Kundservice
0 varor
Varukorg

Under hur lång tid kan ÄMNEN SPÅRAS MED ETT DROGTEST?

Under hur lång tid kan ÄMNEN SPÅRAS MED ETT DROGTEST?

Under hur lång tid narkotika (ett missbruksämne) kan spåras i en människas urin skiljer sig åt beroende på vilken drog / ämne som avses, hur mycket som konsumerats och vilka gränsvärden drogtestet har.

Gränsvärden - cut-off på drogtest

Alla drogtest har ett tröskelvärde (cut-off) i förhållande till hur stor del av innehållet i missbruksämnet som måste finnas i urinen för att testet ska ge ett positivt resultat. Gränsvärden för drogtest anges i ng / ml. Om du gör ett drogtest, till exempel ett test som avser marijuana / cannabis (THC), kommer det typiska värdet att ha en cut-off på 50 mg / ml. Det innebär att koncentrationen av cannabis i urinen bör vara över 50 ng / ml för att testet ska ge ett positivt resultat. Är koncentrationen av cannabis, till exempel, kommer 80 ng / ml kommer testet att vara positivt men om koncentrationen är 40 ng / ml är resultatet negativt.

Typ av drog och intagets omfattning

Förutom gränsvärdet hos det individuella drogtestet beror det på vilka droger som testas och hur mycket av den gällande drogen som intagits. Cannabis / marijuana (THC), till exempel kan oftast spåras i kroppen under betydligt längre tid än de flesta andra droger. Metamfetamin / ecstasy (MET) kan normalt endast upptäckas under relativt kort tid. Ju mer av den givna drogen som intagits ju längre tid kommer den att kunna spåras i urinen.

Schema för uppskattning av detekteringstider

Nedan är en uppskattning av hur lång tid olika läkemedel kan spåras i en persons urin. Det har baserats på de gränsvärden (cut-off) som finns i vårt drogtest. I  allmänhet är det samma som du hittar på andra typer av urindrogtest. Precis som nämnts, kan det röra sig om en uppskattning, som individuella fysiologiska betingelser och nivån på intaget vilket påverkar detektionstiden.

Drog  Cut-off (ng / ml) Detektionstid
Amfetamin (AMP) 1000 2-4 dagar
Kokain (COC) 300 2-4 dagar
Cannabis / marijuana (THC) 50 5-7 dagar *
Metamfetamin / Ecstasy (met) 1000 1-2 dagar
Opiater (OPI) 2000 2 dagar
Bensodiazepin (BZO) 300 2-30 dagar **
* Cannabis / marijuana (THC) binder sig till kroppens fettceller. Vid regelbunden användning (dagligen) ackumuleras mängden THC  i kroppen och kommer att kunna upptäckas i urinen under 
ca 3 till 4 veckor. Den angivna detektionstiden, 5-7 dagar, är i förhållande till att drogen endast används sporadiskt.
** Det finns mer än 20 olika bensodiazepiner, vilka har flera olika namn. Detektionstiderna varierar därför när det gäller Benzodiazepiner. De olika varianterna har olika halveringstider. Sömnmedel, till exempel går vanligtvis mycket snabbt ur kroppen, medan lugnande medel kan spåras i upp till 
30 dagar efter intag.
Se webbsida
Med24.se – Genvägen 1 – 23162 Trelleborg – Tfn: 08 - 403 001 90 – E-mail: info@med24.se - Org nummer: 28520832
Vinn ett presentkort till Med24.se500,00 SEK
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och delta i utlottningen om ett presentkort på 500,00 SEK
Tack för din anmälan!
Vinnaren får direkt besked och
presenteras i vårt nyhetsbrev en gång per månad.