Dagkräm Nattkräm Ögonvård Rengöring & Toner Masker & Peeling Serum & Behandlinger Kroppsvård & Hygien Hand & Fotvård Solvård

K-Beauty - Koreansk hudvård

Koreansk hudpleje

Koreansk hudvård, även kallad K-Beauty, har tagit Skandinavien med storm med sin revolutionerande hudvård och 10-stegs hudvårdsrutin. Läs mer om Koreansk hudvård här!

364 Produkt(er)

K-Beauty - skäm bort dig själv med revolutionerande koreansk hudvård

Koreansk hudvård, även känd som K-Beauty, har fått enorm uppmärksamhet världen över de senaste åren, och det är inte svårt att förstå varför. Från de unika ingredienserna till de grundliga rutinerna, koreansk hudvård går ett steg längre för att uppnå den vackra och felfria hud som de flesta önskar. Koreansk hudvård innebär aktiva produkter som är målinriktade och stödjer huden i dess behov. Men det innebär också en bra hudvårdsrutin, där du tar väl hand om din hud.

I Korea är skönhet och välbefinnande inte något som ska uppnås i en snabb, ytlig process. Det är en del av en djupare kultur som ser hudvård som en investering i sig. Tanken är att förebygga snarare än att bota, vilket resulterar i en betydligt mer omfattande daglig rutin än vad många är vana vid i väst. Inom koreansk hudvård finns en traditionell 10-stegs hudvårdsrutin, som säkerställer att du tar hand om din hud på bästa möjliga sätt.


Rundt billede - pige renser sit ansigt med en renseskum

Koreansk hudvård - uppnå den perfekta huden

K-beauty skiljer sig markant från den västerländska hudvårdsrutinen. I väst använder vi vanligtvis bara upp till 3-5 olika hudvårdsprodukter i vår dagliga rutin. Däremot innebär koreansk hudvård en mer omfattande 10-stegsprocess för att uppnå den perfekta huden. När du väl har anammat K-beauty kommer du aldrig att vilja gå tillbaka till din gamla hudvårdsrutin.

De 10 stegen för den perfekta huden

En traditionell koreansk hudvårdsrutin innehåller 10 steg för att uppnå den perfekta huden, vilket är målet med koreansk hudvård. Allas hud är dock olika, så det är inte säkert att du känner behov av alla 10 stegen. Så därför kan du anpassa den koreanska hudvården efter dina behov. Men om du vill göra det allra bästa för din hud så hittar du här allt du behöver veta för att kunna utföra din rutin enligt koreansk hudvård.

Här är en översikt över de olika stegen inom K-Beauty:

 1. Oljebaserad rengöring: Det första steget i koreansk hudvård är att göra en ytlig rengöring av din hud med en oljebaserad rengöring. På så sätt får du lossat makeup och andra oljebaserade föroreningar.
 2. Vattenbaserad rengöring: Här tar du bort resterande smuts och orenheter som inte togs bort vid den ytliga rengöringen. Denna rengöring går mer på djupet, så att du kan förhindra eventuella orenheter.
 3. Peeling: Med peeling tar du bort döda hudceller som kan samlas på huden. När du exfolierar din hud stimulerar du också blodcirkulationen.
 4. Toner: Ett ansiktsvatten hjälper till att balansera hudens pH-värde, tillför fukt och förbereder huden så att du får ut det bästa av de följande hudvårdsprodukterna.
 5. Essence: En essens är en av de hudvårdsprodukter som ännu inte är så välkänd i Skandinavien. Det är steg 0 när du har rengjort din hud, och den tränger djupt in i huden, där den tillför mycket fukt och hjälper till med cellförnyelsen.
 6. Serum: Ett serum innehåller högaktiva ingredienser som ger en riktad behandling för specifika behov.
 7. Sheet mask: Du är förmodligen bekant med en sheet mask om du är bekant med koreansk hudvård. Det är en mask i ett tunt material som är indränkt i aktiva ingredienser som boostar huden. Det finns många olika typer beroende på dina behov.
 8. Ögonkräm: Ögonområdet behöver särskild vård då huden här är känsligare och tunnare än i resten av ansiktet.
 9. Ansiktskräm: Nu är du vid ett av de sista stegen i din hudvårdsrutin. Beroende på om det är morgon eller kväll applicerar du nu din dag- eller nattkräm. Många har en tjockare nattkräm för att tillföra mer fukt på natten, då vi tappar mer fukt medan vi sover. Vissa föredrar en lättare kräm under dagen, så att huden inte blir för glänsande. En dag- och nattkräm fungerar på ytan och det finns många typer som löser olika hudproblem beroende på vad du behöver. En bra ansiktskräm hjälper också till att låsa in fukten i huden.
 10. Solskydd: Under dagen är detta sista steget, då du inte ska använda solskydd på natten. Det är viktigt att skydda din hud från UVA- och UVB-strålar för att undvika faktorer som: solbränna, för tidigt åldrande och pigmentförändringar.

Rundt billede - Pige smører ansigtscreme på sin kind

K-Beauty: Känd för sina unika ingredienser

Koreansk hudvård är även känd för sin användning av unika, naturliga ingredienser som ofta är okända inom västerländsk hudvård som t.ex. snigelslem. Dessutom används ingredienser som vitamin c, hyaluronsyra, retinol och salicylsyra i stor utsträckning för sina berikande egenskaper.

Fördelarna med K-Beauty:

 • Med så många steg och produkter kan du anpassa din rutin efter dina exakta behov.
 • Filosofin om att förebygga snarare än att bota gör att huden håller sig frisk längre.
 • Koreansk hudvård är alltid i framkant av de senaste tekniska framstegen inom hudvård.
 • Stor vikt läggs vid att använda naturliga och ofta ekologiska ingredienser.

Koreansk hudvård erbjuder en heltäckande men resultatorienterad syn på skönhet. Med sitt fokus på både förebyggande och behandling, samt en mängd av specialiserade produkter, finns det något för varje hudtyp och varje hudproblem. Det är inte bara en rutin; det blir en livsstil.

Pil till toppen

Fri frakt över 499 kr

med DHL

30 dagars returrätt

30 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.