Bröstpumpar

Om du ibland behöver kunna pumpa ut mjölk för att ge ditt barn bröstmjölk på flaska - till exempel om amningen kånglar eller om ditt barn behöver mjölken senare, kan du använda en bröstpump för att enkelt pumpa ut och spara din bröstmjölk.

När ska jag använda en bröstpump? | Vilken bröstpump ska jag välja? | Manuell eller elektrisk bröstpump? | Enkel eller dubbel bröstpump?

38 Produkt(er)

När ska jag använda en bröstpump?

Rundt billede - Mor sidder med sin baby i armene og ved siden af står to brystpumper

Normalt sett är naturlig amning att föredra och vad de flesta vill, men det kan uppstå situationer där man behöver en bröstpump under en kortare eller längre period.    

En bröstpump kan vara en fördel om du måste vara borta från din bebis en längre tid. På så sätt kan du pumpa ut och spara din bröstmjölk så att en annan person kan ge flaska till ditt barn. Det är en fördel att ge en flaska med egen bröstmjölk snarare än modersmjölksersättning, då den naturligt innehåller viktiga vitaminer och näring.

Att använda en bröstpump kan också vara ett aktivt val, vilket ger din partner möjlighet att dela glädjen av att mata erat barn. På så sätt kan ni också dela på nattskiftet, och du kan få mer av den viktiga sammanhängande sömnen. Om du måste återgå till arbete eller studier tidigt kan din partner överta matning med hjälp av modersmjölk i nappflaska.

Bröstpumpen kan även användas i situationer där du upplever problem med din amning eller har överproduktion av mjölk. Om brösten är stora, hårda och spända kan ditt barn inte greppa bröstvårtan. Om du har spruckna och ömma bröstvårtor eller har fått oturen att få mjölkstockning kan en bröstpump hjälpa. Om du inte producerar tillräckligt med mjölk kan en bröstpump även främja mjölkproduktionen i samband med din amning.

Det finns många goda skäl att använda en manuell eller elektrisk bröstpump under amningsperioden. Den kan vara till hjälp om du upplever utmaningar med din amning och den kan också hjälpa dig om du aktivt har valt att ge bröstmjölk i flaska.Vilken bröstpump ska jag välja?

Det finns många varianter av bröstpumpar; enkelbröstpumpar, dubbla bröstpumpar, elektriska bröstpumpar och bröstpumpar för uthyrning.

Med en manuell bröstpump varierar antalet pumpningar per minut beroende på hur erfaren du är med bröstpumpen, medan de elektroniska bröstpumparna automatiskt kommer att ha flera pumpningar per minut. Om du behöver pumpa ut dagligen rekommenderar vi en elektrisk bröstpump.

Ska jag välja en manuell eller elektrisk bröstpump?

Om du ska välja en manuell eller elektrisk bröstpump beror till stor del på dina behov.
Vill du amma fullt eller vill du komplettera med flaska då och då? Eller är det planerat att du ska börja jobba eller studera, där du tvingas vara borta från din bebis under långa perioder. Vill du hellre göra jobbet med att pumpa manuellt eller vill du låta en elektrisk pump göra jobbet åt dig?

Ställ dig själv frågorna och kom ett steg närmare ditt beslut om en manuell eller elektrisk bröstpump.

Elektrisk bröstpump

Om det är din plan att mjölka ut dagligen, eller om du har problem med din amning, rekommenderar vi en elektrisk bröstpump. Vår rekommendation är en Medela Swing Flex elektrisk bröstpump, som också är bäst i tester, och märket är känt från bröstpumparna på sjukhus och bröstpumpar för uthyrning. Medela Swing Flex elektrisk bröstpump är Medelas populära och effektiva elektriska pump, som är bra för att pumpa då och då och enkel att ta med när du är på språng. Denna bröstpump finns också som en dubbelpump och kallas Medela Swing Maxi. Med Medela Swing Maxi kan du halvera pumpningstiden jämfört med enkelpumpning. Dessutom pumpar Medela Swing Maxi ca 18% mer bröstmjölk än Medela Swing enkelpump och andra modeller.

Om du letar efter en elektrisk bröstpump som är kompakt, lätt, bärbar och lätt att ta med överallt, är Medela Freestyle ett upplagt val. Med Freestyle har du möjlighet att pumpa när som helst och var som helst – även när du är långt hemifrån.

Manuell bröstpump

En manuell bröstpump är att föredra om du i första hand ammar ditt barn och därför endast pumpar ut mjölk ibland. Det kan vara att du överproducerar mjölk och behöver tömma bröstet, eller att du vill pumpa ut mjölk till nappflaskan vid speciella tillfällen. En manuell bröstpump är en billigare lösning än en elektrisk, om ditt behov av pumpning inte är så stort.

Vår rekommendation är Philips Avent manuell bröstpump, som är både billig och väldigt populär. När du väljer en manuell bröstpump har du full kontroll över sugkraften och pumprytmen. Du kan enkelt pumpa din bröstmjölk direkt i den medföljande AVENT-nappflaskan.

Med24.se har även ett stort utbud av manuella bröstpumpar från andra välkända märken som regelbundet är på kampanj.
Se t.ex. manuella och elektriska bröstpumpar från märkena MAM, Phillips Avent, Mininor och Medela.Ska jag välja en enkel eller dubbel bröstpump?

