Användarmanual för LAQ Shield

Användarmanual för LAQ Shield

Här hittar du en komplett guide för hur du applicerar LAQ gel polish.

1. Förberedelse av naglarna

Genom att förbereda och preparera dina naglar får du det bästa slutresultatet! Börja med att försiktigt trycka upp nagelbandet med en nagelbandsskjutare. Fila sedan nagelytan lätt med en nagelbuffert/slipblock så att dina naglar får en matt look. Var försiktig och kom hela vägen ut till kanten av nagelbanden utan att fila på huden. Använd sedan LAQ Prepare för att torka av naglarna från smuts och nageldamm så att ytan är ren och desinficerad innan base coat’en appliceras.

2. Base coat

Base coat’en appliceras som det första lagret för att jämna ut ytan på nageln och hjälpa färgen att binda till nageln. Applicera ett mycket tunt lager och undvik att komma på nagelband och hud. Applicera på en hand i taget och härda i UV/LED-lampan i 30 sekunder.

OBS! Det är viktigt att lacket INTE kommer på huden! Det är därför viktigt att se till att det är 1-2 mm ut till huden. Detta gäller både bas-, färg- och topplack.

3. Color coat

Applicera sedan önskad färg i ett tunt lager. Du kan applicera flera lager, beroende på hur intensiv du vill ha färgen. Efter varje lager ska naglarna under i UV/LED-lampan i 30 sekunder. I sällsynta fall kan det upplevas att LAQ blir skrynklig eller spricker. Det kan bero på att du har lagt på ett för tjockt lager färg. Lägg därför hellre på fler tunna lager än ett tjockt.

4. Top coat

Applicera top coat’en som ett sista steg för att försegla LAQ’en. Top coat’en ger LAQ’en motstånd och hållbarhet samt en blank och fin yta. Applicera top coat’en i ett tunt lager och ta naglarna under UV/LED-lampan i minst 60 sekunder. Efter detta är naglarna 100% torra.

OBS! Det är viktigt att du inte rör naglarna mellan lagren, eftersom de inte är torra förrän top coat’en är applicerad och härdad.

5. Borttagning av LAQ

För att ta bort LAQ'en behöver du tålamod och LAQ Remover Gel. Börja med att försiktigt fila på din LAQ för att ta bort topplacket. Applicera sedan removergelen på samma sätt som ett gellack och låt det sitta på naglarna i ca 6-7 minuter (max 12 minuter). När lacket har löst sig kan du försiktigt "skjuta" bort det med en nagelbandspusher eller rospinne. Var försiktig så att du inte skadar nageln!

Viktigt!

Utsätt inte LAQ Shield Gellack för solljus eftersom detta kommer att få LAQ’en att stelna. Lacka därför inte dina naglar med LAQ utomhus eller vid ett fönster där solljuset lyser in. Penselns stelnar då på ett ögonblick och LAQ’en förstörs.

Pil till toppen

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.