Trosskydd

Här hittar du trosskydd som du kan känna dig säker med när du har småblödningar eller flytningar. Läs mer om trosskydd här

23 Produkt(er)

Trosskydd för småblödningar och flytningar

Vid mens blöder man ofta olika mycket på de olika dagarna under mensperioden. Därför finns det olika hygienprodukter, så du är väl täckt beroende på vilka behov du har.

Trosskydd är ett tunnare skydd än bindor, och är bra att använda de dagar du småblöder eller har flytningar. Här räcker det ofta med trosskydd, då det inte behövs en lika hög uppsugningsförmåga. Därför kan trosskydd vara bra att använda i början och slutet av din mens, när blödningen inte är så kraftig.

Många använder även trosskydd som komplement till tamponger eller menskopp för extra skydd. Det kan t.ex. vara bra att använda trosskydd om du precis börjat använda tampong eller menskopp och ännu inte känner dig helt trygg med om den sitter rätt. Här kan du använda ett trosskydd som extra skydd för att minska risken att blöda igenom.


Känn dig säker med trosskydd

Det finns många olika typer av trosskydd, så det gäller att hitta de som passar dina behov bäst. Absorptionsförmågan på trosskydden symboliseras vanligtvis på utsidan av förpackningen med små droppar. Ju högre uppsugningsförmåga, desto fler "fyllda" droppar.

De flesta trosskydd har en bra passform, så de passar i alla typer av trosor. Du kan också hitta trosskydd som är designade speciellt för g-string så att de sitter på plats hela dagen och ger dig det skydd du behöver.

Behöver du en hygienprodukt med hög uppsugningsförmåga kan en binda vara att rekommendera, eftersom den är tjockare än ett trosskydd och därför kan suga upp mer och innehålla mer vätska.

Besväras du av lukt i intimområdet?

Om du lider av dålig lukt i underlivet kan det finnas flera olika orsaker till detta, eftersom det kan vara många faktorer som kan skapa obalans i intimområdet.

Det är t.ex. viktigt att huden i intimområdet kan andas, så det rekommenderas därför att du inte bär för tighta byxor, använder bomullstrosor och endast använder bindor och trosskydd vid behov. Huden kan börja att lukta dåligt om huden blir varm och inte kan andas.


Hållbara trosskydd

Under en mensperiod använder vi många trosskydd, bindor eller tamponger då de måste bytas ofta under en dag.

För att minska avfallet i samband med din mens kan du få återanvändbara trosskydd i tyg som kan tvättas i maskin och användas om och om igen. Dessa är ett bra alternativ till vanliga trosskydd om du vill göra något bra för miljön. Återanvändbara trosskydd kan hålla i flera år om du tvättar dem enligt bruksanvisningen och tar väl hand om dem.


Hur ofta ska jag byta trosskydd?

Ett trosskydd ska bytas flera gånger om dagen, precis som tamponger och bindor, eftersom det inte är hälsosamt för huden att ha samma på för länge. Så en bra tumregel kan vara att byta den varje gång du går på toaletten eller vid behov. Du bör dock ha samma trosskydd max 3-4 timmar.

Pil till toppen

Fri frakt över 499 kr

med DHL

30 dagars returrätt

30 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.