Multi-gynFlytningar: vad är normalt när ska du göra något åt det - och hur?

Alla kvinnor har flytningar i viss utsträckning. Men när går det från normalt till onormalt och vilka andra symtom bör du se upp med?

Många kvinnor får stifta bekantskap med bakteriell vaginos och vaginal svamp någon gång under livet - kanske till och med flera gånger, problemen tenderar att komma tillbaka. Symptomen du bör vara medveten om, liknar varandra. Men lyckligtvis är det relativt lätt att ta reda på vad det handlar om - bara man vet vad man ska vara uppmärksam på.

Gemensamt för båda tillstånden är att - utöver obehag som klåda, irritation, svullnad och smärta - kan det vara en tendens till ökade flytningar, men av en helt annan karaktär.  

Bakteriell vaginos

Typiskt för bakteriell vaginos (BV) är en vit eller gråaktig vaginal flytning, som har en distinkt och obehaglig fiskliknande lukt som ofta upplevs värre efter samlag. Anledningen är att BV påverkar pH-värdet i vagina. Det är vanligtvis något surt (ca 3,8-4,5), men blir vid BV mer basiskt.

Ca 1/3 av alla kvinnor i fertil ålder, får en eller flera gånger, bakteriell vaginos. Det är ett besvärande tillstånd som kan påverka ditt välbefinnande, men i vissa fall kan det också utvecklas till något mer allvarligt. Därför bör det alltid behandlas - vanligen med antibiotika. Av de drabbade kvinnorna upplever ca 1/3 tyvärr att obehagen återvänder efter behandling. Detta beror på att antibiotika inte bara slår ut skadliga bakterier - de goda bakterierna slås också ut och lämnar den naturliga bakteriefloran i slidan i ett försvagat tillstånd.

Det kan det vara slut med nu, för Multi-Gyn Actigel är ett unikt och attraktivt alternativ - eller ett tillägg till antibiotika, som både kan lösa problemen här och nu (i synnerhet om du sätter in det snabbt) och kan återställa den naturliga balansen i vaginalfloran, så att kroppen återfår sin naturliga motståndskraft.

Själva produkten finns i en tub, försedd med en tunn applikator som lätt kan föras in i slidan. En liten bit räcker ... vad som får plats på en fingertopp är allt som behövs.

Du behöver Actigel 2 gånger dagligen under 5 dagar i följd. Ofta försvinner symptomen snabbt, men du bör ändå göra behandlingen under 5 dagar, så den vaginala floran återfår sin fulla styrka, och nya problem kan förebyggas.

Vaginal svamp

Ett överskott av jästsvampen Candida albicans ger en vit, grynig flytning - många tycker att det påminner lite om keso. De flesta kvinnor i fertil ålder får vid ett eller flera tillfällen problem med vaginal svamp och det anses inte vara en verklig infektion, utan snarare en obalans i vaginalfloran. Candidasvampen som finns naturligt på vår hud och våra slemhinnor, kan föröka sig mer än vad som är bra om vaginalfloran är störd - och då blir det obehag.

En av de vanligaste orsakerna till vaginal svamp är ett aktivt sexliv, men det kan också vara helt andra orsaker bakom som fetma, odiagnostiserad diabetes, nedsatt immunförsvar - eller att du tvättar dig med olämpliga produkter. Slutligen, många kvinnor har problem med vaginal svamp under graviditeten, eftersom denna tid av stora hormonella förändringar påverkar balansen i den naturliga floran i slidan, så att infektioner lättare kan få fäste.

Behandling med Multi-GynFloraPlus lindrar snabbt symptomen genom att återställa din naturliga vaginala flora, så nyttiga bakterier åter kommer i majoritet. När det sker, kan inte längre candida frodas. Produkten innehåller 5 portionstuber med applikator. Innehållet i en tub förs in i slidan på kvällen vid sänggåendet under 5 dagar i följd.


Vaginal torrhet

Vaginal torrhet drabbar inte bara kvinnor i klimakteriet - det är ett problem som kvinnor i alla åldrar kan uppleva. Orsakerna kan vara många - hormonella förändringar, något så trivialt som att man använder tamponger, som torkar ut den vaginala väggen ... eller det kan bero på biverkningar av mediciner eller annan medicinsk behandling. Bland de typiska obehagen är klåda, sveda, en brännande känsla - och smärtsamma samlag, vilket beror på friktionsmotståndet mot den torra slidväggen. 

Behandling sker med Multi-Gyn LiquiGel. Hållbart, långsiktigt resultat, nås vid daglig användning. Det kommer så småningom att öka eller återställa elasticitet, fukt i slida och vaginalvägg samt avlägsna det typiska obehaget. Tuben med tillhörande applikator räcker till dagligt bruk i ca en vecka, beroende på hur mycket som används per gång. Du kan också använda LiquiGel på det yttre intimområdet.


2 nyheter

Två nya produkter är på väg samtidigt till handeln. Multi-Gyn Kompresser används under graviditet och efter födseln för att lugna irritation, skadad och uttänjd hud, hemorrojder (ett vanlig problem under graviditet). Ju längre de är i kontakt med huden, desto bättre effekt - låt sitta i minst 10 minuter, men helst en timme. 

Multi-Gyn IntiSkin är en spray som omedelbart lindrar obehag såsom klåda, irritation och en brännande känsla i området kring vagina. Det kan sprayas från alla vinklar och är lätt att ta med. En enda sprayning per gång är tillräckligt.

Den effektiva substansen i Multi-Gyn: 2QR-komplex

Det behövs inte mycket för att den friska bakteriefloran i slidan ska komma i obalans och ge problem, speciellt med flytningar, klåda, sveda och smärta som kräver behandling. Men den ingrediens som återkommer i alla Multi-Gyns produkter är, 2QR-komplex (2QR uttalas ”to cure", engelska för "bota").

Den bygger på ett naturligt, patenterat extrakt av aloe vera. Genom att använda naturliga ingredienser som kroppen redan känner till, förhindras bakterier och svampar att hitta sin väg in i cellerna så att de kan föröka sig. Plus att, 2QR-komplexet snabbt återställer en naturlig, hälsosam och resistent bakterieflora i slidan ... den bästa försäkringen mot nya eller återkommande problem.

2QR-komplex upptäcktes av holländska forskare för några år sedan. Det är mycket väldokumenterat, påverkar inte resten av kroppen och har inga kända biverkningar. Det kan lätt användas parallellt med andra läkemedel - t.ex. i kombination med eller efter en kur med antibiotika för att snabbt återställa en hälsosam bakterieflora i slidan.

 

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.