Hampaolja

4 Produkt(er)

Vad är hampolja?

Cannabisplantans frön innehåller en hälsosam och närande olja som är rik på essentiella näringsämnen och fettsyror - hampolja, även känd som hampfröolja.

De flesta har hört talas om hampaplantan (cannabis) i samband med dess euforiserande ämnen och cannabidioler som ger medicinsk cannabis och CBD-olja sina egenskaper.

Men när det gäller hampaolja är varken euforiserande ämnen eller cannabidioler en del av denna fantastiska olja, som kan användas för både matlagning och personlig vård. Olika hampoljor skiljer sig dock åt beroende på vilket syfte den används för. På Med24.se anges det under varje produkt vad oljan är lämplig för.

Essentiella fettsyror

Hampaolja har länge varit erkänd som en källa till essentiella fettsyror, vitaminer, aminosyror och antioxidanter. De oljiga hampafröna innehåller till och med en fettsyrasammansättning av omega 3, 6 och 9.

Medan antioxidanter arbetar med kroppens försvar för att bekämpa skadliga eller farliga ämnen, är aminosyror, vitaminer och fettsyror några av kroppens viktigaste byggstenar.

Vad kan du använda hampaolja till?

Som nämnts kan hampolja användas i matlagning, men också i kosmetika och kosttillskott. Det är framför allt den gynnsamma fettsyrasammansättningen som gör hampfröoljan till en mångsidig olja.

Om du vill prova oljan och dess fina näringsinnehåll i matlagningen kan du använda den i flera rätter och drycker.

Om du väljer en kallpressad (oraffinerad) hampaolja blir både smak och doft nötaktig. Många beskriver oljan som något bitter i smaken. Oljans färg kan vara antingen mörk eller klar - ju mörkare olja, desto starkare smak.

Den kan användas:

  • I smoothies/juicer
  • Hällas över sallader
  • Användas i dressingar och guacamole
  • Konsumeras ren

Hampaolja för kosmetisk vård
I kosmetika eller personlig vård används hampolja för att stärka huden, bibehålla elasticiteten och hålla huden återfuktad. Den kan även användas för att vårda och stärka håret.

För utvärtes bruk finns Urtekram Hemp Seed Oil, som är en ekologisk olja med ett högt innehåll av omega-3 och GLA. Oljan är lämplig för vård av torr och känslig hud - den lätta oljan tränger snabbt in i huden och ger vård.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

30 dagars returrätt

30 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.