Hårvax

Hårvax ger struktur och stadga, perfekt för att forma och definiera frisyrer. Det är lämpligt för alla hårtyper och ger en långvarig, flexibel stadga. Läs mer om hårvax här!

59 Produkt(er)

Hårvax - allt du behöver veta för att styla som ett proffs

I jakten på det perfekta håret spelar valet av stylingprodukter en avgörande roll. Bland de många alternativen är hårvax en favorit för många, ofta de med kortare hår, tack vare dess förmåga att skapa både struktur och stadga.

Men med en uppsjö av hårvaxer på marknaden kan det vara en utmaning att hitta rätt vax som passar ditt hår och din stil.

Vad är hårvax?

Hårvax är en stylingprodukt som är utformad för att ge håret form, struktur och stadga. Den är tillverkad av en blandning av ingredienser som ger produkten olika egenskaper, t.ex. glans eller en matt finish.

Hårvaxets unika konsistens och textur gör det möjligt att styla håret i nästan alla tänkbara former, från spiky looks till bakåtslickade frisyrer.

Vaxet skiljer sig från andra stylingprodukter som gel och mousse genom att ge en mer flexibel stadga som inte stelnar, så att du kan styla håret på olika sätt under hela dagen.Olika typer av hårvax

Hårvax finns i en mängd olika typer, var och en med sina unika egenskaper för att passa olika stylingbehov och preferenser. Här är några av de olika typerna som du hittar hos Med24:

 • Derma Man Mud Wax: Lämplig för dig som vill ha en naturlig look med medium stadga. Detta vax är perfekt för daglig användning och är lätt att tvätta ur.
 • IdHAIR Extreme Titanium: Ger en extremt stark stadga som är idealisk för att skapa skarpa, definierade frisyrer som håller hela dagen.
 • Syoss Max Hold Wax: Detta vax ger maximal stadga och är perfekt för att skapa hållbara frisyrer, även i fuktigt väder.
 • Pure & Simple Wax: Ett naturligt vax märkt med Astma-Allergy och Svanenmärkt för dig som föredrar ett mer skonsamt vax. Det ger medium stadga och en naturlig glans.
 • Raw Naturals Call Me Clay: Ett lerbaserat vax som ger textur och en matt finish, perfekt för en mer rå och naturlig look.
 • Attitude Rock Solid Hair Wax: Ger en stark stadga med en matt finish, perfekt för att skapa dramatiska looker som kräver extra stadga.
 • IdHAIR Black Xclusive Matte Fibre Wax: Detta vax ger en stark stadga med en matt finish, perfekt för att skapa texturerade, naturliga frisyrer.
 • Schwarzkopf got2b-serien: Innehåller produkter som Texture Clay och Glued Spiking Wax, utformade för att skapa kreativa, texturerade stilar med långvarig stadga.


Hur man väljer rätt hårvax

Att välja rätt hårvax handlar om att förstå ditt hår och dina stylingbehov. Tänk först på din hårtyp (tunt, tjockt, lockigt, rakt) och hårlängd, eftersom dessa faktorer påverkar vilket vax som fungerar bäst.

Till exempel kräver tunt hår ofta ett lätt vax för volym utan att tynga ner håret, medan tjockt hår kan hantera tyngre vaxer för kontroll och definition.

Tänk också på vilken look du vill uppnå: en matt finish för en mer naturlig look eller ett glansigt vax för en elegant look.

Sist men inte minst bör du fundera över om du behöver ett vax som håller hela dagen eller något mer flexibelt som gör att du kan styla om håret? Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du hitta det perfekta hårvaxet för dina behov.Steg för steg-guide - hur du applicerar hårvax

Att applicera hårvax kräver en enkel men effektiv metod för att uppnå önskat resultat. Här är en steg-för-steg-guide som kan tillämpas på de flesta hårvaxer:

 • Börja med torrt eller lätt fuktigt hår: Hårvax fäster bäst i torrt hår, men för vissa stilar kan även lätt fuktigt hår fungera.
 • Välj rätt mängd vax: Börja med en liten mängd - ungefär lika stor som en ärta - och arbeta dig uppåt om det behövs. För mycket vax kan göra håret tungt och fett.
 • Värm upp vaxet: Gnugga vaxet mellan handflatorna för att värma upp det och göra det lättare att arbeta med.
 • Applicera jämnt: Börja från hårrötterna och arbeta dig ut mot topparna. Använd fingertopparna för att fördela vaxet jämnt och undvika klumpar.
 • Styla håret: Använd händerna eller en kam för att forma håret till önskad stil. Hårvax är bra för att skapa textur, så experimentera med olika looker.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.