Krillolja - en väg till bättre hälsa

Krillolja - en väg till bättre hälsa

Krillolja kommer från den lilla lysräkan, som är mest känd för att vara blåvalens favoritmat. De små, räkliknande djuren lever i stora stim, huvudsakligen i de antarktiska haven. Krillolja blir alltmer populärt som kosttillskott och ett alternativ till fiskolja. Detta beror främst på de höga halterna av omättade omega 3-fettsyror, DHA och EPA, samt det naturliga innehållet av antioxidanter och fosfolipider. Antioxidanterna består av astaxantin, vitamin A och E.

Hållbara kosttillskott

Även om krill är ett mycket litet djur - blir bara upp till 7 cm - så är det faktiskt den största djurarten på jorden om du mäter totalvikt. De stora mängderna krill i havet är också en viktig föda för många olika marina djur. Tack vare krills betydelse i livsmedelskedjan är det också viktigt att fångsten övervakas så att vi upprätthåller ett hållbart bestånd. Den internationella organisationen för bevarande av marina, levande tillgångar i Antarktis ansvarar för bevakning av krillfångsten och det är långt kvar innan den når den maximala, hållbara gränsen.

Krill- eller fiskolja - vad ska jag välja?

Både krill- och fiskolja innehåller de nyttiga omega 3-fettsyrorna. Krill innehåller emellertid en mindre mängd fettsyra än fet fisk. Det betyder att krillolja är en dyrare råvara än vanlig fiskolja. Men vad får du för det dyrare priset? Krillolja och fiskolja innehåller både EPA och DHA-syror som är viktiga för hjärta och hjärna. Krillolja är dock stabilare än fiskolja, eftersom den innehåller den starka antioxidanten astaxanthin, som skyddar från fria radikaler. Det är den som ger krilloljan dess röda färg, men det är också den som håller oljan fräsch under längre tid.

Olja från krill har också en mycket högre nivå av de hälsosamma fosfolipiderna än vanlig fiskolja. Vad är fosfolipider och varför är de så viktiga? Fosfolipider är ett särskilt fett som är av stor betydelse för våra cellulära funktioner i kroppen. Det är så att våra celler har ett membran och det består av fosfolipider.

Eftersom både krillolja och fiskolja innehåller omega 3 med DHA och EPA-syror, hjälper båda oljorna också nästan på samma sätt, speciellt:

  • Lägre blodtryck
  • Skärpt hjärna
  • Antiinflammatoriska tillstånd

Den stora skillnaden mellan krillolja och fiskolja är att oljan från krill är stabilare och håller sig fräsch under längre tid samt innehåller den starka antioxidanten astaxanthin och fosfolipider.

Du kan se hela vårt stora utbud av krill- och fiskolja här.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.