BIBS

Med BIBS babyprodukter säkerställer du att din bebis nappar och andra babytillbehör är av toppkvalitet .

De olika napparna | Naturgummilatex vs. Silikon | Nappar som lyser i mörkret | När ska nappen bytas ut?

205 Produkt(er)

Historien om BIBS

BIBS är ett danskt baby- och barnmärke, som sedan 1978 har tillverkat exklusiva nappar, bitringar och andra bra och praktiska tillbehör.

Allt började med den första Colour-nappen, och sedan dess har det kommit många nya innovativa designs och produkter. Idag finns BIBS i 80 länder runt om i världen och de har mer än 9000 återförsäljare.

På BIBS läggs stor vikt vid hållbarhet, samt testning av deras produkter, så att de säkerställer att deras kunder får bästa tänkbara kvalitet. Det finns alltid ett innovativt nytänkande i förhållande till hur produkterna kan utvecklas, så att de kan fortsätta inspirera och säkerställa de bästa produkterna när det kommer till baby- och barnutrustning.BIBS olika nappar

BIBS gör fina enkla nappar i både naturgummilatex och silikon och i olika färger och mönster. Napparna finns i två storlekar; storlek 1 som är lämplig för bebisar från 0+ månader och storlek 2 för bebisar från 6+ månader. Du kan läsa om skillnaden mellan serierna här.

BIBS Colour – Den första nappen från BIBS

Colour-serien var den första som kom ut på marknaden från BIBS för över 40 år sedan. Detta gör den också till den ursprungliga BIBS-nappen.

Rundt billede - To babyer ligger og sover med BIBS Boheme sut i munden

Napparna i Colour-serien har en mycket klassisk och traditionell design. Den runda sugdelen är gjord av naturgummilatex, och är designad för att se ut som en mammas bröstvårta, så att en liknande tungplacering och sugteknik uppstår som vid amning. Formen på den runda sugdelen gör att barnets tunga kan röra sig runt den som vid amning. Colour-napparna finns i många olika fina färger.

BIBS Boheme – Blomstrande romantisk

Napparna från Boheme-serien har en mycket speciell, blommig och romantisk design, som är inspirerad av den moderna bohemiska stilen. Den runda sugdelen är gjord av naturgummilatex, och är designad för att se ut som en mammas bröstvårta, så att en liknande tungplacering och sugteknik uppstår som vid amning. Formen på den runda sugdelen gör att barnets tunga kan röra sig runt den som vid amning. Boheme-napparna finns i flera olika fina färger.

BIBS De Lux – Klassisk design

De lux-serien från BIBS håller sig till ett mycket modernt och tidlöst utseende. Formen är väldigt lik Colour-napparna, men med De lux får du en mer matt finish. Här får du en större sköld än med Color-napparna, vilket gör det enkelt att sätta ett namn på så den inte kommer bort på förskolan.

Den runda sugdelen är gjord av naturgummilatex, och är designad för att se ut som en mammas bröstvårta, så att en liknande tungplacering och sugteknik uppstår som vid amning. Formen på den runda bröstvårtan gör att barnets tunga kan röra sig runt den som vid amning. Lux-napparna finns i både naturgummilatex och silikon.

BIBS Supreme – Platt och droppformad sugdel

BIBS Supreme är en exklusiv napp med bred sköld. Med sin symmetriska platta droppformade sugdel passar den perfekt för bebisar som föredrar en plattare napp.

Både nappens sköld och själva nappens sugdel är symmetriska, så att nappen alltid är vänd rätt i munnen. Det finns även stora hål i nappens sköld vilket ger mindre kontakt med huden och därigenom minimeras risken för att saliv och fukt samlas bakom nappen. På så sätt undviks utslag och irriterad hud. BIBS Supreme har en innovativ, modern design och finns i både naturgummilatex och silikon och i flera olika fina färger.

BIBS Couture – Fjärilsformad napp med anatomisk sugdel

BIBS Couture-serien innehåller nappar där skölden liknar fjärilsvingar. Det vackra utseendet kombineras med en anatomisk sugdel, som är böjd upptill, så att den ger en bra passform mot ditt barns gom. Dessutom har den en vinklad spets, för att ge en enkel placering av tungan, och så behöver barnet inte suga lika hårt som med de runda.

Skölden är designad med stora hål, vilket minskar kontakten med huden och därigenom minimeras risken för att saliv och fukt samlas bakom nappen. På så sätt undviks utslag och irriterad hud.

BIBS Couture-nappar finns i flera färger, och du kan antingen välja dem i naturgummilatex eller silikon.


