Repadina Plus

Många kvinnor upplever vaginal torrhet eller torrhet i slidan

Det kliar. Det svider. Det bränner. Det gör ont när du har sex. Kanske har du en tendens till små blödningar och sprickor. Och irritation i intimområdet har plötsligt blivit ett stort problem som fyller tankarna och försämrar din livskvalitet. Vaginal torrhet kan bero på flera olika saker. Problemet kan uppstå på grund av p-piller, antidepressiva läkemedel, antihistaminer, narkotika eller strålning vid cancerbehandling. Du kan också uppleva problem om du är diabetiker, om du röker - eller om du nyligen har fött barn och under en period har minskad östrogenproduktion. 

Den vanligaste orsaken till vaginal torrhet är minskad östrogenproduktion under klimakteriet.

En del kvinnor får tidigt symptom på vaginal torrhet och andra drabbas efter ett tag. Kanske du är en av dem som lever med problemet, tycker det är pinsamt att prata om eller inte vet hur lätt det är att göra något åt?

Orsak:

Vaginalslemhinnan utsöndrar ett sekret som bildar en skyddande "barriär". Barriären bidrar till att nödvändig fukt överförs till de underliggande cellerna.

När denna process bryts uppstår ofta vaginal torrhet. Det kan ge klåda, sveda och irritation samt smärtsamma samlag.

Hyaluronsyra och vaginal torrhet
Hyaluronsyra stimulerar först och främst den naturliga, fysiologiska processen i vagina, som hjälper till att återuppbygga slemhinnan. Härnäst binder hyalyronsyra fukt. Därför hjälper den till att främja fuktbalansen i vävnaden och det ger både fukt, bibehåller elasticitet och flexibilitet som behövs i vaginalslemhinnan. Resultatet är en återuppbyggnad av vaginalslemhinnan som blir mjuk, fuktig och därigenom skyddad från eventuell, bakteriell infektion.

Repadina Plus innehåller hyaluronsyra. Behandling med Repadina Plus ger därför en naturlig och effektiv förbättring och återuppbyggnad av vaginalslemhinnan och verkar därigenom återfuktande och mjukgörande

Repadina Plus innehåller inte hormoner, doft eller parabener och är därför ett bra alternativ för dem som på grund av tidigare cancerdiagnos, amning eller annat vill undvika hormoner eller parabener.

Repadina Plus är lätt att använda. Behandlingen inleds med att en Repadina Plus vagitor förs djupt in i slidan varje kväll under 10 dagar - i allvarliga fall rekommenderas att använda Repadina Plus i 20 dagar. Använd sedan Repadina Plus vid behov, t.ex. 3 gånger i veckan. Behandlingstiden beror på hur symtomen utvecklas. Repadina Plus kan användas under långa perioder, om det behövs för att lindra symptomen - eller så kan du ta en paus till symtomen återkommer.

Förpackning: Repadina Plus finns i form av vagitorier som förs in i slidan. Förpackningen innehåller 10 vagitorier à 2 g.

Kontraindikationer: Använd inte Repadina Plus vid överkänslighet mot något innehållsämne.

Graviditet och amning: Det finns inga kända biverkningar. Vi rekommenderar dock att du rådgör med din läkare.

Biverkningar: Långvarig användning kan orsaka överkänslighet. I sådana fall avbryts behandlingen, kontakta läkare för att få rätt behandling. Vid andra biverkningar bör du också kontakta läkare.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.