Freestyle blodsockermätning

ABBOTT DIABETES CARE och Freestyle
10 Produkt(er)

Få en lugnare vardag med FreeStyle blodsockermätare

Diabetes är en sjukdom som alla känner till och tyvärr många som drabbas av. Faktum är att ca 500 000 människor i Sverige, har sjukdomen, diabetes. Det är emellertid väldigt olika vilken typ av diabetes vi drabbas av, ca 10 procent har typ 1-diabetes, ca 85 procent, typ 2-diabetes. Förutom ovanstående är det förmodligen också ett stort mörkertal.

Det är mycket viktigt att upprätthålla ett stabilt blodsocker ... mycket viktigare än vad du tror! När du bygger upp din kunskap runt tecknen på alltför högt eller lågt blodsocker, kommer du också att lära dig känna igen om du har haft det ena eller andra. Ett lågt blodsocker gör att du känner dig extra trött, kan ha humörsvängningar och samtidigt få problem med koncentrationen. För högt blodsocker å andra sidan gör att din kropp kan känna sig mycket energisk och använda mycket energi som den inte har. Du kan läsa mer om bra råd för ett stabilt blodsocker här.

Diabetes är naturligtvis inte något vi väljer själva, men det kräver stora förändringar i vardagen och ett annat sätt att leva - andra rutiner och kost, men det betyder också att du behöver vara mer medveten om kroppens signaler. Diabetes ställer kräv på din vardag, men det betyder absolut inte att du inte kan få en naturlig och normal vardag som ligger nära ett liv utan diabetes. Det kräver dock eget engagemang och vilja.

FreeStyle från Abbott har utvecklat en serie blodsockermätare och sensorbaserade blodsockermätare. Apparaterna har lite olika egenskaper och anpassar sig till ålder, livsstil, aktivitetsnivå och de utmaningar man har med sin diabetes. FreeStyle har en ambition att göra vardagen enklare för dig med diabetes. De vill skapa produkter som betyder att vardagslivet blir så likt som möjligt ett liv utan diabetes.

Vilka produkter erbjuder FreeStyle?

I FreeStyle’s sortimentet ingår flera produkter, och en av dem är bland annat. FreeStyle Precision Neo. Denna blodsockermätare är speciellt utvecklad för dem som använder insulin, men kan användas av alla diabetiker. FreeStyle har, vad gäller design, fokus på det tekniska, och det upplevs genast. Designen är smart, skärmen är känslig och samtidigt otroligt lätt att använda. Skärmen är belyst , tydlig, stor och lätt att läsa av, vilket gör att den känns trygg. Den har också ett antal extrafunktioner som gör den till en bra enhet för dig som använder insulin - men kan även användas som en blodsockermätare.

FreeStyle har också utvecklat en blodprovstagare som garanterar en nästan smärtfri provtagning. Blodprovstagaren använder lansetter och passar för olika typer av lansetter. Lansetterna måste naturligtvis bytas ut efter användning. FreeStyle blodprovstagare kan ställas in på nio olika djup.

Vid sidan av sortimentet som utgör blodprovstagare och blodsockermätare har FreeStyle också ett urval av testremsor beroende på vilken blodsockermätare som används.

Källa: Folkhälsorapport 2009, Socialstyrelsen

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.