Användarmanual för LAQ Shield

Användarmanual för LAQ Shield

Här hittar du en komplett guide för hur du applicerar LAQ gel polish.

1. Förberedelse av naglarna

Genom att förbereda och preparera dina naglar får du det bästa slutresultatet! Börja med att försiktigt trycka upp nagelbandet med en nagelbandsskjutare. Fila sedan nagelytan lätt med en nagelbuffert/slipblock så att dina naglar får en matt look. Var försiktig och kom hela vägen ut till kanten av nagelbanden utan att fila på huden. Använd sedan LAQ Prepare för att torka av naglarna från smuts och nageldamm så att ytan är ren och desinficerad innan base coat’en appliceras.

2. Base coat

Baslacket appliceras som det första lagret för att jämna ut nagelytan och hjälpa färgen att binda till nageln. Applicera ett mycket tunt lager och undvik att träffa nagelband och hud. Applicera på ett finger i taget och härda i ca 10 sekunder under lampan. Efter applicering på alla naglar, härda hela handen i UV/LED-lampan i 60 sekunder. Detta görs för alla lager du applicerar.

Efter att baslacket har varit i lampan, rör inte naglarna eftersom det ännu inte är helt härdat. Om du råkar röra vid nageln kommer du att få gellack på huden. Dessutom lämnar du ett fingeravtryck på baslacket, vilket minskar baslackets hållbarhet. När baslacket har varit i lampan har det ett så kallat "sticky layer", som hjälper färgen att fästa vid baslacket.

OBS! Det är viktigt att lacket INTE kommer på huden! Det är därför viktigt att se till att det är 1-2 mm ut till huden. Detta gäller både bas-, färg- och topplack.

3. Color coat

Applicera sedan den önskade färgen i ett tunt lager. Du kan applicera flera lager beroende på hur intensiv färg du vill ha. Efter varje lager ska naglarna placeras i UV/LED-lampan i 60 sekunder. I sällsynta fall kan du märka att LAQ blir skrynklig eller spricker. Det kan bero på att du har applicerat ett för tjockt lager av färgen. Applicera hellre flera tunna lager än ett tjockt. Färgskiktet har också ett klibbigt skikt, så rör inte naglarna även om de har varit under lampan.

4. Top coat

Applicera top coat’en som ett sista steg för att försegla LAQ’en. Top coat’en ger LAQ’en motstånd och hållbarhet samt en blank och fin yta. Applicera top coat’en i ett tunt lager och ta naglarna under UV/LED-lampan i minst 60 sekunder. Efter detta är naglarna 100% torra.

OBS! Det är viktigt att du inte rör naglarna mellan lagren, eftersom de inte är torra förrän top coat’en är applicerad och härdad.

5. Borttagning av LAQ

För att ta bort LAQ´en behöver du tålamod och en varsam hand. För att ta bort LAQ´en och byta lack, använd LAQ Remover Gel. Börja med att försiktigt fila din LAQ för att ta bort topplacket. Applicera sedan removergelen på samma sätt som ett gellack och låt den verka på naglarna i ca 5 minuter (max. 10 minuter). När lacket har löst sig kan du försiktigt "skjuta" bort det med en nagelbandspusher eller rospinne. Var försiktig så att du inte skadar nageln!

Viktigt!

LAQ Shield Gellack får inte utsättas för solljus, eftersom det gör att LAQ´en härdar. Måla därför inte naglarna med LAQ utomhus eller vid ett fönster där solljuset skiner in. Penseln stelnar då på ett ögonblick och LAQ´en kommer att förstöras. Använd inte på barn under 18 år.

Pil till toppen

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.