Pukka te

Pukka har mer än 35 olika teblandningar i sitt tesortiment, alla speciellt framtagna för att ge god smak och positiva hälsoeffekter. Alla Pukkas teer är unika, fulla av smak, fria från konserveringsmedel, doft- och smakämnen och 100% ekologiska!

Te med miljön i åtanke | Örtteer | Grönt te | Specialblandningar | Människorna bakom Pukka

29 Produkt(er)

Te med miljön i åtanke

Pukka te picknick i naturen varmt te i skogen

De örter, rötter, blommor och teblad som används i Pukkas teer är alla ekologiskt odlade och har varit det ända sedan Pukka grundades. Den ekologiska och hållbara odlingen och produktionen säkerställer att alla ingredienser är av finaste kvalitet och att hela processen genomförs med särskild hänsyn till miljön.

Faktum är att personerna bakom Pukka har satt som mål att bli ett CO2 företag 2030, genom att köpa energi från förnybara källor och optimera alla processer för att släppa ut så lite koldioxid som möjligt.

Som en extra insats för miljön skänker Pukka 1% av sin omsättning till ideella organisationer som strävar efter att göra skillnad för både människor och natur. Bland dessa finns Eden Project, som arbetar med utrotningshotade arter och ekosystem och även lär ut hur vi kan arbeta tillsammans för en bättre framtid.


Örtbaserat te

På Pukka är man specialiserad på örtteer och Sebastian Pole, en av de två grundarna, har tillbringat över 30 år med att studera och arbeta med olika örters speciella egenskaper och är ansvarig för att skapa de fantastiska örtteblandningarna på Pukka.

Pukka te med kamomill, vanilj & manukahonung - Pukka te med kamomill, vanilj & manukahonung

Oavsett om du gillar ingefära, fänkål, nässlor, lakritsrot, citrongräs, pepparmynta, kamomillblomma, gurkmejarot eller kanel kommer du att hitta ett örtte som passar din smak, eftersom dessa är huvudingredienserna i Pukkas många örtteer. Tillsammans med en mängd andra smakrika och kryddiga örter, blommor, rötter och frön har varje te sin egen unika smak och välgörande effekter, eftersom teerna antingen är avsedda att göra dig mer avslappnad eller energisk, eller så finns det en tradition av att använda ingredienserna för att stödja god hälsa.

Om du ännu inte har hittat ditt favoritört-te från Pukka ger Pukka Herbal Collection dig chansen att smaka på fem underbara ört-teer, alla med sin egen blandning av ekologiska örter. Du får 4 tepåsar av varje variant, och med den stora variationen av ingredienser i teerna har du gott om möjligheter att prova olika smaker och hitta den typ av te du gillar bäst.

Goda nyheter för alla lakritsälskare! I Pukkas sortiment finns ett örtte som innehåller 3 olika lakritsrötter. Pukka Three Licorice är baserat på ekologisk lakritsrot från Kazakstan, Pakistan och Egypten och har en genomträngande lakritsarom.


Koffeinfritt te

Eftersom de flesta av Pukkas teer är baserade på örter och inte på klassiska teblad, kan du hitta många teer på den här sidan som är naturligt koffeinfria. Faktum är att endast de gröna teerna, svarta teerna, Pukka Revitalise, Original Chai och Licorice & Cinnamon innehåller koffein på grund av deras innehåll av teblad och kakao.


Grönt te

Pukka har dock mer än örtteer i sitt sortiment, t.ex. deras sortiment av Matcha Green Tea som är gröna teer med matchate, mynta, ginseng, oolongte, fänkål och kanel. De är baserade på olika gröna teer och alla är kryddade med läckra ingredienser för en fantastisk smak.
Njut av hälsofördelarna med grönt te med en av Pukkas fantastiska blandningar, och om du älskar matcha kan du prova Pukka Supreme Matcha Green, som är gjord på 4 olika typer av grönt te: Sencha grönt te, Oothu helbladigt grönt te, Suoi Gang grönt te och Jejo do Garucha matchapulver. Du kan hitta ett stort urval av läckra gröna teer här!


Te för speciella tillfällen

Stekande hett pukka te i en vacker kopp

Pukka har också skapat 11 olika teblandningar som är särskilt utformade för att främja vissa känslor och sinnesstämningar, eller som är perfekta för specifika situationer.

Till exempel har After Dinner-teet en rik och lyxig smak av kardemumma, anis, rostad cikoria och lakritsrot, perfekt till desserter eller som kvällskaffe.

Före sänggåendet kan det vara gott med en kopp rykande hett te, och just Pukka Relax och Pukka Night Time innehåller båda en blandning av lugnande örter som hjälper till att lugna kroppen. Båda teerna är dessutom koffeinfria, så du kan dricka dem även strax före sänggåendet utan koffeinets uppfriskande effekt.

Pukka Love, med sin smak av lime- och lavendelblommor, kamomill, lakritsrot och rosenblad, för tankarna till kärlek och värme. Vildblommorna ger teet karaktär och en utsökt smak, och teet ingår i Pukkas "Relax"-familj med 8 lugnande teer.

För alla kvinnor har Pukka skapat Pukka Womankind-teet för att ge näring och stöd åt kvinnors hälsa och skapa balans i vardagen. Med smaker av tranbär, ros, shatavari och kamomill är teet en njutning för sinnena, och den speciella shatavari har använts i århundraden av kvinnor i Indien för att stärka och upprätthålla deras naturliga cykel.Människorna bakom Pukka

Pukka-te utbrett på en filt för vandring och picknick

När Tim Westwell och Sebastian Pole startade Pukka Herbs tillsammans 2001 var det med målet att sprida användningen av välgörande örter till så många människor som möjligt och samtidigt göra skillnad för planeten och vårt klimat.

De hade alla sin egen bakgrund och erfarenhet inom försäljning, marknadsföring och ledning samt den 5000 år gamla vetenskapen "Ayurveda", samt ört- och naturmedicin. Tillsammans utgjorde deras erfarenheter grunden för Pukka Herbs, vars namn översatt från hindi betyder "äkta" eller "autentisk".

Idag är Pukka en av de ledande leverantörerna av te och växtbaserade kosttillskott och deras teer konsumeras över hela världen. För Pukka står dock samma värden i fokus idag som för snart tjugo år sedan när det första örtteet lanserades: naturlighet, hälsa, kvalitet och hållbarhet. Du hittar alla Pukkas produkter här, och under kategorin hittar du förutom te även ett brett utbud av kosttillskott, oljor och juicer.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.