Rundt billede - Baby sidder med BIBS sut i mund og BIBS legeringe i hånden

Skillnaden mellan naturgummilatex och silikon

BIBS-nappar finns i två olika material, nämligen naturgummilatex och silikon, och det kan vara svårt som förälder att veta vilket som fungerar bäst för ditt barn. Här kan du lära dig lite mer om de två materialen.

Om du vill veta om det ena materialet är bättre än det andra är det inte en lätt fråga att svara på. Eftersom det ena materialet kan fungera bäst för en baby och en annan baby kanske föredrar det andra materialet. Materialen har olika egenskaper och det kan behövas experimenteras lite för att ta reda på vilket material som passar ditt barn bäst.

Naturgummilatex

Detta material är naturligt och kommer från gummiträd. Naturgummilatex är gjort av vätskan som utvinns från Hevea-trädet. Den raffineras och blir materialet som sugdelen på många BIBS-nappar är gjorda av. Med naturgummilatex får du ett mjukt, elastiskt och slitstarkt material som är väldigt likt en kvinnlig bröstvårta.

Eftersom denna typ av latex är naturlig kommer den också att ha en naturlig åldringsprocess. Detta bl.a. på grund av att det kan förändras av yttre påverkan som saliv, värme och UV-ljus. Materialets elasticitet gör det möjligt att formen och storleken på nappens sugdel förändras över tid. Därför bör napparna bytas ut regelbundet. BIBS-nappar i naturgummilatex bör också skållas istället för att kokas.

Silikon

Silikon tillverkas industriellt, medan naturgummilatex är naturligt. Denna typ av silikon är 100% livsmedelsgodkänd, allergivänlig, luktfri och smakneutral.

Att materialet är livsmedelsgodkänt innebär att det får användas till produkter som kommer i kontakt med livsmedel, häribland nappar, då de stoppas i munnen. Silikon är inte lika mjukt som latex, men det behåller formen bättre och tål höga temperaturer.


Nattnappar som lyser i mörkret

Är du trött på att famla runt i blindo i mörkret och leta efter nappen? BIBS har tagit fram nattnappar med en självlysande effekt, så de lyser upp i mörkret. Detta gör det enkelt för dig att hitta nappen, även i mörker.

Allt du behöver göra är att helt enkelt hålla upp nattnappen mot en glödlampa i 5 sekunder. Detta aktiverar ljuseffekten och den fungerar härefter i minst 8 timmar.

BIBS Glow-napparna finns i alla de olika serierna. Så du kan få ditt barns favorit BIBS-napp med den självlysande glow effekt:

 • BIBS Colour Glow
 • BIBS Boheme Glow
 • BIBS De Lux Glow
 • BIBS Supreme Glow

Byte och rengöring av dina BIBS-nappar

En napp håller inte för evigt, så det är viktigt att byta ut den då och då. BIBS rekommenderar att man byter barnets napp ca var 4-6 vecka. Detta är både av hygieniska och säkerhetsmässiga skäl, och gäller oavsett om nappens sugdel är gjord av silikon eller naturgummilatex.

Håll ett öga på nappens sugdel för om den ändrar form eller storlek eller det har kommit hål eller revor är det viktigt att byta ut nappen.  Så det kan vara en bra idé att kontrollera nappen innan användning för att säkerställa att den är som den ska.

När du ska rengöra dina BIBS-nappar, häll kokande vatten över dem och låt dem dra i ca 5 minuter.


Rundt billede - Baby ligger under aktivitetsstativ og kigger på BIBS sanselegetøj

BIBS nappar i Try it kombipaket

Det finns många olika typer av nappar, och det är inte säkert om man har flera barn att de gillar samma typ. Därför har BIBS tagit fram Try it kombipaket, som ger dig 4 olika nappar, så att du enkelt kan testa vilken som fungerar bäst för ditt barn. Paketet innehåller nappar i både naturgummilatex och silikon.

Ett Try it paket innehåller 4 nappar i storlek 1: 

 • BIBS Colour Latex
 • BIBS De Lux Silicone
 • BIBS Couture Latex
 • BIBS Supreme Silicone

BIBS babytillbehör

Även om nappar utgör en stor del av sortimentet hos BIBS har de även en hel del andra babytillbehör. I sortimentet hittar du bl.a också:

 • Napphållare
 • Haklappar
 • Tygblöjor
 • Filtar

Oavsett om du behöver BIBS-nappar eller andra babytillbehör kan du vara säker på att få hög kvalitet när du köper BIBS-produkter.

Pil til toppen

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.