Bröstpumpar

När ska jag använda en bröstpump?

Normalt är naturlig amning att föredra och vad de flesta önskar, men det kan uppstå situationer när du behöver en bröstpump under en kortare eller längre period.

En bröstpump kan vara en fördel om du måste vara borta från din baby under en längre tid. På så sätt kan du mjölka ur och spara din bröstmjölk så att någon annan kan ge den i flaska. Det är en fördel att ge flaska med din egen bröstmjölk i stället för modersmjölksersättning eftersom modersmjölken innehåller viktiga, naturliga vitaminer och näring

Att använda en bröstpump kan också vara ett aktivt val, så att din partner också kan dela glädjen att mata ert barn. På så sätt kan ni dela på nattpasset och du kan få mera sömn. Om du måste tillbaka till jobb eller studier, är det också bra att fler kan mata.

Bröstpumpen kan också användas i situationer om du upplever problem med din amning eller vid överproduktion av mjölk. Om brösten är mycket stora och spända, kan din baby kanske inte få tag om bröstvårtan, om du har spruckna eller ömma bröstvårtor eller kanske bröstinflammation, då kan en bröstpump hjälpa till. Om du inte producerar tillräckligt med mjölk å andra sidan, kan en bröstpump främja mjölkproduktionen samtidigt med din amning.

Det finns många anledningar att använda en manuell eller elektrisk bröstpump under amningsperioden. Det kan vara till hjälp om du upplever problem med amningen, men det kan också vara ett aktivt val att amma via flaska.

Ska jag välja en manuell eller elektrisk bröstpump?

Att välja en manuell eller elektrisk bröstpump beror till stor del på dina behov.

Vill du amma på heltid eller vill du komplettera med en flaska då och då? Eller har du planerat att börja jobba eller studera och måste vara borta från din baby under längre perioder. Vill du helst pumpa ur manuellt eller vill du låta en elektrisk pump göra jobbet åt dig?

Läs här och fråga dig själv och kom ett steg närmare beslutet om en manuell eller elektrisk bröstpump.

Elektrisk bröstpump

Om du planerar att mjölka ur dagligen, eller om du har problem med amningen rekommenderar vi en elektrisk bröstpump. Vår rekommendation är en Medela Swing Flex elektrisk bröstpump vilken är bäst i test och varumärket är känt från bröstpumpar på sjukhus och som hyrpumpar. Medela Swing Electric är Medelas minsta och lättaste, elektriska pump, vilket är bra för tillfällig pumpning och lätt att ta med. Denna bröstpump görs också som dubbelpump och heter då Medela Swing Maxi Flex. Med Medela Swing Maxi kan du halvera pumpningstiden i förhållande till enkel pumpning. Dessutom pumpar Medela Swing Maxi ur ca 18% mer bröstmjölk än Medela Swing Single och andra modeller.

Manuell bröstpump

En manuell bröstpump är att föredra om du främst ammar ditt barn och därför mjölkar ur mera sällan. Det kan vara att du överproducerar mjölk och behöver tömma brösten eller behöver ha en flaska vid speciella tillfällen. En manuell bröstpump är en billigare lösning om ditt behov av pumpning inte är så stort.

Vår rekommendation är Philips Avent manuell bröstpump, som både är billig och väldigt populär. När du väljer en manuell bröstpump har du full kontroll över sugstyrka och pumprytm. Du kan enkelt pumpa ur modersmjölken direkt i den medföljande AVENT-flaskan.

Vår kund Helle har recenserat bröstpumpen och skriver:

Denna bröstpump är ett riktigt, bra verktyg för att stimulera mjölkproduktionen. Om du enbart ammar och ska bort eller tror att ditt barn inte får tillräckligt, använd pumpen när du ammat, och på kvällen när din baby sover, då börjar du att producera mera mjölk. Jag la min baby till bröstet hela tiden för att BVC-sköterskan rådde mig till det ,för att jag skulle producera mera mjölk. Det fick inte min mjölkproduktion att öka, utan jag blev ännu mera stressad för att jag kände att jag ammade ständigt. Lösningen var denna pump, vilken jag rekommenderar starkt.

Med24.se har också ett brett sortiment av manuella bröstpumpar från alla kända märken och som ständigt finns till bra pris.

Se till exempel manuella och elektriska bröstpumpar från varumärkena MAM, Phillips Avent, Mininor och Medela.

