Koffeinfritt te

Med ett koffeinfritt te kan du njuta av en kopp varm te även strax före läggdags utan att behöva oroa dig för en orolig och störd nattsömn. Hitta din favorit bland vårt urval av teer med bland annat kamomill, lavendel, havtorn, citron, ingefära, echinacea, mynta och kanel.

Vad gör koffein? | Ekologiskt te | Heath & Heather | English Tea Shop | Koffeinfritt te för gravida 

47 Produkt(er)

Vad gör koffein?

Koffein finns naturligt i svart te, grönt te och vitt te, och du kanske känner igen det från kaffe, cola och olika energidrycker. Koffein har en stimulerande och energigivande effekt, så efter intag av koffein kan du känna dig mer vaken och alert. Det är därför många föredrar att dricka koffeinhaltiga drycker tidigt på dagen för att känna sig mer utvilade och vakna tidigare.

Koffein kan dock ha en vätskedrivande effekt och för vissa är den stimulerande effekten störande och oönskad, vilket är anledningen till att koffeinfritt te kan vara ett bra alternativ om du vill kunna dricka te utan koffeinets effekter.

Eftersom koffein finns naturligt i tebladen från tebusken Camellia sinensis är teerna på den här sidan baserade på örter, kryddor, frukter och bär snarare än teblad för att säkerställa att de är koffeinfria. Att avlägsna koffein från tebladen är en lång process där man antingen använder ånga, vatten eller alkohol, vilket i många fall också påverkar tebladens smak och innehåll.


Kväll och avslappnande te

Ört- och fruktteer kan innehålla speciella ingredienser som har en lugnande effekt på kroppen och kan göra det lättare att koppla av på kvällen. Dessa är t.ex.

  • Kamomill
  • Valeriana
  • Lavendel (lavendel)
  • Humle
  • Citronmeliss
  • Pepparmint

Om du letar efter ett gott kvällste eller lugnande te kan du välja bland de många sorterna här på sidan, som förutom de listade ingredienserna också har smaker av lakrits, tranbär, björnbär och rooibos. Vissa av örtteerna innehåller också speciella örter som har en hälsofrämjande effekt och som du kan dricka för att ge din kropp en extra boost.

Heath & Heather Organic Night Time och Teministeriet Ayurveda Sleep är två olika teblandningar som innehåller de lugnande örterna i kombination med andra örter och bär. Teblandningarna har alla en härlig smak och passar särskilt bra att avnjuta strax före sänggåendet, då både kropp och själ behöver komma ner i varv och slappna av.


Ekologiskt te utan koffein

Alla koffeinfria teer som du hittar här på sidan är certifierat ekologiska och ingredienserna odlas för att uppnå bästa kvalitet samtidigt som miljön och hållbarheten beaktas.

Ekologiskt jordbruk säkerställer att örterna och andra ingredienser får tid och utrymme att växa sig fulla av bra näringsämnen och kraftig smak. Heath & Heather och English Tea Shop fokuserar särskilt på att säkerställa att all deras teproduktion är hållbar och respektfull mot odlare, råvaror och miljö.


Heath & Heather

Från Heath & Heather hittar du 6 läckra smaker av koffeinfritt te som uteslutande tillverkas av läckra örter, rötter och växter och därför är naturligt koffeinfria.

Med över 100 års erfarenhet av örter, naturläkemedel och kryddor har Heath & Heather ett särskilt fokus på både hälsofördelarna med sina teer och den miljöpåverkan som produktion, frakt och försäljning av te har.

Förutom sina koffeinfria teer har Heath & Heather många andra spännande smaker som du kan utforska här! Oavsett om du gillar vitt te, grönt te, örtte, fruktte eller rött te (även känt som rooibos), kan du hitta ett underbart och välsmakande te med de finaste ekologiska ingredienserna i Heath & Heather-sortimentet.


English Tea Shop

English Tea Shop har tagit fram 7 olika koffeinfria teer som kan avnjutas under hela dagen. De olika teblandningarna har olika smak- och doftprofiler som syftar till att förstärka vissa känslor och stämningar, beroende på om du är på väg i säng, behöver väcka dina sinnen eller bara vill känna dig harmonisk.

Du hittar teer som passar att dricka före läggdags, och om du är ute efter en naturlig, koffeinfri uppiggande dryck kan du välja mellan flera ekologiska smaker som mynta och eukalyptus.


Koffeinfritt te under graviditeten

Om du är gravid kan det vara bra att tänka på ditt koffeinintag, som bör begränsas till 300 mg koffein per dag. Det motsvarar 3 koppar kaffe eller starkt te, och om du dricker mildare teer som grönt och vitt te motsvarar det cirka 7-8 koppar per dag.

Med ett koffeinfritt te från till exempel Heath & Heather eller English Tea Shop kan du dricka fler koppar te utan att behöva oroa dig för ökat koffeinintag. Om du inte vill avstå från det goda varma teet men vill minska ditt koffeinintag kan de koffeinfria ört- och fruktteerna på den här sidan vara ett bra alternativ!

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.