Schampo

Du kan läsa mer om schampo längre ner på sidan.
Vilket schampo ska jag använda? | Därför använder vi schampo

587 Produkt(er)

Hitta rätt schampo

Schampo används både för att tvätta och vårda håret och många är förtjusta i de flesta schampons doftande egenskaper, som kan verka helt lyxiga och renande.

Det stora utbud av schampon som finns på marknaden idag vittnar om våra olika smaker och behov inom hårvård. På Med24.se erbjuder vi därför ett stort och unikt utbud av neutrala, kvalitetsinriktade, doftande och miljövänliga schampon – samt mycket mer!

Du hittar ditt favoritschampo hos oss till bra priser och ofta har vi fina erbjudanden. Vi erbjuder även experthjälp om du känner behov av vägledning för att hitta det schampo som är bäst för dig.

Varför använder vi schampo?

De aktiva substanserna som finns i schampo kallas tensider. De löser upp fett och smuts och de är vattenlösliga, så de kan lätt sköljas av med vattnet. Det finns dock schampon utan sulfattensider om man önskar det.

Syftet med schampo är att ta bort fett, smuts och ev rester från hårprodukter. Dessutom kan schampo användas för att skydda och stärka håret och bl.a. för att lindra torr hårbotten och mjällproblem. För många är ett bra schampo nödvändigt för att hålla håret rent och friskt. Mängden schampo du bör använda beror på din hårtyp, hur ofta du tvättar håret och din allmänna användning.

Kombinera schampo med andra hårvårdsprodukter

Schampo kan med stor fördel kombineras med annan hårvård. Du kan t.ex. använda balsam/conditioner för att uppnå den frisyr du vill ha.

Balsam används för att skydda håret, vilket kan vara nödvändigt då håret dagligen utsätts för slitage och annan påverkan. Dessutom hjälper balsam till att vårda och skydda ditt hår. Balsam har en mjukgörande effekt och kan ge lite mer volym och kan användas både efter och före hårtvätt.

För många är schampo inte bara ett schampo. För många bidrar det till extra välmående i vardagen, när håret lämnas doftande, rent och friskare samt finare att se på. Vi har därför hittat våra olika producenter– de mest erkända med väldokumenterade produkter – inom välmående och vårdprodukter, för att uppfylla allas önskemål och behov.

Vilket schampo ska jag välja?

Utbudet är stort och egenskaperna hos de olika schampona är många, det kan lätt verka förvirrande och man hoppar på det första bästa, vilket är synd när det finns ett schampo som är det helt rätta för just dig.

Det finns inget rätt svar på frågan vilket schampo som är bäst för just dig, det är bara en fråga om vilket schampo just du föredrar. Ett schampo kan vara mirakulöst för en individ, medan det kan vara helt olämpligt för en annan.

Vill du hitta din perfekta match? Så är första steget att ta reda på vilken hårtyp och ev. vilken hårbotten du har.

  • Har du en irriterad och torr hårbotten som kräver ett milt hypoallergent schampo utan parfym som ger näring och vård på samma gång?
  • Brukar du ha fett hår och hårbotten, och behöver därför ett schampo som rengör och skyddar hårbotten?
  • Är ditt hår färgat och behandlat och behöver vitaminer för att behålla sin hälsosamma struktur?
  • Har du lockigt hår?
  • Är ditt hår tunt och platt och vill du ha mer volym?
  • Eller är ditt hår helt normalt och du föredrar inte några speciella egenskaper?

Vilket schampo du ska välja beror därför både på dina egna personliga preferenser och din hårtyp. Vi har gjort det enklare för dig på vår sida genom att låta dig välja på och av under kategorier, hårtyp och andra preferenser och egenskaper och därigenom hitta din perfekta matchning.

I vårt urval av de populäraste schampona hittar du bland annat:
Silver Shampoo från Björn Axén.  
Shampoo för normalt hår från Vichy Dercos.
Shampoo för fett samt fint hår från Vichy Dercos och Philip Kingsley.
Shampoo för färgat och skadat hår från Philip Kingsley.
Shampoo för torr och irriterad hårbotten från Daxxin och La Roche Posey (samt Nizoral Schampo, som är effektivt mot hårbottenpsoriasis).
Shampoo, som stärker och vårdar ditt hår från Priorin

Pil till toppen

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.