Basica Compact - 360 tabletter

Basica Compact - 360 tabletter
Se alla produkter från Basica
Varunummer: 8521

Basica Compact - 360 tabletter

Innehåller alla viktiga mineraler i det rätta biologiska inbördes förhållandet som bygger på forskning och analys av den svenska nutritionisten Dr Ragnar Berg.
Mineralämnena i BASICA är bundna till mjölk-och fruktsyror som förbränns helt i kroppen och därigenom utvecklar ett starkt basöverskott.
Behovet av basbildande ämnen ökar om du äter en obalanserad kost, utför hårt fysiskt arbete, sportar, åldras, under graviditet, efter långa perioder av sjukdom samt genom att fasta.

EFSA säger:
Kalcium bidrar till normal energiomsättning, normal muskelfunktion, en normal neurotransmission, matsmältningsenzymet normala funktion och är nödvändigt för att bibehålla normal benstomme och tänder.

Kalium hjälper nervsystemets normala funktion, normal muskelfunktion och för att upprätthålla ett normalt blodtryck.

Magnesium bidrar till att minska trötthet och bidrar till elektrolytbalansen, normal energiomsättning, normal muskelfunktion, nervsystemets normala funktion, till en normal proteinsyntes, till normal psykisk funktion, upprätthålla normala benstomme och att upprätthålla normala tänder.

Järn bidrar till normal energiomsättning vid den normala produktionen av röda blodkroppar och hemoglobin, till en normal syretransport i kroppen, immunsystemets normala funktion, att minska trötthet och spelar en roll i celldelningsprocessen.

Zink bidrar till normal syra-bas-förhållande, för normal omsättning av kolhydrater, till en normal kognitiv funktion, till en normal DNA-syntes, till en normal fertilitet och reproduktion, den normala omsättning av makronäringsämnen, till den normala omsättningen av fettsyror, för normal omsättning av vitamin A, för en normal proteinsyntes, för att upprätthålla normal benstomme, för att upprätthålla ett normalt hår, för att bibehålla normala naglar, för att upprätthålla en normal hud, för att upprätthålla en normal nivå av testosteron i blodet, för att upprätthålla normal syn, immunsystemets normala funktion, för att skydda celler från oxidativ stress och spelar en roll i celldelningsprocessen.

Koppar hjälper till att bibehålla normal bindväv, till normal energiomsättning, nervsystemets normala funktion, till en normal pigmentering av hår och hud, till en normal järntransport i kroppen, immunsystemets normala funktion och för att skydda cellerna från oxidativ stress.

Molybden bidrar till normal omsättning av svavelhaltiga aminosyror.

Krom bidrar till normal omsättning av makronäringsämnen och för att upprätthålla en normal blodsockernivå.

Selen bidrar till den normala funktionen i immunsystemet, bildandet av normala spermier, för att upprätthålla normalt hår och naglar, till en normal sköldkörtelfunktion och för att skydda celler från oxidativ stress

Dosering:
Rekommenderad daglig dos: 1-2 tabletter 3 gånger dagligen.

6 tabletter innehåller:
Dagsdos Mängd Enhet DRI

Kalcium

350

mg

44%

Magnesium

120

mg

32%

Zink

5

mg

50%

Järn

5

mg

36%

Koppar

1

mg

100%

Molybden

50

µg

100%

Krom

40

µg

100%

Selen

30

µg

55%

DRI: Dagligt Referensintag för vuxna samt barn från 11 år.
- DRI ej fastställt
Ingredienser:

Kalciumcitrat, Maltodextrin, Fyllnadsmedel (hydroxypropylcellulosa), Magnesiumcitrat, Magnesiumoxid, Antiklumpningsmedel (tvärbunden natriumcarboxymethylcellulosa), Zinkcitrat, Ferrocitrat, Natriumcitrat, Kopparcitrat, Kromklorid, Natriummolybdat, Natrium selenite, Antiklumpningsmedel (magnesiumsalter av fettsyror, siliciumdioxid)

Ursprungsland: Tyskland
Obligatorisk text för kosttillskott: Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn.

Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.

Ingår i kategorierna
Sammansatta mineraler

Andra kunder har köpt

Alternativa produkter

Recensioner

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.