Guide för användning av Nupo

Skrivet av

Om du planerar att kickstarta din viktminskning med produkter från Nupo men tvivlar på hur de olika produkterna används, så läs vidare här! Nupo är känt bland många som ett effektivt sätt att gå ner i vikt snabbt, men det kan vara svårt att räkna ut hur man bäst använder Nupo-produkterna - som supplement eller som en komplett kostersättning. Vi har här samlat information om Nupo´s olika produkter, så att du enkelt kan ta reda på hur du kan kombinera de många spännande viktminskningsprodukterna och hitta den lösning och det upplägg för viktminskning som passar bäst för just dig.


Introduktion till Nupo

Nupo grundades 1981 och har alltsedan starten specialiserat sig på viktminskningsprodukter. Det populära varumärket har utvecklat produkter för komplett kostersättning och produkter för ersättning av enskilda måltider. Det finns en skillnad i vilka produkter som passar bäst för olika ändamål. Gemensamt för produkterna är dock att de alla är en god och effektiv hjälp på vägen till viktminskning.


Nupo som komplett kostersättning

Nupos mest kända form för kur och produktserie är produkterna Nupo Diet som är en så kallad VLCD-kur (Very Low Calorie Diet). Om du byter ut alla dina måltider med en Nupo Diet Shake, kallar man det för komplett kostersättning och detta är det mest effektiva sättet att gå ner i vikt med Nupo, eftersom du på detta sätt konsumerar minst kalorier. Om du byter ut alla måltider med Nupo Diet Shakes, får du i dig 700 kalorier om dagen.

Nupo Diet produkter finns både som Diet Shakes, Diet Oatmeal och Diet Soup och dessa produkter kan enkelt blandas och kombineras så att du kan anpassa din kur helt individuellt efter önskemål. På så sätt kan du variera dina måltider så att du inte blir trött på en smak eller typ av mat. Du kan ersätta din kost med Nupo Diet i flera veckor för att uppnå optimal effekt men efter max 8 veckor bör du ta en 1 till 2 veckors paus, där du äter en vanlig men energisnål kost innan du kan börja med komplett kostersättning igen.


Diet Shakes

kvinde strækker sig med milkshake i forgrunden

Nupo Diet Shakes finns i 5 olika smakvarianter: 

 • Chocolate Flavour
 • Caffe Latte
 • Jordgubb
 • Mango Vanilj
 • Blueberry Raspberry

En Diet Shake är lätt att förbereda och är därför ett bra val om du inte vill lägga ner så mycket tid på att förbereda dina måltider. För att förbereda måltiden blandar du bara 32 g pulver eller ett brev tillsammans med 3 dl kallt vatten i t.ex. en Nupo Shaker tills pulvret är helt upplöst. Många föredrar att låta blandningen stå i kylen ett tag innan den serveras för att njuta av produkten helt kall.

Dessa varianter innehåller antingen 114, 115, 116 eller 117 kalorier per portion och de kan därför mixas och blandas helt fritt, så du kan välja de smaker som du gillar bäst.

Diet Soup

Nupo Diet Soup finns i tre varianter: Tomato, Vegetable och Spicy Thai Chicken. Soppan blandas på samma sätt som en Diet Shake med 3 dl vatten men bör sedan värmas upp i en kastrull eller i mikrovågsugnen för att smaka bäst. Du kan med fördel strö örter över soppan före servering, vilket ger soppan en sista touch och gör den extra god och smakrik.

Oatmeal

Nupos Diet Oatmeal är med den klassiska smaken av äpple och kanel och havregröten kan avnjutas till alla dagens måltider. Blanda bara innehållet i ett brev med 175 ml vatten och skaka väl innan du värmer den i mikrovågsugnen. Du kan strö lite kanel ovanpå innan servering, vilket förstärker grötens smak av kanel och gör den extra välsmakande.


Tillberedning av Nupo - vatten eller mjölk?

Alla Nupo Diet produkter kan också blandas med mjölk om du önskar en mer krämig konsistens men du ska då vara uppmärksam på det extra kaloriintag som blir. Mjölk innehåller mellan 33 och 64 kalorier per dl beroende på mjölkens fettprocent.

Det mest optimala för en viktminskning är alltså att använda vatten men de olika shakes, soppor och gröt kan kombineras enligt dina egna önskemål, så att du kan konsumera flest av de produkter du gillar bäst.

Nupo Diet produkter är speciellt utformade för att innehålla alla de näringsämnen, vitaminer och mineraler som kroppen behöver och som du genom vanlig kost bara kan få i dig i rätt mängder genom ett högt kaloriintag. Därför, när du använder Nupo-dieten, rekommenderas det att du byter ut alla måltider på dagen och inte bara 5/6, eftersom du på detta sätt är säker på att få i dig tillräckligt med alla de viktiga näringsämnena.

Du kan dock alltid äta en vanlig portion middag utöver de 6 Nupo Diet måltiderna om du vill att ditt dagliga kaloriintag ska vara högre än 700.


Köp Nupo Diet produkter här.


