Escentric Molecules

Unika och vetenskapligt framtagna molekyldofter för honom och henne från Escentric Molecules

Varför är en molekylparfym så speciell?

2 Produkt(er)

Upplev fusionen mellan konst och vetenskap med Escentric Molecules unika molekylära dofter

Escentric Molecules är ett parfymmärke som faktiskt uppstod samtidigt som den första doften skapades och nu är känt över hela världen. Escentric Molecules existerar tack vare att parfymmakaren Geza Schön upptäckte att alla hans favoritdofter innehöll en speciell ingrediens - nämligen den mycket speciella arommolekylen "Iso E Super". Molekylen är en syntetisk doft, som skapades i laboratoriet 1973, varefter den har använts i alla populära parfymer på marknaden. Schön märkte dock att molekylen hade en särskilt, attraktiv kraft när den isolerades och bestämde sig för att prova något som ingen inom parfymindustrin någonsin gjort - att skapa en doft baserad enbart på en enda doftmolekyl med tillhörande blanddofter.

01 - dofterna som startade en helt ny trend

Escentric Molecules första parfymset som heter 01 lanserades 2007 och bestod av Molecule 01: den mycket speciella Eau de Toilette, där 100% av doften kommer från molekylen Iso E Super och Escentric 01: den tillhörande blandningen EDT, motsvarar 65% av molekylen med kompliterande doftnoter som lyfter fram det allra bästa hos de unika tonerna. Det första setet revolutionerade parfymmarknaden och startade en helt ny trend som fick medvind runt om i världen. Sedan lanseringen har Escentric Molecules släppt doftseten 02, 03, 04 och till sist den alldeles nya 05.

Alla Escentric Molecules-parfymer kommer i 'binära' set, där Molecule-varianten baseras uteslutande på en noggrant, utvald, syntetiskt skapad doftmolekyl, medan Escentric-varianten kombinerar varje molekyl med flera klassiska parfymelement för att skapa en mer framträdande doft. Både form och design är inspirerade av vetenskapen och det fantastiska med att kunna skapa något nytt. Därför är förpackningen dekorerad med en binär kod, som representerar doftens vetenskapliga ursprung.

Men varför är en molekylär parfym så speciell?

Det som skiljer en molekylär parfym från andra "traditionella" parfymer är att det är en doft som i sig inte luktar. Produkten består av kemiskt producerade molekyler som reagerar med din individuella kroppskemi, varefter en mycket speciell arom kommer att dyka upp. Molekylära dofter stannar kvar på din kropp länge varje gång men kan ha en tendens att försvinna och sedan komma tillbaka igen. Doftens beteende är därför oförutsägbart och helt unikt, så att den får en personlig touch när du bär den. Egenskaperna hos doftmolekylerna kan dock innebära att du inte kan känna doften produkten lika bra som andra kan. Detta är en av anledningarna till att Escentric Molecules har utvecklat Escentric-varianterna, som har starkare och mer tydliga dofter.

Escentric Molecules unisex parfymset

Alla parfymer i sortimentet är unisex, så de kan användas av både män och kvinnor. Dessutom är de inte Eau de Parfum, utan Eau de Toilette, eftersom en högre doftkoncentration inte skulle ge exakt samma resultat, och det skulle vara synd.
01 och 02-serien finns båda i 100 ml fullstora varianter, för dig som verkligen är ett fan, men alla dofter finns också i 'refill' -varianter, som i själva verket endast är en mindre variant.

  • 01 - baserad på Iso E Super, har en mjuk och fräsch doft som påminner om ceder. Finns både som Molecule & Escentric 100 ml och i refill 30 ml Molecule & Escentric.

  • 02 - med molekylen AMBROXAN™, har en sensuell arom och en friskhet som nästan verkar mineralisk. Den finns i 100 ml Escentric & Molecule eller 30 ml Escentric & Molecule.
 
  • 03 - baserad på Vetiverylacetat, är en halvt, naturlig, halvt syntetisk molekyl och den har gräsliknande citrusnoter. Molecule & Escentric finns endast i 30 ml refill.
 
  • 04 - har molekylen Javanol som huvudingrediens, vars toner påminner om sandelträ ,en fräsch och klar doft. Molecule & Escentric innehåller 30 ml.


Hos oss på Med24 kan du alltid köpa Escentric Molecules till låga priser och få medlemserbjudanden samt snabb och hållbar leverans. Hitta din nya signaturdoft här!

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.