HUSK

HUSK är ett naturläkemedel

HUSK är ett naturläkemedel med bevisad effekt mot högt blodkolesterol, förstoppning, irriterad tjocktarm, diarré, trög mage och hemorrojder. HUSK är godkänt som naturläkemedel av Läkemedelsverket. HUSK är en 100% naturlig fiberprodukt utan tillsatser och kan användas av glutenallergiker och veganer.

HUSK är baserat på Psyllium (loppfröskal) som kommer från den indiska växten Plantago Ovata. Loppfröskal finns i många kvaliteter, där HUSK har den högsta renheten på 98-99%. Psyllium innehåller 85% kostfiber och det är därför du får en bättre matsmältning. Samtidigt, ger det höga fiberinnehållet i HUSK en bra mättnadskänsla vilket är bra om du vill minska i vikt.

Vad är kostfibrer?

Fibrer är en viktig del i vår dagliga kost som ser till att magen har något att arbeta med och håller peristaltiken (tarmrörelserna) igång. Kostfibrer är egentligen extra, grova kolhydrater som inte bryts ned i mage/tarm av matsmältningsenzymer. Fibrerna har ett brett spektra av hälsofördelar för våra kroppar och bland de viktigaste är att de sätter igång matsmältningen och förebygger hjärtsjukdomar.

Vuxna bör äta 25-35 gram per dag, men i genomsnitt äter vi ca 20 gram per dag. Du kan öka ditt intag av kostfiber genom att äta mera fullkornsprodukter, grova grönsaker och frukt. Dessutom kan du naturligtvis komplettera med HUSK-produkter som kan användas både till bakning, som dryck och strös på exempelvis frukostfilen.

Vad ger HUSK för hjälp?

HUSK är ett godkänt naturläkemedel för behandling av:

  • för högt kolesterol
  • förstoppning
  • irriterad tjocktarm
  • diarré
  • hemorrojder

Förhöjt kolesterolvärde

Högt kolesterol är en vanlig orsak till åderförkalkning, som i värsta fall kan leda till hjärtinfarkt och blödningar i hjärnan. Två anledningar till högt kolesterol i blodet är; arv och miljö. I vår miljö, är det felaktig kost som är den främsta anledningen till diagnosen.

HUSK Psyllium har en dokumenterad effekt på kolesterolhalten i blodet. Fibrerna i HUSK verkar genom att binda en del av fettet. Tillsammans med avföringen bidrar HUSK till att en del av fettet förs ur kroppen med avföringen. Tar du HUSK varje dag, kan du både förebygga och minska nivån av dåligt kolesterol i blodet.

Förstoppning

Förstoppning kan vara till stort besvär och irritation. Symptom på förstoppning är hård avföring och att tarmen töms för sällan, samt en känsla av att tömningen är ofullständig. För att undvika förstoppning, är det viktigt att ha en normal tarmfunktion. Din tarmfunktionen påverkas av din fysiska aktivitet, för lite fibrer i kosten och för lite vätska. Därför är det som väl är möjligt att hjälpa sig själv till en normal tarmfunktion och därmed undvika förstoppning. HUSK är ett godkänt naturläkemedel mot förstoppning vilket kan hjälpa till genom att tillsätta extra fiber i din dagliga kost. Detta ger tarmarna något att arbeta med, vilket är riktigt bra. Fibrerna absorberar vätska och därför hjälper de till så att avföringen blir mjukare och att stimulera tarmrörelserna.

Irriterad tjocktarm

Irriterad tjocktarm uppstår när känsligheten ökas i tarmen från bland annat mat. Irriterad tjocktarm visar sig ofta som en ansamling av luft i tarmarna, lös eller trög mage. Därför kan det vara otroligt irriterande, eftersom man kan både uppleva diarré och förstoppning.

Lider du av irriterad tjocktarm, är det viktigt att du äter en fiberrik kost - här kan HUSK hjälpa, drick mycket vätska och se till att göra regelbundna toalettbesök. Det kan ge förstoppning att hålla sig.

Diarré

HUSK kan lindra diarrésymptom eftersom kostfiber kan stabilisera tarmrörelserna. Diarré kan ha flera orsaker. Långvarig diarré kan leda till att du blir undernärd eftersom kroppen kommer att sakna vitaminer, mineraler och vätska. Om du har diarré, är det viktigt att du - förutom kostfiber - ser till att dricka mycket vätska. Det rekommenderas att dricka minst 2 liter vatten varje dag.

Plötslig diarré förknippas oftast med att du blivit smittad med ett virus eller utsatts för en bakterie som kroppen inte är van vid. Det händer ofta på semester till platser där hygienen inte är lika bra som hemma.

Undvik semesterdiarré! Läs våra reseapotekstips, då blir du väl förberedd.

Hemorrojder

Hemorrojder är ett vanligt tillstånd och det uppskattas att över hälften av alla män över 50 har hemorrojder. Symtom på hemorrojder är att det blöder, smärta och en utbuktning i anus. Det är viktigt att du kontaktar läkare om du har något av dessa symtom. HUSK hjälper genom att ge extra fiber och därigenom bidra till en hälsosam avföring. Detta innebär att du enkelt kan undvika förstoppning, som är en av de största orsakerna till hemorrojder.

Kan barn och gravida använda HUSK?

HUSK bör inte användas av barn under 6 år och bör inte tas strax före sänggåendet. HUSK kan mycket väl användas av gravida och ammande kvinnor, eftersom det är en 100% naturlig fiberprodukt. Under graviditeten är problem med magen vanligt, därför kan det vara en bra idé att ta HUSK.


Finns det några biverkningar med HUSK?

Det är mycket få biverkningar. HUSK är ett naturläkemedel. I sällsynta fall kan det ge allergiska reaktioner. Det höga fiberinnehållet kan under de första dagarna ge ont i magen och gasbildning. Det är också viktigt att notera att HUSK minskar transporttiden i tarmen och kan påverka absorption av andra läkemedel. Därför ska du ta HUSK minst en timme före eller efter, andra läkemedel.

Vilka erfarenheter finns av HUSK?

HUSK är ett av våra mest sålda kosttillskott och naturläkemedel. Detta i sig säger något om de positiva erfarenheter andra har med produkten. Under varje produkt kan du se vad andra har för specifik erfarenhet och du är också välkommen att skriva en kommentar om HUSK eller tips på hur du använder HUSK t.ex. i smoothies, till frukost och liknande. På så sätt kan du bidra till att hjälpa andra.

Har Med24 alltid bra erbjudanden på HUSK?

Som med alla våra andra produkter, har vi fasta, låga priser. Därför behöver du inte leta efter extrapriser på HUSK när du handlar hos oss. Vi garanterar ett fast lågt pris för att gynna både din hälsa och din plånbok.

HUSK är ett naturläkemedel bestående av loppfröskal och helt utan tillsatsämnen. HUSK kan användas för behandling av hård och trög mage, irritabel tjocktarm, diarre och för att sänka förhöjt kolesterol. Prova också Husk fiberprodukter som är ett fibertillskott att dricka, fås i svartavinbär- och citronsmak.

Det är mycket få biverkningar med Husk Naturläkemedel. I sällsamma tillfällen kan det uppstå en allergisk reaktion. Det höga fiberinnehållet kan de första dagarna ge magsmärtor och mer luft i magen. Det är samtidigt viktigt att vara uppmärksam på att HUSK minskar transporttiden i tarmen och kan möjligtvis påverka upptaget av annan medicin. Därför bör du inta HUSK 1 timma innan eller efter du intar annan medicin.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.