Kokosvatten - naturens egen sportdryck!

Den färska vätskan i omogna kokosnötter kallas kokosvatten och smakar utsökt.

Vad är skillnaden mellan kokosvatten och kokosmjölk? | Hur använder man kokosvatten?

2 Produkt(er)

Kokosvatten och kokosmjölk - vad är skillnaden?

Kokosvatten är den rena och naturliga juice som finns i unga, gröna och omogna kokosnötter när de är 5-7 månader gamla. Vid den här tidpunkten kan du ännu inte äta det vita köttet från kokosnöten eftersom det inte har mognat helt. När kokosnöten är helt mogen kan du blanda fruktköttet med kokosvatten och få en krämig vit kokosmjölk som resultat. Kokosmjölk är mer kaloririk än kokosvatten, med 230 kalorier per 100 g kokosmjölk, medan kokosvatten bara innehåller 18 kalorier per 100 g.

Kokosvatten består av ca 95% vatten. Kokosvatten kan fås som ekologiskt, vilket innebär att det kommer från ekologiskt odlade kokosnötter.

När kokosnöten fortfarande är ljusgrön kan den innehålla en stor mängd kokosvatten - upp till 0,5 liter, vilket minskar i takt med att kokosnöten mognar. Kokosnöten innehåller däremot mer fruktkött - det fasta vita, som sedan kan rivas till kokosflingor eller göras till kokosmjölk.

Kokosmjölk skiljer sig mycket från kokosvatten när det gäller utseende, smak, konsistens och användningsområden, så förväxla inte kokosmjölk med kokosvatten.

Kokosvatten är en utsökt dryck som innehåller mindre fruktsocker och kalorier än vanlig juice, iste, lemonad och kolsyrade drycker. Därför kan kokosvatten vara ett bra alternativ när du vill njuta av en kall och uppfriskande dryck.


Hur man använder kokosvatten

Kokosvatten är gott att avnjuta kallt precis som det är. Smaken är en härlig kokosnötssmak med en aning nötter, och den tunna vätskan påminner mest om juice. Du kan njuta av kokosvatten direkt från kylskåpet eller med några isbitar för att hålla det kallt.

Det är också en bra idé att ha kokosvatten i träningsväskan så att du kan dricka det kallt direkt efter träningspasset.

Du kan blanda kokosvatten i din smoothie istället för vatten för en kokosnötstwist. Faktum är att du kan använda kokosvatten som ersättning för vatten eller mjölk i många recept eller när du vill krydda smaken, t.ex. i pannkakor, på glass eller bakverk.


Köp kokosvatten på Med24.se

På den här sidan hittar du kokosvatten i olika storlekar, så att du kan ta med dig kokosvatten i träningsväskan och ha en större behållare hemma. De smarta 330 ml-tetra pak från Aqua Verde är perfekta att ha med i väskan på samma sätt som du normalt har med dig en vattenflaska. De lite större kartongerna innehåller antingen 500 ml eller 1 liter, och de kan hålla sig fräscha länge oöppnade och förvaras i kylen efter att du har njutit av din första klunk.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

30 dagars returrätt

30 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.