Kylmatta till hund

Har din hund svårt att hantera sommarvärmen, och letar du efter den bästa kylmattan för din hund? Din hunds komfort och välbefinnande är högsta prioritet hos oss, därför hittar du ett brett utbud av bra kylmattor till din bästa vän här!

Vad gör en kylmatta? | Goda råd för att resa med din hund | Underhåll av kylmatta

17 Produkt(er)

Kylmatta för din hund - hjälper till att kyla din bästa vän under varma dagar

Sommarvärmen är på väg och många av oss njuter av att solen gassar på – när det blir för varmt dricker vi något kallt eller hoppar in i skuggan. Men det är inte bara vi människor som behöver svalka oss när sommarvärmen är över oss. Det behöver våra fyrbenta vänner också. Värmen kan vara jobbig för din hund, och det är därför viktigt att din hund kyls ner under dagen, så att den inte mår dåligt eller får värmeslag.

Det kan vara farligt för hundar att bli överhettade i värmen. En kylmatta hjälper till att reglera din hunds kroppstemperatur och minskar risken för överhettning.

Med en kylmatta till din hund kan ni leka ute i trädgården och njuta av det fina vädret utan att din hund blir för varm eller överhettas. En kylmatta kan snabbt och effektivt kyla ner din hund, och du kan enkelt packa med den när ni reser på semester. En kylmatta kan även placeras i bilen och i hundkorgen så att din hund kan sova gott även när det är varmt.

Vad gör en kylmatta?

En kylmatta för hundar är en specialdesignad kudde som med olika kyltekniker håller din hund sval i varmt väder och reglerar dess kroppstemperatur. Kylmattorna finns i olika storlekar och typer, men deras primära syfte är detsamma - att få din hund att känna sig komfortabel i värmen.

Kylmattor för hundar är lätta att använda. Du behöver inte lägga den i frysen eller kylen för att den ska vara klar. Kylmattan fungerar som en gelkudde med kylande gel som bara ska vikas ut, och sedan uppstår den kylande effekten vid kroppskontakt med din hund. Det blir inte lättare, och när din hund är i värmen kommer den att vara tacksam för att du köpt den bästa kylmattan för hundar.

OBS! När kylmattan inte används bör den förvaras på en sval och torr plats för att behålla sina kylegenskaper. Undvik att utsätta den för direkt solljus eller hög värme eftersom det kan skada dess effektivitet.Tar du med dig din hund på semestern?

Om du ska ta med din hund på semestern är det viktigt att du är medveten om hur värmen påverkar din hund. Din hund kanske inte är van vid den varma vinden, den fuktiga luften och de höga temperaturerna. Som tur är finns det flera sätt att kyla din hund i värmen, och här guidar vi dig till hur du bäst tar hand om din hund i värmen – även när ni är på semester.

1. Sök er till skuggan

Se till att det finns platser i trädgården, på stranden eller vid sommarstugan där det är skugga t.ex under ett stort träd eller under ett parasoll. Då kan din hund alltid söka sig till skuggan och svalka sig när det blir för varmt. Hundar tål inte att vara i direkt solljus lika bra som människor.

2. Mycket vatten

Det är också viktigt att din hund får i sig tillräckligt med vatten när det är varmt ute. Vatten hjälper till att kyla ner din hund och sommarvärmen gör din hund extra törstig. Se därför till att det alltid finns vatten tillgängligt för din hund, när ni går på promenad i solen eller bara leker ute i trädgården. Det kan vara en bra idé att vänta med den långa promenaden till eftermiddagen eller kvällen när solen inte lyser så starkt, men om du ändå går ut i middagssolen, kom ihåg att ta pauser i skuggan.

3. Ta med dig en kylmatta när du reser

Om din hund tycker om sin kylmatta hemma kan det vara ett bra komplement till resan. Kylmattor kan vara en stor hjälp och komfort för din hund. De kan hjälpa din hund att att vila och koppla av under de varmaste delarna av dagen.Underhåll och rengöring av kylmattor

Det är viktigt att hålla kylmattan i gott skick för att säkerställa dess livslängd och effektivitet. Undvik att ha den i direkt solljus eftersom detta kan förstöra gelen och dess kylande effekt.

De flesta kylmattor kan lätt rengöras med en fuktig trasa och mild tvål. Det är viktigt att hålla mattan ren för att undvika ansamling av bakterier och mögel, vilket kan skada mattans effektivitet och vara ohälsosamt för din hund.Köp en billig kylmatta för hundar på Med24.se

På Med24.se säljer vi kylmattor för hundar och hos oss kan du hitta billiga kylmattor i olika storlekar. Hitta den storlek som passar din hund och gör det bekvämt för din hund att leka och koppla av i sommarvärmen. 


Pil till toppen

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.