Fruktte

Botanisera bland vårt urval av läckra fruktteer och hitta en variant med din favoritfrukt som du kan njuta av både varm och kall. Välj mellan bär, apelsin, kokos, vattenmelon, echinacea och mycket mer.

Vad är fruktte? | Fruktte med bär | Te med blandad frukt 

8 Produkt(er)

Vad är fruktte?

Läckert fruktte med hallon - Köp ett brett sortiment av fruktte här!

Fruktte är i allmänhet inte ett "riktigt" te eftersom det vanligtvis inte innehåller blad från tebusken Camellia sinensis. Svart te, grönt te och vitt te gör det, men vissa fruktteer är också baserade på svart eller grönt te med torkad frukt som tillsatts för extra smak.

Ett fruktte består av frystorkad frukt och eventuellt örter och blommor, som tillsammans skapar en utsökt smakkombination. Frystorkning är ett skonsamt sätt att konservera frukt, eftersom det bevarar fruktens struktur, form och näringsinnehåll. När det varma eller kalla vattnet hälls över frukten igen tar det inte lång tid innan frukten släpper ifrån sig sin saft och smak till teet. Frystorkning ger också fruktteet en lång hållbarhet.

Koffeinfritt te

Eftersom det inte finns några teblad innehåller fruktte inte heller något koffein. Så du kan njuta av en kopp rykande hett fruktte även strax före läggdags utan att oroa dig för att koffeinet ska störa din sömn. Fruktte är naturligt koffeinfritt, vilket gör det till ett utmärkt och naturligt sätt att stressa ner och slappna av.


Fruktte med bär

En mycket populär typ av fruktte är fruktte med olika bär. Bär är särskilt lämpliga för te på grund av sin starka smak och kompakta storlek. Framför allt hallon, tranbär, jordgubbar, nypon, björnbär, svarta vinbär och fläderbär är populära i te, ofta i olika kombinationer med varandra.

Det naturligt söta fruktteet är populärt bland både barn och vuxna, och du kan njuta av det ångande varmt eller som ett uppfriskande kallt iste. Därför är fruktte ett bra alternativ till sockerfylld lemonad och kolsyrade drycker, och du kan blanda ditt fruktte med is och färsk frukt för en läcker och attraktiv dryck för sommardagar.


Te med blandad frukt

Stort urval av fruktteer med bär, citron, frukt och kryddor - köp billigt på Med24.dk

På den här sidan hittar du fruktteer från erkända teproducenter som Clipper, Sonnentor och English Tea Shop, som alla har sina egna blandningar av läckra fruktteer med frukt, bär och örter. Särskilt Sonnentor har många spännande blandningar av fruktteer i sitt sortiment, t.ex. Birthday Tea, Good Luck Tea, Good Mood Tea och Guardian Angel Tea. Alla fruktteer från Sonnentor är ekologiska och har förutom frukt ofta en aning av blommor och örter.


Så brygger du den perfekta koppen fruktte

När du har valt ett fruktte och ska brygga en kopp är det viktigt att kontrollera förpackningen för att se om det finns några speciella temperaturer eller förhållanden som du bör ta hänsyn till under bryggningen.

Koka upp lite vatten och låt det svalna något så att det inte längre är skållhett innan du häller det över tepåsen. Låt teet dra i 3-10 minuter enligt anvisningarna på paketet och sedan är du redo att njuta av ditt te.

Om du hellre vill dricka ditt fruktte kallt kan du brygga en kopp starkare te och sedan blanda det med kallt vatten, isbitar och en skiva citron eller lime.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.