Ska jag välja en enkel eller dubbel bröstpump

När du väljer en enkel eller dubbel bröstpump börjar det med beslutet hur ofta du planerar att ge ditt barn bröstmjölk från flaska. Om du i förväg vet att du kommer att dela ansvaret för matning med någon annan mer än två gånger i veckan, rekommenderar vi en dubbel bröstpump, som pumpar ur båda brösten samtidigt. Fördelen är att båda brösten pumpas ur samtidigt, vilket bidrar till bättre underhåll av mjölkproduktionen.

Vilken bröstpump ska jag välja?

Det finns så många olika sorters bröstpumpar, enkla, dubbla, elektriska och hyrpumpar, så det kan vara svårt att välja rätt.

En manuell bröstpump varierar mellan antal pumptag per minut beroende på hur erfaren du är med bröstpumpen, de elektroniska bröstpumparna, pumpar automatiskt mer per minut. Det innebär att om du behöver pumpa ur dagligen rekommenderar vi en elektrisk bröstpump.

På Med24.se erbjuder vi ett brett utbud av både manuella och elektriska bröstpumpar. Läs här om några av våra speciellt, utvalda bröstpumpar eller titta själv i vårt breda utbud av bröstpumpar här.

Medela Swing Maxi är en elektronisk dubbelbröstpump som levereras med ett sughuvud och en 150 ml flaska. Bröstpumpen är prisbelönt för sin design och teknik - bland annat är den perfekt om du vill pumpa ur regelbundet och diskret, eftersom den är mycket tyst. Det är en bröstpump som imiterar barnets sugsätt, samtidigt som den är mycket behaglig för dig. Medela Swing bröstpump är bland de dyrare, ja, men Medela Swing är också en garanti för kvalitet och komfort. Varumärket Medela kanske du känner igen från sjukhuset, men de finns också för privat bruk. Om du inte vill pumpa dubbelt kan du blockera en slang och bara använda bröstpumpen på ett bröst. Pumpen kan köras både på batteri och ström.

Philips Avent manuell bröstpump rekommenderas om du vill ha en billig bröstpump och främst amma ditt barn.

Den billiga, manuella bröstpumpen har en 5-bladig massageplatta med en mjuk, vingaktig struktur som känns varm mot huden. Skölden på Avent bröstpump stimulerar försiktigt mjölkproduktionen och är skonsam mot bröstet. Med en Philips Avent manuell bröstpump kan du enkelt imitera barnets sugrörelser och även kontrollera hur kraftfullt den ska suga. Med Avent kan du pumpa bröstmjölk direkt i den medföljande flaskan eller andra Phillips Avent-flaskor.

Medela Swing är en elektrisk, 2-fas bröstpump för enkel pumpning. Medela bröstpump levereras med ett sughuvud och en 150 ml flaska. Liksom Medela Swing Maxi är det en bröstpump som är prisbelönt för sin design, den är tyst om man måste pumpa regelbundet och diskret. Medela Swing imiterar barnets sugrörelser och är behaglig för dig. Medela Swing fick bäst i test 2015.

"Den bästa bröstpumpen enligt min mening. Hade en annan bra bröstpump, men den här modellen pumpar bättre tycker jag, och utan någon form av obehag. Den är också lätt att rengöra, "skrev Laura K och gav den 5 av 5 stjärnor i sin recension av pumpen på vår webbplats. Och det är sant, för Medela Swing är en bröstpump som är lätt att montera och rengöra. Tillsammans med pumpen levereras en förvaringspåse, bärrem och strömkabel. Medela Swing påminner om de pumpar som används på sjukhus, men denna Medela bröstpump ingår i en serie, utvecklad för privat bruk.

Om du har erfarenhet av någon av våra bröstpumpar, tar vi gärna emot en recension här på sidan. Med24.se har kontinuerligt erbjudanden och billiga priser på bröstpumpar.

Hyra bröstpump?

Medelas Symphony bröstpump är en hyrpump som också används på sjukhus. Hyrpumpen har utvecklats speciellt för att stödja mammors amning i hemmet som start, uppbyggnad och underhåll av tillräcklig mjölkproduktion. Symphony bröstpump är perfekt för långsiktig och frekvent pumpning.

Flera företag erbjuder uthyrning av bröstpumpar från Medela. På Med24.se erbjuder vi inte uthyrning, men i stället har vi ett stort utbud av tillbehör från Medela. Du kan köpa tillbehörs-set till enkel eller dubbel hyrpump från Medela. Med Medela Symphony-set kan du pumpa din bröstmjölk lugnt hemma med din hyrda Medela Symphony. Du kan på så sätt ha en egen pumpuppsättning av hygieniska skäl.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.