Halskrage

Har du problem med ömhet och stelhet i nacken till följd av en nackskada? En halskrage kan hjälpa till att lindra och avlasta din nacke tills dina ryggkotor och muskler i nacken är redo igen. Se hela sortimentet nedan.

Vad är en halskrage? | När ska jag använda en halskrage? | Halskrage för husdjur | Andra stödförband

3 Produkt(er)

Vad är en halskrage?

En halskrage kan vara en hård eller mjuk krage som sitter tätt runt halsen. Kragen håller huvudet i rätt position och begränsar rörligheten så att du inte utsätter nacke och hals för extra påfrestningar. Halskragar kan vara tillverkade av olika material. Vissa är gjorda av skum, medan neoprenkragar också är mycket populära. På Med24.se hittar du halskragar som hjälper till att värma din nacke och förhindra smärtsamma rörelser. Halskragarna är mjuka och bekväma att bära.


När ska jag använda en halskrage?

kvinna tar tag i sin nacke för att den gör ont

Ryggraden består av kotor med broskskivor emellan. Dessa kotor hålls samman av bindväv och muskler som håller huvudet och kroppen upprätt, skyddar ryggmärgen och säkerställer din rörlighet.

I nacken finns halskotorna, där det också finns många nervtrådar. Det är dessa strukturer som kan leda till nacksmärtor vid sjukdom eller skada. Stress och skador på rygg och nacke kan leda till förslitningsförändringar. I svåra fall kan detta leda till artros och kronisk smärta.

En halskrage kan hjälpa till att stödja och främja läkning efter en skada. De halskragar du hittar på den här sidan är särskilt bra för smärta och stelhet i nacken. Är du osäker på om du bör bära en halskrage? Prata alltid med din läkare eller terapeut så att de kan ge dig råd utifrån din specifika situation.

Whiplash i nacken

Whiplash, eller pisksnärtskada som det också kallas, uppträder ofta efter en bilolycka eller påkörning bakifrån. Under de första 1-3 dagarna efter en wiplashskada upplever 3-5% huvudvärk, måttlig stelhet och smärta i nacken. Av dessa få procent upplever en minoritet långvarig smärta och stelhet. Den mjuka och anatomiska Jasper halskrage rekommenderas av fysioterapeuter, kiropraktorer och läkare för användning i den akuta eller subakuta fasen av nackskador. Detta gäller även vid whiplash. Halskragen finns i storlekarna Small- Large.

Ska jag använda en halskrage vid nacksmärta?

Om du har sovit fel på natten eller råkat göra en felaktig rörelse kan du uppleva nackspärr. Många är osäkra på om en halskrage kan lindra detta ofarliga men obehagliga tillstånd. Tyvärr kan en halskrage inte förkorta läkningsprocessen. Istället bör du ta milda smärtstillande medel eller muskelavslappnande medel. När du utvecklar nackstelhet som ett resultat av en sovposition kan det ta upp till en vecka innan stelheten försvinner.

Kom ihåg att vara uppmärksam på feber och hudutslag i samband med stel nacke, eftersom detta kan vara ett tecken på hjärnhinneinflammation eller stelkramp.

Nackkudde för flygresor

Letar du efter en nackkudde eller halskrage för den långa flygresan? Kolla in den bekväma Go Travel The Snoozer Neck Pillow som gör det enkelt att sova på resande fot. Den patenterade designen "Flat Back" och de uppblåsbara sidorna gör kudden mjuk och skön att vila huvudet på.


Halskrage för husdjur

Ditt husdjur, oavsett om det är en hund eller katt, kan också behöva en halskrage efter en operation. Se till att de inte slickar och biter på sår, eksem och hud med den smarta uppblåsbara kragen för hundar och katter från Trixie. Den smarta kragen är tillverkad av mjuk, flexibel polyester och är utformad så att ditt husdjur fortfarande kan äta, leka, dricka och snusa runt med kragen på. Observera att din katt eller hund inte kan ha kragen på sig hela tiden och att du måste ha uppsikt över ditt husdjur. Låt ditt husdjur sova och vila utan kragen så att det kan inta en naturlig sovställning. Halskragen finns i olika storlekar.


Brett utbud av stödbandage - ryggbandage, fotledsbandage och mycket mer.

Har du problem med ryggsmärta? Rygg- och nacksmärtor kan ofta hänga ihop, eftersom skador i det ena området kan stråla över till det andra. Det är en av anledningarna till att vi på Med24.se har ett stort urval av stödförband för hela kroppen.

I urvalet hittar du bland annat:

  • Armbågsstöd och tennisarmbågsskydd
  • Ankelskydd
  • Stöd för tummar och handleder
  • Knäskydd

I kategorin Ryggstöd hittar du många olika typer av ryggstöd, ländryggsstöd och korsetter för ryggen. Det finns både ett smart hållningsstöd och flera ThermaCare-produkter som både kan värma och lindra smärta i nacke, axlar och rygg.

Se allt för sportskador här!

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.