Silver Schampo

Silverschampo är designat för att neutralisera gula toner i blont och grått hår. Dess unika pigmentering hjälper till att förnya och bibehålla en kall hårfärg samtidigt som den ger håret en förnyad glans.

Hur fungerar silver schampo? | Fördelar med schampot | Så här använder du silver schampo

27 Produkt(er)

Silver Schampo - hemligheten bakom kallt skimmer och fri från gula undertoner

Det finns många schampon som kan göra olika saker för ditt hår. Men vad är ett silverschampo och vad kan det göra för dig?

Silver schampo, även känt som lila schampo, är inte vilket schampo som helst. Det har en speciell förmåga att neutralisera gula toner i håret, vilket ger det en fräschare och kallare glans. Detta är särskilt användbart för dem med blont, grått eller ljust hår som vill behålla en kall nyans och undvika det gula skimmer som ofta kan uppstå över tid. Men det är inte bara färgat hår som kan dra nytta av detta schampo. Naturligt grått hår kan också få ett lyft och en förnyad glans.Hur fungerar silver schampo?

Ett silver-schampo är inte bara ett vanligt schampo med en snygg färg, den lila färgen i ett silverschampo spelar nämligen en central roll i hur produkten fungerar.

För att förstå hur ett silver schampo fungerar, låt oss titta på färgskalan. Lila och gult är komplementfärger, vilket betyder att de neutraliserar varandra. När silver schampo appliceras i gult hår, arbetar det lila pigmentet i schampot med att neutralisera de gula undertonerna, vilket resulterar i ett kallare och mer neutraliserat skär.

På ett tekniskt plan tränger lila pigment in i hårets yttre skikt och balanserar de gula tonerna som kan orsakas av en rad faktorer såsom sol, klor, hårfärgning och naturlig åldring.

Det är viktigt att notera att effekten av silver schampo varierar beroende på hårets porositet och den tid som schampot får sitta i håret. Ju längre tid schampot får sitta i håret, desto intensivare kommer neutraliseringen att bli.Fördelar med att använda silver schampo

Silver schampots unika sammansättning och egenskaper ger ett antal fördelar. Här är några av de mest framträdande fördelarna med att integrera silver schampo i din hårvårdsrutin:

 • Det lilla pigmentet hjälper till att neutralisera gula toner, vilket ger håret en kallare nyans.
 • Perfekt för dem som vill undvika det gula sken som ofta kan uppstå i blont eller grått hår.
 • Hjälper till att bibehålla färgens kalla sken i blont hår och förlänga tiden mellan färgningar.
 • Förutom färgkorrigering kan silverschampo också ge håret ny glans och vitalitet.

Genom att förstå och utnyttja dessa fördelar kan silverschampo bli en oumbärlig del av din hårvård.Hur och när ska man använda silver schampo?

Att använda silverschampo fungerar på samma sätt som vanligt shampoo, men det finns vissa specifika steg och tips som kan hjälpa dig att få det bästa resultatet. Du måste dock vara uppmärksam på att det kan vara individuellt från silvershampoo till silvershampoo hur det ska användas, men som utgångspunkt kan du följa dessa steg:

 1. Börja med att blöta håret.
 2. Ta en lämplig mängd silverschampo händerna och arbeta in det i håret från hårbotten och ut i längderna. Kom ihåg att produkten är mycket pigmenterad, så en liten mängd räcker långt.
 3. Detta är det viktigaste steget. Beroende på hur intensiv effekt du vill ha, kan du låta schampot sitta 1-10 minuter. Ju längre tid desto mer intensiv kommer effekten att vara. Men var försiktig - för lång tid kan resultera i en oönskad lila nyans.
 4. När den önskade verkningstiden har uppnåtts, skölj håret noggrant med kallt eller ljummet vatten. Det hjälper till att stänga hårfibrerna och bevara den kalla nyansen.
 5. Efter användning av silverschampo är det bra att använda en bra hårinpackning för att ge håret mycket fukt.
 6. Avsluta med ett fuktgivande balsam, vilket hjälper till att stänga fibrerna.

Tips för optimal användning:

 • Beroende på ditt hår och dina önskemål kan du använda silvershampoo 1-3 gånger i veckan. Om du märker att ditt hår börjar få en lila nyans, kan du minska användningen.
 • På grund av schampots höga pigmentering behöver man bara använda en liten mängd för att uppnå bra resultat.

Genom att följa dessa enkla tips kan du säkerställa att du får ut så mycket som möjligt av ditt silverschampo och uppnår det önskade resultatet.

Pil till toppen

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.