True Gum


Läs mer om de veganska och plastfria tuggummina och pastillerna från True Gum här.

12 Produkt(er)

True Gum – Plastfritt tuggummi

True Gum är ett danskt startup-företag grundat av Jacob, Peter, Zabrina och Morten. Deras vision var att det traditionella tuggummit kunde tänkas om och förbättras. 2017 fick de idén till vad som skulle bli True Gum tuggummi. Tanken var att göra ett tuggummi helt fritt från plast. De började med att göra en prototyp av tuggummit. Totalt behövdes 472 prototyper innan de äntligen lyckades hitta det perfekta receptet på ett plastfritt tuggummi.

Nästan oavsett vilken gata du går på kommer du med största sannolikhet se små märken från gammalt tuggummi. Tuggummi är den näst största formen av avfall i världen och skapar runt 100.000 ton avfall per år globalt. Det traditionella tuggummit innehåller mikroplast, när det slängs ut i naturen kan det nå haven, där det kan konsumeras av marina djur. Plastpolymererna i tuggummit är desamma som finns i t.ex. bildäck och plastflaskor. Eftersom tuggummit innehåller plastpolymerer bryts det inte ner och kan sitta fast på våra gator och trottoarer i många år.

Vad är True Gum gjort av?

True Gum tuggummi är till skillnad från annat tuggummi tillverkat utan plast. True Gum är 100% växtbaserad, certifierad vegan, utan tillsatt socker och gjort med naturliga smaker. Tuggummit från True Gum är unikt då det inte innehåller plast, utan är istället tillverkat av sav från riktiga gummiträd. Det betyder också att tuggummit är 100% nedbrytbart.

Som barn blev många tillsagda att inte svälja tuggummi, det finns en helt naturlig anledning till detta; våra magar kan inte bryta ner plasten som finns i många tuggummin. Även om True Gum-tuggummit inte innehåller plast, rekommenderar vi ändå inte att svälja det.

True Gum Tuggummi

True Gum har utvecklat plastfritt tuggummi sedan starten och sortimentet består idag av en mängd av olika smaker, så alla kan hitta den smak de gillar bäst. De har klassiska smaker som mint och pepparmint, men sortimentet har även utökats med smaker som lakrits, citron, ingefära, hallon och kanel. Gemensamt för dem alla är att de är gjorda med en gummibas bestående av sav från det centralamerikanska chicle-trädet (sapodilla).

True Gum Pastiller

Utöver tuggummi har True Gum utökat sitt sortiment till att nu även bestå av mintpastiller och halspastiller. True Gum mintpastiller är också växtbaserade och utan tillsatt socker. De passar utmärkt som en liten förfriskning under dagen och finns även i olika smaker. Detsamma gäller halspastillerna från True Gum, som finns med smak av mentol och citron.


Köp True Gum tuggummi och pastiller utan tillsatt socker, med 100% naturliga smaker och fria från plast - snabbt och enkelt på Med24.se 

Pil till toppen

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.