Schampobar

Schampobaren har blivit väldigt populär på grund av sin mildhet och naturlighet, man slipper plastförpackningen och den innehåller en massa naturliga ingredienser. Här hittar du både veganska, sulfatfria och väldoftande schampobars.

Vad är en schampo bar? | Hur använder jag en schampobar? | Miljömässiga fördelar | Förvaring

27 Produkt(er)

Vad är en schampobar?

En schampobar är schampo som en fast tvålbit som du kan använda för att tvätta håret med. En schampobar innehåller ingredienser som ger ditt hår och hårbotten vård och näring, och den är även ett bra val för miljön. Så om du vill vara fri från plastförpackningar och vill ha ett högkoncentrerat schampo är en schampobar ett riktigt bra val. Ingen produkt går heller till spillo med en schampobar. 

Du känner redan till den traditionella tvålbaren som har använts för kropps- och handtvätt i flera århundraden. Många har sedan dess gått över till flytande tvål i plastförpackning, som man oftast ser i de flesta badrum idag. Det traditionella tvålhantverket har trots det kommit tillbaka och idag finns en mängd fantastiska hand- och kroppstvålar samt schampon som barer.

Det beror bland annat på det ökande fokuset på avfall och att plastförpackningar inte är något bra val för vår natur. Många väljer också schampobarer för sina naturliga ingredienser som ger fyllighet och näring till håret. Dessutom är många schampobarer veganska, så du skyddar både miljön och djurlivet när du använder schampobarer.


Guide – Hur man använder en schampo bar

Om du har använt flytande schampo hela ditt liv kan det verka lite konstigt att tvätta håret med ett fast schampo. Som tur är, är det inte svårt eller besvärligt så snart du har vant dig vid en schampobar.

  1. Börja med att blöta håret i duschen.
  2. Blöt din schampobar och gnugga den runt i håret tills det löddrar bra.
  3. Massera in schampot i håret och hårbotten. Lägg lite mer tid på detta än vad du normalt skulle göra med ett flytande schampo.
  4. Skölj håret noggrant och se till att allt schampo är ur håret.
  5. Om det behövs, upprepa hårtvättningen.
  6. Avsluta med en balsambar.

Miljömässiga fördelar med att använda en schampobar

Det finns flera miljöfördelar med att använda en schampobar framför vanligt schampo på flaska. Med en schampobar slipper du en massa plast och förpackningar, då de flesta schampobarer har minimalt med emballage.

Dessutom tänker många inte på hur mycket vatten flytande schampo faktiskt innehåller. Här går det åt mycket resurser för att transportera något som vi alla redan har hemma i duschen. Om du använder en schampobar får du ett högkoncentrerat schampo, som kommer att räcka till betydligt fler tvättar än ett vanligt flytande schampo.


Hur länge håller en schampobar?

Hur länge din schampobar håller beror på hur mycket hår du har och hur du förvarar den. Alla schampobars innehåller inte heller samma mängd. Men som utgångspunkt håller de flesta schampobars i ca 50 tvättar om du har axellångt hår.


Hur förvarar jag min schampobar?

Många tror att en schampo- eller tvålbar är en stor bakteriebomb, och det kan den vara om man inte förvarar det ordentligt. Men i verkligheten är det inte din schampobar som blir fylld med bakterier utan vattnet den ligger i om vattnet inte kan rinna av din schampobar. Därför är det viktigt att du förvarar din schampobar rätt så att den kan torka upp på alla sidor och inte förblir fuktig.

Förvara din schampobar i en tvålkopp

För att undvika bakteriebildning finns det olika sätt du kan förvara din schampobar, du kan t.ex. använda en tvålhållare. Med en tvålhållare torkar din schampobar snabbt och du slipper därför också att den blir mjuk och full av bakterier.

Pil till toppen

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.