Mádara Organic skincare

MÁDARA är en naturlig och ekologisk hudvårdsserie baserad på unika ingredienser som finns i skogar, på ängar och sjöar i Norden och Arktis. MÁDARA är certifierat enligt ECOCERT, som förbjuder användningen av syntetiska doftämnen, syntetiska konserveringsmedel såsom parabener, mineralolja, syntetiska ingredienser och andra onödiga ämnen. Läs mer om Mádara

123 Produkt(er)

Lotte Tisenkopfa-Iltnere - kvinnan bakom Mádara

Mádara grundades 2006. Bakom brandet står den lettiska kvinnan Lotte Tisenkopfa-Iltnere, född och uppvuxen i Riga. Hennes kärlek till vilda, nordiska växter och örter kommer från de många somrar hon har spenderat hos sin mormor. Mormor hade ett lanthus nära skogen och fälten. Här lärde Lotte Tisenkopfa-Iltnere att de nordiska skogarna är fyllda med örter som har en helande effekt på sår, rivmärken och andra hudproblem.

Medan Lotte Tisenkopfa-Iltnere studerade i Japan blev hon förälskad i den japanska hudvården. Senare utvecklade hon dock allergi mot de produkter hon älskade så mycket. Ingredienserna i flera av de japanska produkterna var tyvärr syntetiska och det var det som födde idén till Madára. Lotte Tisenkopfa-Iltnere bestämde sig för att utveckla en ekologisk hudvårdsserie med samma höga innehåll av fuktgivande ingredienser som i de japanska krämerna.

Växter, örter och frön från den nordiska floran

Ingredienserna i Mádaras produkter har sitt ursprung i den nordiska naturen. Under en period av tusentals år har det svåra klimatet i norra regionerna utvecklat ett antal hårdföra växter som kan överleva extrema väderförhållanden. Hos Mádara har man närstuderat dessa växter och samlat de mest innovativa i sitt slag. Det betyder att du i flera av produkterna hittar arktiska bär med många vitaminer, örter fyllda med antioxidanter och frön med högt innehåll av omega fettsyror.

400 aktiva och naturliga ingredienser

Mádaras hudvårdsserie innehåller mer än 400 olika kraftfulla ingredienser. Björkjuice är en av de viktigaste ingredienserna och är ett bindemedlen i flera av Mádars hudvårdsprodukter. Saften tappas från björkträd i arktiska områden på våren och innehåller många näringsämnen såsom:

  • Stimulerar växten av hudceller
  • Skyddar mot tidigt åldrande
  • Reducerar skador från solljus, kemikalier och föroreningar

Hos Mádara har man förutom björksaft samlat ett antal växter med högt innehåll av antioxidanter. Gul måra, daggkåpa, rödklöver, humle, åkerfräken och havtorn är bara några av växterna på Mádaras långa lista över effektiva ingredienser. Dessa är extra flitiga för att hjälpa dina hudceller att regenerera och bilda kollagen.

Hudvenlig serie för alla hudtyper

Mádaras fokus på naturliga och skonsamma ingredienser innebär att serien kan användas av alla hudtyper. Huden blir mjuk och återfuktad medan rynkor och fina linjer reduceras. Hudvårdsserien består av ekologiskt certifierade krämer för ansikte och kropp. Sortimentet omfattar ansiktskrämer, serum, masker, deodoranter och handkrämer. Mádara Organic Skin Care har därför allt du behöver för din dagliga hudvård. Till exempel, i vårt urval på Med24 har du möjlighet att prova: 
 
Mádara Cellular Repair Serum
Detta serum sätter på allvar igång cellförnyelsen. Produkten består av örter med hög koncentration av antioxidanter och björksaft som fungerar utjämnande och stramar upp huden.

Mádara Moisturising Lotion
Den här härliga kroppslotionen är så mild att den passar alla hudtyper. Den ger huden ett boost av fukt samt vårdar och lugnar med aktiva ingredienser såsom kamomill, ringblomma och groblad. Din hud känns silkeslen, smidig och mjuk.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.