Hash - och hashtest

HASH - OCH HASHTEST 

Om Hash och Hashtest 
Hash utvinns ur hampväxten Cannabis sativa. Det vanligaste är att röka hash. Det sker genom att ämnet värms upp och blandas med tobak som rullas till en hashcigarett eller röks i en hashpipa. Du kan också äta eller dricka ämnet. Det är den aktiva substansen THC som ger ett rus vid användning av hash. 

Vårt populära Multi Narko Test Högsta kvalité - Klicka här 

Hashtest görs säkrast genom att testa en persons urin för hash. Hashtest är både billiga och mycket säkra. Vid testet, är det viktigt att testpersonen inte ges möjlighet att manipulera urinprovet. Detta kan påverka testresultatet. Hashtest kallas också drogtest. 

Hash framställs av den kåda som utsöndras av hampans körtelhår och som pressas samman till kakor. Hasch säljs i småbitar och färgen varierar från ljust brunt till nästan svart. Marijuana är växtens torkade blomställningar och toppskott, ibland också blad och delar av stammen. THC- halten kan variera kraftigt, så du kan aldrig kan vara helt säker på styrkan. Cannabis är samlingsnamnet för hash, hasholja och marijuana.THC-halten ligger vanligtvis på 8-15 %. En dansk undersökning visar att bland 16-20- åringar har 36 procent provat cannabis. 

Hur verkar hash? 

Den aktiva substansen THC (Tetra Hydro Cannabinol) framkallar ett rus vid användning. THC löses i kroppens fettvävnad och levern, där det utsöndras i kroppen. I synnerhet binder det till fettvävnad i hjärta, lungor, mjälte, testiklar och moderkaka. Hashets narkotiska effekt kan i stora doser ge hallucinationer. Att vara påverkad kallas ofta för att vara ”hög eller påtänd". De synliga tecknen på rus är röda ögon, muntorrhet, ökad puls, hjärtklappning, sluddrande tal och långsamma rörelser. Ämnet förändrar röst, känslor och humör. Känslorna intensifieras - att skratta mer än vanligt åt något roligt eller ta saker allvarligare än annars. Det kan leda till att personen som rökt hash börjar fnissa och bli euforisk, men det kan också leda till obehaglig panikångest. De flesta reagerar först med att vara utåtriktade och sedan mera inåtvända av hasch. Ett hashrus varar vanligtvis två till tre timmar, men ämnets lugnande effekt försvinner inte helt förrän efter ett dygn. Hash kan spåras i kroppen 4-8 veckor efter intag. Det spåras med ett narkotikatest. Ett narkotikatest görs vanligtvis med ett urintest för drogmissbruk. 

Missbruk och beroende 

Cannabis är beroendeframkallande. Ju mer du konsumerar, desto mer kommer det att behövas för att uppnå berusning. Man kan bli beroende av marijuana. Vid upphörande efter långvarig marijuanaanvändning kan man få abstinensbesvär. Det kan vara sömnlöshet, nattliga svettningar, irritabilitet och olust. Regelbunden användning av marijuana gör en person mer slö, långsam, likgiltig och okoncentrerad. Långvarig användning minskar korttidsminnet och därmed inlärningsförmågan. Några människor, kanske särskilt personer som redan har ett mer känsligt psyke kan utveckla en psykos vid marijuanaanvändning. Det är en omdiskuterad fråga, men de senaste åren har det gjorts vetenskapliga studier som pekar på ett samband mellan psykotiska reaktioner och användning av cannabis.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.