Kaffesirap Snabbkaffe Koffeinfritt kaffe Kornkaffe Hela kaffebönor Färdigmalt kaffe Iskaffe Tillbehör till kaffe

Kaffe - många spännande kaffesorter

Svenskarna dricker i genomsnitt 3 koppar kaffe om dagen och är det sjätte mest kaffedrickande folket i världen. Om du vill att ditt kaffe ska vara av hög kvalitet och fairtrade, koffeinfritt, veganskt eller ekologiskt så har vi något för dig.

Varifrån kommer kaffet? | Koffeinfritt kaffe | Välj rätt kaffe för dig | Iskaffe | Hur man brygger det bästa kaffet

65 Produkt(er)

Varifrån kommer kaffet?

Det första ryktet om kaffe kommer från Kaffa i nuvarande Etiopien. Här ska en getherde år 500 ha upplevt ett märkligt beteende hos sina getter efter att de hade ätit några röda frön från en växt. Getterna fick ny energi och även de gamla getterna hoppade runt som om de var unga igen. Getherden gick till en munk och tillsammans hällde de kokande vatten över bären. Efter att själva ha upplevt bärens uppiggande effekt förde de vidare kaffets egenskaper, och år 1000 var kaffet allmänt känt som dryck.

Men kaffet kom inte till Europa förrän 1615, och det första kaffehuset öppnade i den italienska staden Venedig 1547. Sedan dess har kaffe blivit en världsberömd dryck som fortsätter att avnjutas av människor över hela världen. Idag odlas kaffeplantor bland annat i Indien, Afrika och Sydamerika, och kaffebönorna exporteras över hela världen.


Koffeinfritt kaffe

Många människor älskar smaken av kaffe men vill undvika koffein. Ett vanligt filterkaffe innehåller cirka 70-175 mg koffein per kopp. Koffein påverkar alla på olika sätt och du kan vara mer eller mindre koffeinkänslig. Koffein har en uppiggande effekt eftersom det stimulerar det centrala nervsystemet och produktionen av adrenalin. Detta får blodkärlen till att dra ihop sig och ökar hjärtfrekvensen och  blodtrycket. Även om du kanske har upplevt en känsla av välbefinnande med koffein, har du kanske också märkt att det krävs mer och mer kaffe för att uppnå samma känsla. Det beror på att din kropp blir resistent mot koffein. Men i stället för välbefinnande och avslappning kan du också ha upplevt en känsla av oro och rastlöshet. Detta, liksom den enkla önskan om ett liv utan koffein, kan vara några av anledningarna till att människor föredrar koffeinfritt kaffe.

Därför har Med24 ett brett sortiment av koffeinfritt kaffe som fortfarande har samma runda, goda smak. Ett exempel är det populära Clipper Instant Kaffe, som är både koffeinfritt och ekologiskt, tillverkat av Arbika-bönor från höglandet. Kaffet är dessutom Fairtrade-märkt.


Välj rätt kaffe för dig

Idag kan du köpa många olika typer av kaffe, beroende på hur mycket tid du vill lägga på att brygga det och vilken smak du gillar bäst.

Hela bönor

Om du köper hela kaffebönor måste bönorna malas innan du kan använda dem. Det ger ett helt nymalet kaffe. Att mala bönorna själv ger en mer autentisk känsla och en unik smak, och de kan användas till både stämpelkanna, espresso och filterkaffe. Här kan du se vårt urval av hela bönor.

Malet kaffe

Om du vill att det ska gå lite snabbare kan du köpa färdigmalet kaffe. Här får du samma goda smak, men snabbare. Malet kaffe används till filterkaffe, där du bara tillsätter kokande vatten. Prova vårt ekologiska och koffeinfria malda kaffe här.

Snabbkaffe

På väg ut genom dörren och ingen tid att mala bönor eller vänta på ditt filterkaffe? Snabbkaffe är, som namnet antyder, den snabba vägen till kaffe. Kokande vatten och några skedar kaffe och du är redo för dagen!

Iskaffe

Om du vill ha med dig kaffet i väskan under en lång dag på jobbet är det uppfriskande iskaffet det bästa alternativet. Iskaffe har blivit mycket populärt under de senaste åren, och det av goda skäl! Det kalla kaffet med läckra inslag av t.ex. vanilj, choklad, karamell och mycket mer är uppfriskande både kalla och varma dagar. Prova t.ex. vår Bodylab Protein Ice Coffee med vanilj när du är på språng.


Så brygger du det bästa kaffet

För att få det bästa och godaste kaffet är det viktigt att du vet hur du brygger det. Först och främst är det viktigt att använda kaffe av god kvalitet, oavsett om du föredrar hela bönor, snabbkaffe eller något annat. Råvarorna är avgörande för smaken, och därför ska kaffet vara gjort på de bästa bönorna! Det finns många olika sätt att brygga kaffe på, men några av de mest populära är filterkaffe, espresso och snabbkaffe. Mängden mjölk, socker och kaffe är mycket individuellt och den perfekta koppen kaffe ser olika ut för alla. För att säkerställa god smak är det dock viktigt att hålla kaffemaskinen ren och i rätt temperatur, och kaffet bör drickas inom 25 minuter innan smaken förändras.

Mjölk till kaffet?

Om du inte gillar svart kaffe gör lite mjölk underverk! Många älskar den läckra och krämiga caffe latte, som också är en perfekt introduktion till den, för vissa, lite bittra smaken av kaffe. Om du följer en växtbaserad kost finns det många växtbaserade drycker som passar perfekt till kaffe. Du kan utforska alla våra växtbaserade drycker här.

Använder du socker i ditt kaffe? Välj rörsocker för att lyfta fram smaken i ditt kaffe! Här hittar du rörsocker.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.