Chiafrö - 500 g

1
1
1
(2) Se alla recensioner
Se alla produkter från Original Chia
Varunummer: 7058

Original Chia® chiafrön har ett högt innehåll av omega 3, kostfiber och proteiner, en effektiv hälsobomb i din vardag

Man behöver inte att vara stor för att vara stark. Original Chia® chiafrön är sprängfyllda med viktiga näringsämnen. Faktiskt innehåller chiafrön innehåller 4 gånger så mycket kostfiber som linfrön, 6 gånger mer kalk än mjölk och 6 gånger fler antioxidanter än broccoli. Chiafrön innehåller också flera Omega 3 fettsyror än en laxfilé och så är fröna fyllda med massor av proteiner.

4 goda anledningar till att använda chiafrön

  • Ger med sitt naturligt höga innehåll av omega 3, kostfiber och protein ett hälsosamt tillskott i vardagen
  • Kan användas i all mat
  • Glutenfritt
  • Innehåller många goda mineraler - speciellt kalcium och magnesium

Vad är chiafrön bra för?

Chiafrön är speciellt populära, eftersom de på ett enkelt sätt ger extra proteiner, fiber, och omega 3 in i din dagliga kost. De är dessutom rika på vitaminer, mineraler och essentiella aminosyror. Frönas neutrala smak gör att du kan använda dem i stort sett i alla måltider. Prova därför chiafrön om du inte får täckt ditt dagliga behov av dessa näringsämnen. 

Chiafrön ger en fantastisk mättnadskänsla och kan användas som ingrediens i dagens alla måltider

Chiafrön upptar upp till 12 gånger sin egen vikt i vätska och det betyder, att du håller dig mätt i lång tid med chiafrön. Chiafrön kan ätas på riktigt många sätt. Prova dem t.ex. som en enkel chiagröt som en nyttig och god frukost, eller som dessert, i smoothies, bröd eller som topping på salladen. Du kan också blanda dem i västka, såsom juice eller kokosvatten. De hälsosamma fröna passar också perfekt till glutenfri matlagning. Är du vegetarian eller vegan är chiafrön ett fantastiskt sätt att få in extra protein i din kost. Hitta inspiration och goda recept här

Hur mycket chiafrö får man äta per dag?

Det rekommederas att man äter max 15 gram chiafrön om dagen. Denna rekommendation är baserad på att det är den mängd som blev testad i samband med godkännelsen av chiafrö som ”novel food” i 2009.

Förvaring

Denna Original Chia ® chiafrön fås i en smart och praktisk burk för förvaring.  
Förvaras torrt vid rumstemperatur och utanför direkt solljus.

Chiafrön näringsinnehåll

Chiafröns närinsginnehåll består av ca 20% protein, 30 % kostfiber och 30 % fett. Det låter kanske som mycket fett, men fettet i chiafrö består av omega 3 och det är därför det nyttiga fettet till din krop. Kostfiber hjälper dig att hålla dig mätt under längre tid och bidrar också till att hålla magen i balans. Protein är viktigt för våra muskler och chiafrön är ett bra sätt att få i sig extra proteiner.

Chiafrön och viktminskning

Chiafrön blir ofta nämnda i samband med viktminskning. Här ska det dock påpekas att enskilda matvaror självt kan leda till viktminskning. Anledningen till att chiafrön är fantastiska att tillsättta sin mat är det höga innehållet av viktiga näringsämnen. Frönas många proteiner och fiber hjälper dig att hålla dig mätt under längre tid så du inte går i fällan och börjar småäta.

Chiafrön biverkningar och förbehåll

Det finns på nuvarande tidpunkt inga kända biverkningar av att äta chiafrö. Äter du chiafrön i rå form – t.ex strösslat på frukosten ska du komma ihåg att dricka ordentligt. Frönas förmåga att suga till sig vätska kan ge dig trög mage om du inte dricker ordentligt. Använder du fröna i bakverk eller gör gröt av dem är det inga problem att fröna utvidgar sig då detta sker innan man äter dem. 

Prova detta goda recept till fukost:

Näringsinnehåll per 100 g:

Energi

1860 kJ / 450 kcal

Fett

31 g

- varav mättade fettsyror

3,2 g

Kolhydrat

5,0 g

- varav sockerarter

0-1 g

Fibrer

36 g

Protein

20 g

Ingredienser:

Chiafrö

Ursprungsland: Sydamerika

Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.

(2) Se alla recensioner
Se alla produkter från Original Chia
Varunummer: 7058
Gluten Free Vegan Friendly
Gluten Free Vegan Friendly

Andra kunder har köpt

Alternativa produkter

Recensioner

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.