Rundt billede - 2 brystpumper med mælk i

När du ska välja om du ska ha en enkel eller dubbel bröstpump ska du först fundera över hur ofta du planerar att mata ditt barn med flaska. Om du i förväg vet att du kommer att dela ansvaret med att mata ditt barn med någon annan person mer än två gånger i veckan rekommenderar vi en dubbel bröstpump, som pumpar båda brösten samtidigt. Fördelen med en dubbelpump är att pumpning på båda brösten samtidigt bidrar till bättre underhåll av din mjölkproduktion.

På Med24.se erbjuder vi ett stort urval av både manuella och elektriska bröstpumpar. Läs här om några speciellt utvalda bröstpumpar ur vårt sortiment eller se själv i vårt stora utbud av bröstpumpar ovan.

Medela Harmony är en manuell bröstpump från Medela, den har som den enda manuella bröstpumpen en 2-fas expressionsteknologi. Denna 2-faspumpning efterliknar barnets sugbeteende, så att pumpningen blir mest naturlig och effektiv. Medela Harmony är nästan helt ljudlös, och den är så lätt, diskret och praktisk att den lätt kan tas med på språng om du ska utanför hemmet. Använd därför Medela Harmony som hjälpmedel i situationer där det är som mest praktiskt att pumpa ut mjölken, till exempel om du inte har möjlighet att vara med ditt barn dygnet runt, eller om ditt barn behöver passas av någon annan.

Phillips Avent manuella bröstpump är vår populäraste bröstpump, och den rekommenderas speciellt om du vill ha en bra men billig bröstpump och i första hand ammar ditt barn.
Denna billiga manuella bröstpump har en 5-bladsformad massagedyna med en mjuk, sammetslen struktur som känns varm mot huden. Skölden på Avent-bröstpumpen stimulerar försiktigt mjölkproduktionen och är skonsam mot bröstet. Med en Philips Avent manuell bröstpump kan du mycket enkelt efterlikna barnets sugmönster och själv styra hur kraftigt suget ska vara. Med Avent bröstpumpen kan du pumpa bröstmjölk direkt i den medföljande flaskan eller andra Phillips Avent nappflaskor.


Medela Freestyle är en elektrisk 2-fas bröstpump för dubbelpumpning. Denna pump är lätt, praktisk och portabel, men samtidigt är den lika effektiv som bröstpumparna som används på sjukhus. Medela Freestyle Flex levereras med brösttrattar i olika storlekar, så att du kan hitta en tratt som passar dig. Det är oerhört viktigt att brösttratten känns bekväm och att den inte klämmer. Dessutom medföljer 4 bröstmjölksflaskor som kan innehålla 150 ml var och en kylväska som håller bröstmjölken fräsch även om du är långt hemifrån.Tillbehör till bröstpumpar

Till bröstpumpen medföljer oftast en brösttratt, men om denna tratt inte passar dig i storlek kan du köpa brösttrattar hos oss i många olika storlekar, så att du kan hitta den brösttratt som ger dig optimal och bekväm pumpning. Var uppmärksam på att brösttratten ska passa till din bröstpump och därmed vara av samma märke som din bröstpump.

En 20 mm brösttratt medföljer till Phillips Avent bröstpump, men behöver du en större brösttratt kan du även köpa den i 25 mm.

Medela erbjuder brösttrattar för sina bröstpumpar i 5 olika storlekar:

  • S – 21 mm
  • M – 24 mm
  • L – 27 mm
  • XL – 30 mm
  • XXL – 36 mm

De har även tagit fram en speciell ny PersonalFit Flex brösttratt i 4 olika storlekar, som har en oval form och mjuk, flexibel kant. Denna bröstpump kan användas tillsammans med Medela Swing Flex och Medela Swing Maxi Flex.

SNS-Amningssystem

Som en hjälp vid amning kan SNS Amningssystem säkerställa ditt barn den nödvändiga näringen och samtidigt stödja det band mellan mor och barn som kommer genom amning. Amningssystemet har en behållare för näringstillskott och en sond från vilken barnet tar näringen. Slangen fästes vid bröstet och bröstvårtan så att ditt barn matas både från ditt bröst och slangen samtidigt. På så sätt kan den viktiga hud-mot-hud-kontakten upprätthållas, och ditt barn säkerställs rätt näring. Eftersom ditt barn fortfarande suger på bröstvårtan kommer det naturligt att stimulera din mjölkproduktion, så att amningen kan hjälpas på vägen.Uthyrning av bröstpump

Medelas Symphony bröstpump är en bröstpump för uthyrning som även används på sjukhusen. Bröstpumpen är speciellt utvecklad för att stödja mammor i amningsprocessen med initiering, uppbyggnad och underhåll av tillräcklig mjölkproduktion. Symphony bröstpumpen är perfekt för långvarig och frekvent pumpning.

Flera företag erbjuder uthyrning av bröstpumpar från Medela, vilka du känner till från förlossningsavdelningen. På Med24.se erbjuder vi tyvärr inte uthyrning av bröstpumpar men vi har ett stort utbud av tillbehör från Medela. Köp till Symphony pumpset enkel eller dubbel för din hyrda bröstpump så kan du i lugn och ro få ut din bröstmjölk hemma med din hyrda Medela Symphony bröstpump. Pumpseten kan köpas till separat så du kan ha ditt egna pumpset, vilket kan kännas bäst av hygieniska skäl.

Pil till toppen

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.