Mentholatum

En del produkter blir aldrig omoderna!

Alltid lindrande. Alltid vårdande. Året runt. Med få utvalda produkter har du allt vad behöver för välmående hud, läppar och naglar. Dutta på kroppen där det svider och kliar på sommaren. Massera på halsen och bröstet vid obehag i luftvägarna. Smörj omkring näsborrarna och på spruckna läppar.

Läs mer om Mentholatum | Mentholatum Salva | Mentholatum Läppbalsam | Mentholatum Handkräm

4 Produkt(er)

Mentholatum - lindring och vård sedan mormors mamma var ung

I över 100 år har Mentholatum salva lindrat smärta, förkylningar, insektsbett och klåda. Mentholatum har specialiserat sig på lugnande och vårdande kvalitetsprodukter för näsa, mun och händer, och när grundaren Albert Alexander Hyde 1889 började utveckla den berömda Mentholatum-salvan var det i samarbete med flera apotekare.

Faktum är att Mr Hyde hade en något atypisk inställning till affärsmarknaden på den tiden, eftersom han var en passionerad idealist som stödde flera olika välgörenhetsorganisationer genom donationer av både Mentholatum-salvan och vinster från försäljningen av salvan. Allt detta bidrog till att salvan spreds över hela världen och sedan slutet av 1800-talet har den haft en permanent plats i medicinskåp och lådor i många hem.


Mentholatum salva

Mentholatums första, mest klassiska och välkända produkt är deras aromatiska salva som innehåller mentol, petrolatum, kamfer och rena och naturliga oljor som eukalyptus.

Salvan kan användas året runt och för många olika ändamål, men oavsett i vilket sammanhang du använder Mentholatum salva får du en skonsam men effektiv produkt.

På sommaren är salvan perfekt som första hjälpen-produkt för att snabbt hjälpa till att läka små skärsår och skador, och den kan effektivt lindra klåda från eksem, nässlor eller insektsbett som t.ex. myggbett. Om du har fått mindre brännskador efter att ha bränt dig på något varmt eller vistats för länge i solen utan bra solskydd kan du applicera ett tunt lager salva på de utsatta områdena för snabb och behaglig lindring av brännande och ömmande känsla.

Använd också salvan på vintern

På vintern och under årets kallare månader är Mentholatum perfekt att använda som förkylningskur. Du kan använda Mentholatum salva på många olika sätt beroende på vilka symtom du upplever.

Många använder Mentholatum salva mot torr hud runt munnen, armbågarna, i ansiktet eller mot särskilt torr hud på näsan - till exempel om du har snutit dig många gånger på kort tid. Det som är bra med salvan är att den bildar en skyddande barriär på huden som förhindrar avdunstning och uttorkning av huden. Istället får huden tid och utrymme att återuppbygga och återfukta sig själv så att den inte längre är så känslig och utsatt på grund av torrhet. Applicera bara ett tunt lager salva på de torra områdena och njut av den behagligt svalkande känslan som salvan ger.

Om du lider av lätt huvudvärk kan du applicera salvan på tinningen, pannan och nacken, vilket ger en svalkande effekt eftersom salvan lindrar obehaget.

På natten kan man när man är förkyld drabbas av andningssvårigheter, hostattacker och allmänt störda och irriterade luftvägar som stör sömnen. I sådana situationer kan Mentholatum-salva på bröst och hals ge luft och lindring till luftvägarna.

Du kan också använda salvan i ett kallt ångbad, där du smälter en liten sked salva i kokande vatten och sedan andas in den heta ångan genom djupa andetag.

Universalsalvan kommer i en smart och klassisk förpackning som är lätt att ta med sig i väskan om du behöver lindring under dagen.


Mentholatum läppbalsam

Mentholatum läppbalsam är perfekt för att både förebygga och behandla torra och spruckna läppar. Mentholatum läppbalsam sitter kvar på läpparna otroligt länge, så du behöver inte smörja in läppbalsamet om och om igen. Läppbalsamet täcker läpparna med ett tunt och vårdande lager som skyddar mot att vatten avdunstar från läpparna - och därmed torkar ut.

Som något nytt har Mentholatum valt att ändra receptet på sitt läppbalsam något så att ämnet Ethylhexyl Methoxycinnamate inte längre finns med på ingrediensförteckningen. Ämnet fungerar som ett solskyddsmedel, vilket är anledningen till att läppbalsamet tidigare hade SPF 6. Ämnet misstänks vara hormonstörande, varför det inte längre finns i Mentholatums produkter.

Du kan dock fortfarande räkna med samma höga kvalitet på läppbalsamet som alltid, och de goda läkande egenskaperna tillsammans med den välkända mentoldoften har gjort Mentholatum Lipbalm till en favorit hos många.

Faktum är att många också har goda erfarenheter av att använda Mentholatum mot munsår genom att applicera en liten mängd av produkten på det område där man känner en stickande eller brännande känsla innan munsåret bryter ut. På så sätt har de framgångsrikt förebyggt och undvikit ett utbrott av blåsor och öppna sår.


Mentholatum handkräm

Om du letar efter en intensiv handkräm som effektivt kan ta hand om torra och spruckna händer, behöver du inte leta längre. Mentholatum Handkräm ger intensiv vård om dina händer känns sträva och torra, vilket de lätt kan bli om de utsätts för kallt väder eller tufft vardagsarbete.

För att inte störa hudens pH-balans har krämen samma pH-värde som huden, vilket gör att den naturliga cellförnyelsen inte störs och huden får optimala förutsättningar för läkning.

Mentholatum handkräm tränger snabbt in i huden, mjukgör och återfuktar utan att händerna känns feta. För en intensiv behandling kan du applicera ett tjockt lager handkräm på händerna och sedan sova med ett par bomullshandskar. Nästa morgon kommer du att vakna upp med de mjukaste händerna. Handkrämen kan också användas på fötterna utan problem om fötterna behöver lite omvårdnad.


Mentholatum Go' Negl

Många människor kämpar med den dåliga vanan att bita på naglarna, och om du är en av dem kan Mentholatum Go' Negl hjälpa dig. Med Mentholatum Go Negl på naglarna kommer du att uppleva en stark, skarp och bitter smak när du stoppar nageln i munnen, vilket snabbt hjälper dig att bli av med suget att stoppa nageln i munnen.

Med det smarta rollerball-systemet är Mentholatum Go Negl snabb och enkel att applicera - även med en hand, eftersom Go Negl-flaskan lätt kan hållas och hanteras med en hand.

Ämnena i Go Negl är inte farliga och den kan användas för barn från 3 år om de har problem med nagelbitning eller tummsugning.


Kan jag använda Mentholatum när jag är gravid?

När du är gravid är det normalt att uppleva obehag som torr hud och förkylningar som alla andra, men du bör ändå prata med din läkare innan du använder Mentholatum salva när du är gravid. Salvan och andra produkter innehåller eteriska oljor som tallolja i små mängder, vilket du bör vara särskilt uppmärksam på när du är gravid.

Ingen av Mentholatum-produkterna innehåller parabener.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.