Hårkur

Behöver ditt hår extra näring och vård? Då är en hårkur ett bra val. Tillsammans med schampo och balsam ger en hårkur extra djupgående vård.

Vad gör en hårkur? | Vilken hårkur ska man välja? | Så använder man en hårkur 

125 Produkt(er)

Vad gör en hårkur?

Oavsett om ditt hår är kort, långt, torrt, frissigt, fett eller har tappat sin glans kommer ditt hår att älska en bra hårkur. En hårkur är ett enkelt sätt att ge ditt hår mycket näring och vård vilket bidrar till att ditt hår får mer lyster och ser välvårdat ut.

När man använder schampo, conditioner och balsam täcks sällan alla hårtypers behov efter skadliga effekter såsom solljus, kyla, föning och föroreningar. Här är en hårkur en enkel och bra lösning när håret behöver extra närande vård. Till skillnad från andra hårprodukter kännetecknas den av riktad intensiv vård då dess unika innehåll av vårdande ingredienser kommer att göra håret mjukare, friskare, starkare och mer glänsande.Vilken hårkur ska man välja?

Det viktigaste när det gäller en hårkur är att välja en som passar för ditt hårs behov. De flesta hårkurer är generellt gjorda för att behandla dina hårstrån – stärka och skydda dem från slitage. Om du tenderar att ha torrt och burrigt hår är en hårkur det gyllene botemedlet. I kombination med en bra hårkur, schampo och balsam kommer ditt hår att kunna nå helt nya höjder.

Men innan en hårbehandling kan uppfylla alla förväntningar på effektivitet är det nödvändigt att välja rätt – Vilken hårkur som helst kan inte vara ett mirakelmedel för just ditt hår. Valet av hårkur beror på din hårbotten och hårtyp.

Vilken hårkur passar min hårtyp?

Det är helt olika om ditt hår behöver extra vitaminer, mineraler, fukt eller proteiner. Om du har lockar tenderar håret ofta att bli torrare, och kräver därför mycket fukt för att återställa och vårda håret.

Skadat och torrt hår

Har du varit en flitig användare av plattång, blekningsprodukter eller annat som kan skada ditt hår behöver ditt hår förmodligen en djupgående hårbehandling som verkligen kan ge vård och återuppbyggnad. Skadat och torrt hår kan ofta kännas igen på att ditt hår går sönder och inte känns strävt, men det kan du få bukt med genom att använda en bra hårkur för torrt hår. När du bleker håret går du in och tar bort pigmentet i hårstråna och detta skadar håret och gör det torrare. Det är därför viktigt att använda en bra hårkur för torrt och skadat hår efteråt, så att ditt resultat blir så optimalt som möjligt.

Lockigt hår

Om du har lockigt hår vet du också hur lätt det kan se frissigt ut. Fukt är verkligen viktigt för att du ska få kontroll över frizzen i ditt lockiga hår, då det ofta är brist på fukt som gör att det blir burrigt. Det är därför viktigt att använda en hårkur som är gjord för lockigt hår, eftersom hårtypen beaktas här.

Färgat hår

Färgat hår är ofta mer mottagligt för solen, eftersom färgen snabbt kan blekna i solens strålar. Men med rätt hårvård kan du skydda ditt hår och dess färg. Detta gäller även om du väljer en hårkur för färgat hår. En hårkur för färgat hår både penetrerar och bekämpar torrt hår, men skyddar ofta även mot solens strålar om hårkuren innehåller ett UV-filter.

Normalt hår

Vid normalt hår och hårbotten kan en hårkur ändå vara fördelaktig, eftersom den också är effektiv för att förebygga skador på håret.

Fint hår

Om ditt hår är tunt eller fint är det bäst att ha en bra hårkur som inte tynger ner håret för mycket. Fint hår kan snabbt kännas platt och matt om det får för mycket tunga hårprodukter. Välj därför en hårkur gjord för din hårtyp så att den inte tynger håret ytterligare.

Torr och känslig hårbotten

För skadat hår och en känslig hårbotten – speciellt i samband med färgning och blekning är det nödvändigt att hitta en hårkur som ger intensiv vård. Den ska helst ha ett högt innehåll av proteiner, då de bygger upp hårstråna på bästa möjliga sätt.Guide - så här använder du en hårkur

De flesta använder en hårkur 1-2 gånger i veckan, men vissa hårtyper kan ha nytta av ännu mer frekvent användning av hårkur. Det kan också bero på den valda hårkuren, hur ofta den ska användas och när den ska sättas i håret. En hårkur appliceras vanligtvis i vått hår efter att du har tvättat det med schampo.

Du bör alltid läsa bruksanvisningen på din hårkur före användning, för att säkerställa att den fungerar optimalt. De flesta hårkurer används på följande sätt:

1) Tvätta håret med ditt favoritschampo så att det blir rent från smuts och stylingprodukter.

2) Applicera sedan din hårkur. Den appliceras i håret och ev hårbotten och låt sitta enligt anvisningarna. Du kan med fördel torka håret lätt med en handduk så att det inte är helt blött. På så sätt kommer ditt hår lättare att absorbera hårkuren.

3) Efter att hårkuren har suttit i den angivna tiden, skölj håret noggrant.

4) Sedan använder du ditt favoritbalsam/conditioner. Det ser till att hårstråna stängs och hjälper därmed till att hålla de närande ingredienserna från hårkuren inne i hårstråna.Köp billiga hårkurer från de bästa märkena på Med24.se

På Med24.se vill vi ge den bästa kundupplevelsen och garantin för ett hälsosamt val som kan säkerställa dina behov och önskemål. Under varje produkt på sidan framgår det därför vilka speciella egenskaper den har. Beställ dina favoriter snabbt, tryggt och enkelt på Med24.se idag! Vi har bra priser, fina kampanjer och snabb leverans och vi erbjuder alltid möjlighet att uppnå fri frakt!

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.