Bäckenbottentränare - håll din bäckenbotten i form

Kan du märka att du läcker några droppar när du nyser eller skrattar – det är ett tecken på att du bör träna dina bäckenbottenmuskler. På Med24.se har vi flera bäckenbottentränare som kan förbättra och hjälpa dina bäckenbottenproblem!

Vad är bäckenbotten? | Vad gör en bäckenbottentränare? | Fördelar med bäckenbottenträning

38 Produkt(er)

Bäckenbottentränare

Du har säkert hört talas om bäckenbottenträning och knipövningar? Träning av bäckenbottenmusklerna förknippas ofta med kvinnan, men även män uppnår goda effekter genom att använda en bäckenbottentränare. Du kan lära dig mer om varför du bör använda en bäckenbottentränare här!

Vad är bäckenbotten?

Bäckenbotten är den muskelgrupp som utgör botten av kroppen. Det är en helt essentiell del av vår kropp. Muskelgruppen ser till att vi kan hålla på urin, luft och avföring.

Bäckenbotten har stor betydelse för båda könen i samband med inkontinens. Muskelgruppen stödjer bukorganen och drar ihop/stänger öppningarna i urinröret, slidan och ändtarmen. Det är också denna muskelgrupp som drar ihop sig under orgasm och ejakulation. Det är viktigt att bäckenbottens muskler är starka i alla nämnda sammanhang.

Problem med bäckenbotten
Kvinnor kan ofta uppleva problem med bäckenbottenmuskulaturen som läckage och insjunken livmoder efter graviditet och förlossning. Ofrivilliga urinläckage kan drabba kvinnor och män i alla åldrar särskilt efter operation eller sjukdomar som kan påverka musklerna.

Problemen kan ha stor inverkan på livskvaliteten och vara ett hinder för ett aktivt och normalt liv. Med bäckenbottenövningar kan du förbättra och till och med få bort dina besvär.

Bäckenbottenträning

Kvinnors bäckenbotten belastas som sagt vid förlossning, men även små yttringar i vardagen sätter sina spår. Det kan vara allt från att hosta, nysa, hoppa, när du skrattar, springer eller lyfter något att det går direkt ner i bäckenbotten. Om du lider av hård mage, fetma, har ett hårt fysiskt arbete eller kronisk hosta kommer det också att göra bäckenbotten slapp och svag med tiden.

Med bäckenbottenträning tränas de nedre regionerna genom knipövningar, som vid rätt intervaller, med nödvändig kraft och uthållighet, stänger/klämmer öppningarna för att stärka musklerna. Du ska inte förvänta dig en kraftfull känsla, men den kan ofta kännas starkare runt ändtarmen när du kniper.

Fördelar med att träna bäckenbotten

Det är inte bara nyblivna mammor som bör överväga att träna sin bäckenbotten. Det finns gott om goda skäl till varför alla, man som kvinna, borde börja med bäckenbottenträning.

Fördelar

  • Du får lättare att hålla på urin och avföring.
  • Du undgår läckage.
  • Du blir mer benägen att få intensiva orgasmer.
  • Det kan ge dig och din partner en trängre känsla under sex.
  • Den sexuella lusten kan ökas.
  • Kan hjälpa erektil dysfunktion och smärta under sex hos män.

Det är viktigt att se till att hålla din bäckenbotten stark och tränad då det annars kan få en del besvärliga konsekvenser.

En svag bäckenbotten kan bland annat orsaka:

  • att du ofta känner dig kissnödig
  • att du ofta behöver kissa om natten
  • läckage och inkontinens (problem med urinering)
  • problem med att hålla avföring och luft

Det kan kännas jobbigt och ge känslan av sämre livskvalitet med en svag bäckenbotten. Lyckligtvis kan dessa problem förebyggas eller åtgärdas med hjälp av träning av underlivet. 

Köp din bäckenbottentränare på Med24.se

Du kan välja mellan två olika typer av produkter när vi pratar bäckenbottenträning. Den ena är en elektronisk apparat som själv ser till, via elektronisk stimulering, att du får tränat rätt muskler.

Den andra är en typ av produkt som förs in i slidan (kvinna) eller ändtarmen (man), varefter man måste dra åt så hårt och så länge man kan runt produkten – alltså knipövningar.

Gemensamt för båda typerna av produkter är att du efter en kort tid (upp till 3-4 månader) med bäckenbottenträning kommer att uppleva en mycket starkare bäckenbottenmuskulatur och därigenom kan förebygga eller åtgärda en svag bäckenbotten.

Sortimentet innehåller flera varianter för kvinnor. Några av favoriterna är Satisfyer - Bäckenbottenkulor och ItouchSure Bäckenbottentränare. 

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.