Vegansk Choklad

Vegansk choklad är minst lika gott som traditionell choklad, den är bara helt utan animaliska produkter. Läs mer om vegansk choklad här!

11 Produkt(er)

Vad är vegansk choklad?

Är choklad vegansk? Vad är det egentligen i choklad som inte är veganskt?
Choklad är vegansk när den inte innehåller några ingredienser gjorda av animaliska produkter eller något som produceras av djur.

Mörk choklad är ofta vegansk då den är gjord av kakaobönor. Så choklad i sig är faktiskt växtbaserad. Men om den färdiga produkten är vegansk beror på E-nummer, tillsatser och givetvis om det är mjölk i. Vanlig mjölkchoklad är oftast inte vegansk, då mjölk har tillsatts. Mjölk tillsätts för en sötare och krämigare smak. Men detta kan ersättas med rismjölk, sojamjölk eller andra produkter för att göra det vegan, och ofta kan man faktiskt inte smaka skillnaden mellan vegansk choklad och icke-vegansk choklad. 


Vegansk vit choklad

Vit choklad är baserad på kakaosmör och inte hela kakaobönor, så du får den vita färgen istället för den bruna. Förutom kakaosmör består vit choklad av socker, mjölk och vanilj, varvid vanilj främst ger smaken. För att göra den vita chokladen vegansk har tillverkarna bytt ut mjölken mot kokosmjölk, sojamjölk eller andra växtbaserade produkter för att uppnå samma konsistens. Vit choklad tenderar att vara sötare i smaken än mjölkchoklad och mörk choklad, på grund av innehållet av kakaosmör istället för kakaopulver.


Vegansk mörk choklad

Är mörk choklad vegansk? I många fall är mörk choklad vegansk, men det finns undantag där mörk choklad inte är vegansk. Så det gäller att ha koll på ingredienslistan. Nedan kan du se en lista över märken som gör vegansk choklad. Som en tumregel bör du hålla utkik efter en kakaohalt på 50% eller mer, då ju högre kakaoprocent desto högre chokladhalt och desto större chans att chokladen är vegansk. 


Vegansk mjölkchoklad

Mjölkchoklad är sötare och krämigare i smaken jämfört med mörk choklad. Och du kan helt säkert få en läcker mjölkchoklad, även om du är vegan. Allt fler märken börjar tillverka vegansk choklad, bland annat vegansk mjölkchoklad, där den vanliga komjölken ersätts med sojamjölk, rismjölk, kokosmjölk eller andra växtbaserade produkter. Smaken är dock fortfarande lika god.


Märken som tillverkar vegansk choklad

Att komma fram till vad som är veganskt och vad som inte är det kan ibland vara svårt. Men här är en lista över märken som tillverkar läcker vegansk choklad, och du hittar dem alla här på Med24. Det finns allt från vegansk vit choklad till vegansk mörk choklad. Både med och utan extra tillsatt smak i form av t.ex. nougat, hallon och apelsin.

  • Ombar
  • Ichoc
  • Aurion
  • Rapunzel
  • The Raw Chocolate Co.

Veganskt godis

Förutom vegansk choklad hittar du även massor av veganskt godis på Med24. Vi har flera varianter av veganskt godis, t.ex. veganskt vingummi och lakrits och du kan njuta av godiset med gott samvete eftersom det är helt fritt från animaliska produkter så det är både bra för djuren och klimatet.


Köp vegansk choklad här

Oavsett om du gillar vit, mörk eller mjölkchoklad kan du köpa din veganska choklad här på Med24. Vegansk choklad är jättegott som ett litet mellanmål eller när du ska mätta ditt sötsug.

Pil til toppen

Fri frakt över 499 kr

med DHL

30 dagars returrätt

30 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.