Inkontinens män

Det finns specialtillverkade inkontinensskydd för män som är anpassade efter den manliga kroppsbyggnaden. Läs mer om inkontinens hos män här

16 Produkt(er)

Varför uppstår inkontinens hos män?

Inkontinens är ofrivillig urinering hos män och kvinnor. Hos män uppstår ofta inkontinens på grund av ålder eller en förstorad och opererad prostata.

Inkontinens kommer ofta med åldern, eftersom bäckenbottenmusklerna försvagas ju äldre vi blir. Så det är därför viktigt att träna din bäckenbotten för att hålla den stark.

Du kan också uppleva en tendens till inkontinens om du tidigare har opererats i prostata. Operation i prostata kan t.ex. bli nödvändigt på grund av cancer eller förstorad prostata.

Prostatan är en körtel hos män, belägen under urinblåsan, som ofta ökar i storlek med åldern. Detta kan skapa inkontinens för vissa, eftersom körteln då kommer att blockera passagen i urinröret.


Hjälpmedel vid manlig inkontinens

Om du lider av inkontinens kan du använda inkontinensskydd, vilket kan hjälpa dig att känna dig säkrare. Det finns olika märken/producenter för inkontinensskydd för män, bland annat Abena och Tena. Vilket inkontinensskydd du ska välja beror på hur hög absorptionsförmåga inkontinensskyddet behöver ha:

Lätt absorptionsförmåga

  • Tena Men Level 0-1
  • Abena Abri-Man Zero

Moderat absorptionsförmåga

  • Tena Men Level 2-4
  • Abena Man Formula
  • Abena Abri-Man Slipguard
  • Abena Abri-Man Special

Kraftig absorptionsförmåga

  • Tena Men Active Fit Pants
  • Andre voksenbleer

Inkontinensövningar för män

Det kan vara en bra idé att träna dina bäckenbottenmuskler för att hålla dem starka så att du kan minimera risken för inkontinens.

Du tränar din bäckenbotten genom att knipa 5-8 sekunder, som när du försöker hålla kvar luften i magen. Om penis lyfter när du kniper, gör du det korrekt.

Pil till toppen

Fri frakt över 499 kr

med DHL

30 dagars returrätt

30 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.