Aluminiumfria Deodoranter

Fler och fler föredrar naturliga deodoranter utan aluminium. Om du vill veta mer om varför många undviker aluminiumklorid och vilka aluminiumfria alternativ som finns till vanliga deodoranter, kan du läsa med här!

Aluminium i deodoranter | Är aluminium farligt? | De bästa deodoranterna utan aluminium

68 Produkt(er)

Varför är det aluminium i deodoranter?

Deodoranter ska hålla dig fri från svettlukt och se till att du undviker svettfläckar under armarna så att du kan klara dagens sysslor utan att känna dig obekväm och oren. 

I många vanliga deodoranter är aluminiumklorid eller så kallade aluminiumsalter en vanligt förekommande ingrediens, eftersom det har en antiperspirant, svetthämmande effekt på dina svettkörtlar under armarna. Det är en effektiv ingrediens om du vill undvika svett och svettlukt under dagen. Aluminium finns också i produkter som mat, drycker, hudvårdsprodukter och läkemedel.

Aluminium används i nästan alla antiperspiranter eftersom det är effektivt för personer med svettproblem. Om en aluminiumfri deodorant inte är tillräckligt effektiv för att hämma svett och svettlukt kan du istället överväga att välja en klassisk antiperspirant med aluminium.


Är aluminiumklorid farligt?

För hög nivå av aluminium i kroppen kan utgöra en risk för skador på centrala nervsystemet. Aluminium misstänktes tidigare för att öka risken för bröstcancer, men det har inte funnits några bevis för detta. Det är viktigt att betona att deodoranter med aluminium anses vara säkra av EU, eftersom studier visar att aluminium endast absorberas genom huden i mycket liten grad.

Om du vill minska din exponering för aluminium kan du med fördel undvika silverfolie och aluminiumbrickor i samband med mycket sura eller salta livsmedel. Mat och köksredskap är nämligen de största källorna till aluminium i kroppen. Så det är summan av aluminium som vi får i oss genom hudvård och livsmedel som du ska vara uppmärksam på. Här utgör din deodorant eller antiperspirant bara en liten del. Om du också vill spara din kropp för deodoranter av aluminium finns det lyckligtvis många bra alternativ till de klassiska deodoranterna.

Allergiframkallande ämnen i deodoranter

Om du vill ta hand om din kropp och undvika lukten av svett med naturliga produkter, ställer detta krav på din deodorant. Studier visar nämligen att deodoranters ingredienser stannar länge på huden, vilket därför kan ge långvarig exponering för kemikalier som du kanske inte vill ha. Det kan t.ex. vara allergiframkallande ämnen.

Om du vill undgå att absorbera mer aluminium och andra ämnen genom huden än nödvändigt kan du undvika att använda deodorant direkt efter rakning, då huden är mer sårbar och känslig. Alternativt kan du välja en aluminiumfri deodorant utan parfym. Du kan få hjälp med att hitta den bästa deodoranten utan aluminium nedan.


Deodorant utan aluminium

Om du letar efter en deodorant utan aluminium finns det en hel del på marknaden. Nedan kan du se 2 av våra kunders favoriter när det gäller deodoranter utan aluminium.

La Roche-Posay 24H Deo Roll-On - 50 ml

Bli av med svett och lukt i 24 timmar med La Roche-Posay 24H Deo Roll-On. Denna effektiva deodorant absorberar fukt och neutraliserar luktproblem samtidigt som den lämnar huden fräsch och behaglig. Den dermokosmetiska deodoranten är fri från aluminiumsalter och parabener.

Antiperspirant utan aluminium - Rønsbøl Roll-On Deo Antiperspirant

Antiperspiranter innehåller traditionellt aluminium, vilket hjälper till att göra dem effektiva i kampen mot svett och svettlukt. Med den parabenfria antisperspiranten från Rønsbøl kan du hålla huden lukt- och bakteriefri med ingredienser som fräken och salvia. Dessa två ingredienser har antiseptiska och antibakteriella egenskaper vilket säkerställer att huden hålls ren.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

30 dagars returrätt

30 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.