämna. Med öronproppar som Earplanes öronproppar, som finns för både barn och vuxna, regleras trycket mellan kabinen och hörselgången mycket långsamt, så att du kan flyga säkert utan smärta.

Sanohra erbjuder också speciella öronproppar för flygning och Louise skriver: "Dessa öronproppar har verkligen räddat mina flygningar! Jag brukade nästan gråta i flygplanet av smärtan, men efter att ha använt dessa öronproppar mår jag så bra. Rekommenderas varmt, de har fungerat riktigt bra för mina ömtåliga öron."

Buller på arbetsplatsen

På arbetsplatsen kan du utsättas för många höga ljud, och arbetsgivaren är bara skyldig att tillhandahålla hörselskydd om ljudnivån överstiger 80 dB. Du kan därför skydda din hörsel med bra, ljudisolerade öronproppar, och nu finns det öronproppar för både stora och små hörselgångar. För att du snabbt ska kunna sätta i öronpropparna vid tillfälliga buller rekommenderar vi Swedsafe öronproppar med snöre så att du inte behöver dra upp öronpropparna ur fickan. Rengör enkelt öronpropparna med mild tvål och ljummet vatten och låt dem torka helt innan du använder dem igen.

På natten

Om du lider av sömnstörningar på grund av olika ljud kan det vara bra att skaffa ett par öronproppar för natten. Öronpropparna kan skydda dig mot bakgrundsljud eller ljudet av andra som snarkar, samtidigt som viktiga ljud som gråtande barn eller larm kan passera. Pluggerz öronproppar sleep har en bekväm design för optimal komfort och kan återanvändas över 100 gånger.

Öronproppar för barn

Barns hörselgångar är oftast mindre än vuxnas, och därför kan det vara svårt och obekvämt för barn att använda vanliga öronproppar. Därför har vi på Med24.se hittat olika lösningar för barn som också behöver eller vill använda öronproppar i olika situationer. Till exempel erbjuder både Sanohra och SwedSafe öronproppar för simning, och både Sanohra och PharmaForce erbjuder öronproppar för flygresor. Om du är ute efter att skydda ditt barn mot obehag och hörselskador kan du därför ta en titt på de olika produkterna från dessa varumärken.

Earbands - Quies

Som något alldeles speciellt kan du på Med24.se hitta Earbands från Quies som skyddar dina öron mot vatten, vind och kyla. De kan användas vid simning för att undvika vatten i öronen, eller under hjälmen vid cykling eller skidåkning, och finns i 2 olika storlekar - liten för barn och stor för vuxna.

Återanvändbara öronproppar

Många av dagens öronproppar kan användas flera gånger, eftersom de är tillverkade av silikon, skumplast eller vax och bomull. Det innebär att du inte behöver investera i nya öronproppar varje gång du behöver dem, och många av produkterna på sidan levereras med en liten förvaringslåda.

Men om du har problem med att öronpropparna försvinner kan du också hitta billiga öronproppar som håller för ca 3 användningar. Dessa öronproppar ger också ett bra skydd mot höga ljud och kan hjälpa till att sänka ljudnivån i situationer där hörseln annars skulle skadas.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.