Nupo One Meal

Om du vill ha en mindre viktminskning eller en viktminskning under en längre tid kan du använda Nupo One Meal produkter för att ersätta 1 eller 2 huvudmåltider om dagen. Nupo One Meal finns som barer, meal shakes eller som pannkakor och de innehåller alla de vitaminer och mineraler du normalt får i dig i en huvudmåltid. One Meal produkterna innehåller alltså alla nödvändiga näringsämnen men med ett lågt kaloriinnehåll och de kan därför användas för att hålla nere det dagliga kaloriintaget.

Varje One Meal produkt innehåller ca 200 kalorier och i en vanlig kost kan de ersätta antingen frukost, lunch eller middag, så att du totalt sett får ett lägre totalt kaloriintag under dagen.

Enkel lösning

Måltidsersättningarna från Nupo är en snabb och enkel lösning om du vill ha en läcker men kalorifattig måltid. Det finns 7 olika smaker av barerna och de innehåller endast 220 kalorier per styck. De sju smakerna är:

 • Caramel
 • Chocolate
 • Chocolate Mint
 • Toffe Crunch
 • Lemon Crunch
 • Brownie Crunch

Dessa välsmakande barer är storfavoriter eftersom de smakar så gott och samtidigt kan avnjutas med gott samvete. En bar tar heller inte stor plats i väskan eller fickan och är enkel att ha med när man är på språng eller om man inte hinner att fixa en huvudmåltid. Se några av de mest populära Nupo One Meal-produkterna här:

One Meal produkterna kan också fås som shakes i smakerna: 

 • Vanilla Banana
 • Chocolate Flavour
 • Caffe Latte
 • Blueberry Pomegranate

Dessa shakes kan köpas i förpackningar om 12 st och kräver bara en lätt skakning och så är de färdiga. Shaken är extra god att avnjuta kyld och den har samma näringsinnehåll som en vanlig huvudmåltid men med färre kalorier.

Nupo One Meal +Prime

Vill du prova måltidsersättningar som är en klass över många andra produkter på marknaden? Nupo One Meal +Prime har mer protein och mer fiber än många andra måltidsersättningar. Dessutom är alla produkter utan tillsatt socker och det finns inga kompromisser när det gäller smak och kvalitet. Utforska hela serien av Nupo shakes, Nupo barer och veganskt Nupo pulver!


Extra Slim Boost från Nupo

kvinder jubler på vægt over vægttab

För att komplettera din viktminskning kan du hitta 5 olika viktminsknings-kosttillskott från Nupo, alla med sin egen speciella funktion. De 5 varianterna består alla av naturliga ingredienser och är glutenfria, GMO-fria och även lämpliga för vegetarianer.

Burn My Fat

Nupo Slim Boost Burn My Fat innehåller extrakt från kolanötfrö, som är en naturlig källa till koffein. Dessutom innehåller produkten C-vitamin som bidrar till en normal energimetabolism samt Yerba Mate och cayennepeppar. Du ska bara ta en kapsel dagligen.

Fill My Tummy

Produkten Fill My Tummy har förmågan att fylla magen så att du inte känner dig så hungrig i samband med måltiderna och därför har mindre tendens att äta för mycket. Produkten innehåller glukomannan fibrer som kan absorbera vatten och bli till en fyllig massa när den kommer i kontakt med vatten i magsäcken. Därför bör du också dricka mycket vatten i samband med Fill My Tummy - minst 1-2 glas.

Fat Binder

Nupo Slim Boost Fat Binder innehåller lipomyl som kan binda upp till 60 gånger sin egen vikt i fett, vilket gör att fettet inte absorberas i kroppen. Du bör ta 2 kapslar 15 minuter före en huvudmåltid tillsammans med minst 1 stort glas vatten för att uppnå effekt. Du bör dock inte ta mer än 6 kapslar dagligen.

Calorie Fighter

Det senaste tillskottet till Nupos serie av viktminsknings-kosttillskott är Nupo Slim Boost Calorie Fighter, som med sitt innehåll av kitosan och glukomannan kan hjälpa till att förhindra överätning. Kitosan drar till sig och binder fett helt naturligt från magen, vilket hjälper till att bilda osmältbara fettkluster som inte absorberas av kroppen. Glucomannan är en naturlig fiber som kan absorbera vatten upp till många gånger sin egen volym, vilket ger dig en känsla av mättnad. Lös upp 1 st brev Calorie Fighter i ett stort glas vatten dagligen före en huvudmåltid, 3 gånger om dagen.

Slim Boost produkterna från Nupo kan kombineras med Nupo Diet produkterna, Nupo One Meal eller användas ensamma om du behöver lite hjälp för att boosta din viktminskning. Om du vill veta mer om Slim Boost serien, kan du här se svaren på de vanligaste frågorna om Nupo Slim Boost.


Mellanmåltider

Nupo har två olika barer - de så kallade Protein Bites, som kan användas som ett bra mellanmål som inte bara är "tomma kalorier". Barerna har ett lågt kaloriinnehåll på endast 134-137 kalorier, samtidigt som de har ett högt proteininnehåll. Barerna finns i varianten Chocolate och har båda en läcker krämig konsistens och intensiv smak. Om du behöver ett mellanmål, en snabb snack eller lite extra protein i samband med träning är dessa barer en bra lösning som snabbt och enkelt ger en god känsla av mättnad.


Tillbaka till Nupo´s produkter

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.