Equazen Eye Q

Equazen Eye Q är ett kosttillskott med högkvalitativ fiskolja. Du hittar ett brett utbud av fiskolja – både som fiskoljekapslar, flytande fiskolja och tuggkapslar. Lär känna egenskaperna hos Eye Q fiskolja och det populära märket här!

Vad är Equazen Eye Q? | Varför ta fiskolja? | Vilken fiskolja är bäst för dig? | Certifierad & hållbar fiskolja

8 Produkt(er)

Vad är Equazen Eye Q?

Equazen Eye Q innehåller en unik kombination av de essentiella fettsyrorna EPA, DHA och GLA – och är helt utan lukt och smak av fisk. Det populära märket har under flera år tillhört den mest populära fiskoljan – både tack vare det bra priset samt det stora utbudet av olika varianter.


Equazen Eye Q Fiskolja

Equazen Eye Q fiskolja, även känd som kirunaolja, är gjord av köttet av sardiner och ansjovis i kombination med nattljusolja. Små fisk ger en högre kvalitet och en renare produkt, då en kortare livscykel minskar fiskens upptag av skadliga ämnen jämfört med stor fisk. När det finns färre tungmetaller i fisken blir reningsprocessen mindre omfattande.

Den unika fettsyrasammansättningen ger ett naturligt högt innehåll av EPA jämfört med DHA. Sardinerna och ansjovisarna i Eye Q fångas vid vissa tider på året, då förhållandet mellan de fleromättade fettsyrorna är optimalt.

DHA är en omega-3-fettsyra och är den vanligaste fettsyran i centrala nervsystemet. EPA är också en omega-3-fettsyra, men till skillnad från DHA ingår den i alla kroppens cellmembran där den har stor betydelse för cellernas funktion.

GLA finns inte i fiskolja, då det är omega-6-fettsyror som förekommer i till exempel jättenattljusolja. GLA bidrar till en normal nivå av kolesterol i blodet.

Vad innehåller kapselskalet på Eye Q fiskolja?

Kapselskalet på Equazen Eye Q fiskolja är tillverkat av nötköttsgelatin och innehåller inga näringsämnen. Equazen Eye Q har intyg på att nötköttet som används till gelatinet är både halal- och kosherslaktat.


Varför ta fiskolja?

Kroppen kan inte själv tillverka omega-3, trots att det är viktigt för hjärnan och hjärtat. Därför är det viktigt att få i sig rätt mängd omega-3-fettsyror genom kosten. De flesta av oss får inte i oss den rekommenderade feta fisken två gånger i veckan, varför många väljer att ta ett dagligt kosttillskott med fiskolja.

Ett dagligt tillskott med Equazen Eye Q kan säkerställa att du får i dig tillräckligt med omega-3-fettsyror. Det stora utbudet gör det enkelt att hitta just den produkt med fiskolja som passar dina behov bäst. Gemensamt för alla Eye Q’s produkter är att de är helt utan lukt och smak av fisk.


Equazen Eye Q Chews – fiskolja för barn och vuxna

Equazen Eye Q Chews är tuggkapslar med fiskolja. De små och sväljvänliga kapslarna är lämpliga för barn och vuxna som inte gillar att svälja vanliga fiskoljekapslar. Equazen Eye Q Chews finns i varianter med 360 kapslar, 180 kapslar och 60 kapslar.

Fiskoljan har, liksom alla Equazen Eye Q’s fiskoljor, genomgått en patenterad process som tar bort smaken från fisken utan att förstöra de naturliga fettsyrorna. Sedan tillsätts jordgubbsarom, så att de blir extra goda att tugga på både för barn och vuxna.


Equazen Eye Q Fiskolja för gravida

Som gravid behöver du vara extra uppmärksam på din kost så att både du och ditt barn får i sig rätt näringsämnen. Equazen Eye Q har skapat Mumomega - en fiskolja speciellt för gravida och ammande kvinnor. Mumomega utvinns från små tonfisk som har ett naturligt högt innehåll av DHA. Den gynnsamma effekten uppnås med ett dagligt intag på 200 mg DHA utöver det rekommenderade dagliga intaget av omega 3-fettsyra för vuxna, dvs. 250 mg dokosahexaensyra (DHA) och eikosapentaensyra (EPA).


Fiskolja från certifierat hållbart fiske

Equazen Eye Q Chews är gjord av sardiner och ansjovis, som är först i näringskedjan, så risken för ansamling av tungmetaller och bekämpningsmedel är mindre. Råvaruleverantörerna, i samarbete med lokala fiskare, ser till att kvaliteten är på topp från början till slut.

Detta, i kombination med den avancerade och skonsamma tillverkningsprocessen, ger en mycket ren och naturlig fiskolja som bevarar de naturliga fettsyrorna så bra som möjligt.

Equazen Eye Q fiskolja kommer från hållbart fiske, vilket framgår av Friend of the Sea-certifieringen. Detta innebär bl.a. inget överfiske av hotade arter och att fisket inte påverkar havsbotten negativt. De lokala fiskarna följer miljökraven, så att man tar hand om miljön under hela processen. Tillverkaren garanterar att de inte heller förorenar vattnet runt fabrikerna genom att släppa ut kemikalier och avfall.


Dosering och användning av Equazen Eye Q

Eye Q fiskolja ska förvaras torrt, svalt och utom räckhåll för barn. Om Equazen Eye Q-kapslarna förvaras för varmt eller i direkt solljus, kommer härskningssprocessen att starta snabbare än förväntat. Detsamma gäller den flytande fiskoljan från Eye Q som bör förvaras i kylen. Läs alltid på den enskilda produkten om dosering så att du tar fiskoljan rätt.

Pil till toppen

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.