Bindor

Inkontinens kan drabba både män och kvinnor och om man lider av inkontinens är det viktigt att använda bindor som är gjorda för inkontinens och inte vanliga bindor. Läs mer om inkontinensbindor här

36 Produkt(er)

Bindor för användning vid inkontinens

Att stärka bäckenbotten är det mest effektiva sättet att minska inkontinens på, men det tar tid och kräver tålamod.

Oavsett vilken typ av inkontinens du har så kan du här hitta inkontinensskydd för både små och stora urinträngningar, så att du kan känna dig trygg när du idrottar eller bara i vardagen där du behöver extra skydd.

För de flesta som lider av inkontinens räcker det med att använda bindor för inkontinens. Men i de svårare fallen kan det vara nödvändigt att använda vuxenblöjor, vilket kan hjälpa dig att lättare ta dig igenom vardagen.

Bindor för inkontinens suger bort urinen från ytan och kapslar in den i mitten av bindan, så att bindan och huden snabbt blir torr igen. Du kan även använda fixeringstrosor, som kan ge extra skydd och säkerhet, samt se till att ditt inkontinensskydd håller sig på plats. Det finns inkontinensskydd med olika uppsugningsförmåga beroende på vad du behöver.


När använder man inkontinensskydd?

Inkontinensskydd används i samband med ofrivillig urinering. Inkontinens kan delas in i olika typer och nedan kan du få en överblick över de olika typerna och vad som är orsakerna till dessa.

Trängningsinkontinens

Håller du alltid utkik efter närmaste toalett och känner dig kissnödig ofta, även om du precis har varit på toaletten, eller kanske vaknar flera gånger under natten och behöver kissa? Om du kan känna igen dig i detta lider du förmodligen av inkontinens. Denna typ kallas trängningsinkontinens, där du upplever ett frekvent behov av att kissa och att det uppstår snabbt. Trängningsinkontinens kallas också en överaktiv blåsa.

Det kan vara svårt att hitta orsaken till trängningsinkontinens, men man antar att det skickas signaler till hjärnan om att blåsan är full, även om den kanske inte är det.

Ansträngningsinkontinens

Brukar du ofta kissa ofrivilligt när du hostar, skrattar eller nyser? Dessa är alla tecken på ansträngningsinkontinens, som är den vanligaste formen av inkontinens hos kvinnor. Ansträngningsinkontinens inträffar när vi hostar, nyser, lyfter något tungt eller skrattar, och bäckenbottenmusklerna är för avslappnade för att dra ihop sig tillräckligt för att hålla urinen.

Du kan träna din bäckenbotten till att bli stark, så att det blir lättare att hålla tillbaka urinen och på så sätt undvika läckage.

Blandinkontinens

Blandinkontinens är när du har både ansträngningsinkontinens, det vill säga, ofrivilliga läckage vid ökat buktryck som bäckenbottenmuskulaturen inte orkar hålla emot och trängningsinkontinens, det vill säga, att din blåsa är överaktiv. Du märker dock troligen att det bara är en av typerna som ger mest besvär.

Pil till toppen

Fri frakt över 499 kr

med DHL

30 dagars returrätt

30 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.