Under hur lång tid kan ÄMNEN SPÅRAS MED ETT DROGTEST?

Under hur lång tid kan ÄMNEN SPÅRAS MED ETT DROGTEST?

Under hur lång tid narkotika (ett missbruksämne) kan spåras i en människas urin skiljer sig åt beroende på vilken drog / ämne som avses, hur mycket som konsumerats och vilka gränsvärden drogtestet har.

Gränsvärden - cut-off på drogtest

Alla drogtest har ett tröskelvärde (cut-off) i förhållande till hur stor del av innehållet i missbruksämnet som måste finnas i urinen för att testet ska ge ett positivt resultat. Gränsvärden för drogtest anges i ng / ml. Om du gör ett drogtest, till exempel ett test som avser marijuana / cannabis (THC), kommer det typiska värdet att ha en cut-off på 50 mg / ml. Det innebär att koncentrationen av cannabis i urinen bör vara över 50 ng / ml för att testet ska ge ett positivt resultat. Är koncentrationen av cannabis, till exempel, kommer 80 ng / ml kommer testet att vara positivt men om koncentrationen är 40 ng / ml är resultatet negativt.

Typ av drog och intagets omfattning

Förutom gränsvärdet hos det individuella drogtestet beror det på vilka droger som testas och hur mycket av den gällande drogen som intagits. Cannabis / marijuana (THC), till exempel kan oftast spåras i kroppen under betydligt längre tid än de flesta andra droger. Metamfetamin / ecstasy (MET) kan normalt endast upptäckas under relativt kort tid. Ju mer av den givna drogen som intagits ju längre tid kommer den att kunna spåras i urinen.

Schema för uppskattning av detekteringstider
Nedan är en uppskattning av hur lång tid olika läkemedel kan spåras i en persons urin. Det har baserats på de gränsvärden (cut-off) som finns i vårt drogtest. I allmänhet är det samma som du hittar på andra typer av urindrogtest. Precis som nämnts, kan det röra sig om en uppskattning, som individuella fysiologiska betingelser och nivån på intaget vilket påverkar detektionstiden.

Drog Cut-off (ng / ml) Detektionstid

  • Amfetamin (AMP) 1000 2-4 dagar dagar
  • Kokain (COC) 300 2-4 dagar
  • Cannabis / marijuana (THC) 50 5-7 dagar *
  • Metamfetamin / Ecstasy (met) 1000 1-2 dagar
  • Opiater (OPI) 2000 2 dagar
  • Bensodiazepin (BZO) 300 2-30 dagar **
  • Cannabis / marijuana (THC) binder sig till kroppens fettceller. Vid regelbunden användning (dagligen) ackumuleras mängden THC i kroppen och kommer att kunna upptäckas i urinen under ca 3 till 4 veckor. Den angivna detektionstiden, 5-7 dagar, är i förhållande till att drogen endast används sporadiskt.

** Det finns mer än 20 olika bensodiazepiner, vilka har flera olika namn. Detektionstiderna varierar därför när det gäller Benzodiazepiner. De olika varianterna har olika halveringstider. Sömnmedel, till exempel går vanligtvis mycket snabbt ur kroppen, medan lugnande medel kan spåras i upp till
30 dagar efter intag.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.